Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2025

UE impune tarife de import pentru a contracara subvenţiile din China

Andrei Stan Ştirile Zilei /

UE impune tarife de import pentru a contracara subvenţiile din China

Comisia Europeană (CE) a introdus vineri taxe antidumping de până la 35,9% pentru oţelul laminat la cald din China pentru a contracara ceea ce a numit subvenţii ilegale din partea autorităţilor de la Beijing, transmit AP şi Reuters.

Executivul comunitar a efectuat o investigaţie în numele celor 28 de state membre şi a descoperit că firmele chineze au beneficiat de împrumuturi preferenţiale pe termen lung de la băncile de stat, de deduceri fiscale şi dreptul de a folosi terenurile industriale.

"Vom continua să acţionăm, când va fi necesar, împotriva practicilor comerciale incorecte din sectorul oţelului şi împotriva dumpingului extern", a afirmat comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, care şi-a exprimat speranţa că discuţiile pe plan global privind supracapacităţile de producţie din sectorul oţelului vor convinge în cele din urmă China să renunţe la schemele incorecte pentru a asigura condiţii echitabile tuturor producătorilor de oţel, potrivit Agerpres.

Ministerul Comerţului din China a pus sub semnul întrebării legitimitatea deciziei UE, adăugând că Executivul comunitar a ignorat faptul că exporturile chineze de oţel spre Europa au scăzut în 2016. China va lua toate măsurile necesare pentru a proteja interesele companiilor sale, se arată în comunicatul Ministerului Comerţului de la Beijing.

Oţelul laminat la cald se foloseşte la construcţia vapoarelor, a containerelor de gaze naturale lichefiate (LNG) şi a conductelor care transportă ţiţei sau gaze naturale.

"Benxi Group" va plăti taxe anti-dumping de 28,1%, în timp ce "Hesteel Group" şi "Jiangsu Shagang" vor plăti taxe de 18,1% şi, respectiv, 35,9%.

Taxele vor fi aplicate pe o perioadă de cinci ani şi vor intra în vigoare sâmbătă, a anunţat CE.

Executivul comunitar efectuează în prezent investigaţii asupra importurilor de oţelul laminat la cald din Brazilia, Iran, Rusia, Serbia şi Ucraina.

În ianuarie, Comisia Europeană a introdus taxe antidumping pentru importurile de ţevi şi fitinguri din oţel inoxidabil provenite din China şi Taiwan pentru a-şi proteja industria siderurgică afectată de supracapacităţile mondiale.

Produsele vizate sunt utilizate în industriile: petrochimică, pregătirea alimentelor, construcţii navale, producţie de energie şi construcţii.

În luna decembrie, statele membre UE au căzut de acord asupra unui regulament care va permite, în viitor, Bruxellesului să impună tarife mai mari în cazurile de dumping de materii prime, o măsură destinată în principal contracarării exporturilor chineze. După adoptarea definitivă, acest regulament va permite statelor europene să ceară tarife vamale mai mari pentru produsele care utilizează materii prime suspecte de dumping.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional