Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2017
Amenajari
Competiție, produse de top, design inovativ și cei mai buni specialiști la Concursul Național al Montatorilor de Pardoseli din România
17.03.2017
Alte articole din secțiune
 • Piața locală de centrale termice - pe un trend de creștere, în ultimii ani  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • EDITOR"S CHOICE  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Piața plăcilor ceramice crește cu circa 5% pe an"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Editor"s Choice  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Hanul Balaban, inspirat de o veche casă țărănească  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Castelul Daniel, renovat cu peste o jumătate de milion de euro   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Conacul Brătescu, o construcție nouă în spiritul zonei Bran   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Editor"s Choice  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Reabilitarea Hotelului Concordia va începe în primăvara acestui an"
 • Conacul APAFI, restaurat conform planului original din secolul al XVIII-lea  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Conacul Archia, o investiție de peste 2 milioane de euro  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Conacul Maldăr, o veche culă oltenească restaurată  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Castelul de Lut Valea Zânelor, o construcție inspirată din povestea "Albă ca Zăpada"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Casa de oaspeți Reveria, renovată cu ajutorul fundației Prințului Charles  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Firma Creativo asigură amenajări la cheie   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 •      Eveniment periodic de referință al branșei, Concursul Național al Montatorilor de Pardoseli din România are loc anul acesta în perioada 23 - 26 martie, la Romexpo - Pavilionul C3, în cadrul unei manifestări mai ample, ART FLOORS 2017. Acestea se defășoară sub egida AMPR (Asociația Montatorilor de Pardoseli din România), cu sprijinul EUFA P+F (Asociația Europeană pentru Promovarea Pregătirii Profesionale a Montatorilor de Parchet și Pardoseli), în paralel cu târgurile specializate Construct Expo și Ambient Expo, organizate în aceeași perioadă.
       Competiția are loc efectiv în zilele de 24 și 25 martie și va avea 3 secțiuni: pardoseli de lemn (parchet dublu stratificat), pardoseli elastice/textile (cauciuc, linoleum, mochetă) și, în premieră în România, pardoseli turnate (epoxi, poliuretan).
       În cadrul acestui amplu eveniment, va avea loc de asemenea decernarea premiilor Concursului Național de Design pentru Pardoseli al Studenților Arhitecți, organizat în parteneriat de AMPR și Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București.
       Inițiată pentru prima oară în România, competiția de pardoseli turnate (rășini) include 3 tipuri de acoperiri: pardoseli design rezidențial, pardoseli decorative cu reologie controlată și pardoseli industriale/parking.
       Organizatorii asigură pentru participanții la concurs un arbitraj de specialitate la cel mai înalt nivel, prin prezența personală a Președintelui EUFA P+F, domnul Heinz Brehm, și a altor doi arbitri germani, precum și a unor arbitri români care au absolvit cursuri de profil la școala din Neustadt an der Aisch (Germania), atestate de organizația europeană amintită. Modelele de concurs propuse competitorilor au fost concepute de AMPR, după standarde recomandate de EUFA P+F.
       Câștigătorii celor 3 secțiuni, precum și cei ai concursului de design pentru studenții arhitecți, vor primi premii din partea sponsorilor și organizatorilor, iar cel mai bun parchetar va participa la întrecerea europeană ce va avea loc în 2018 în Suedia.
       Art Floors 2017 cuprinde și o zonă expozițională importantă, în cadrul căreia vă puteți pune la curent cu cele mai noi tendințe în domeniul pardoselilor, de la materiale și echipamente pentru realizarea stratului suport, la straturi finale dintre cele mai diverse: parchet, linoleum, mochetă, PVC, cauciuc, rășini etc.
       Concursul Național de Design pentru Pardoseli al Studenților Arhitecți 2017 este destinat studenților la facultățile de arhitectură, urbanism, arhitectură de interior și design, fiind inițiat de Centrul de Studii Arhitecturale și Urbane - CSAU al Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București și Asociația Montatorilor de Pardoseli din România, expunerea și premierea lucrărilor având loc în cadrul Art Floors 2017.
       Tema constă în crearea unei pardoseli calde din două materiale diferite (lemn, covoare PVC, linoleum, mochetă, plută etc.) pentru sala de consiliu a unei instituții, sală cu suprafața totală de aprox. 50.00 mp, având planșeul din beton armat. Se ține cont de posibilitatea utilizării sălii în variante diferite de amenajare - sală de consiliu, sală de curs, spațiu pentru expunere. Alcătuirea și grosimea pardoselii vor fi propuse de concurenți, în funcție de informațiile tehnice specifice materialelor utilizate, avându-se în vedere prevederile legislative privind calitatea în construcții.
       Juriul este format din reprezentanți ai UAUIM și AMPR, iar premiile constau în abonamente anuale la reviste prestigioase de arhitectură de nivel internațional.
        
   
       Mai multe informații pe
       www.pardoselimagazin.ro/artfloors/2017
       www.ampr.org.ro
       www.uauim.ro/evenimente/concurs-design-pardoseli-2017/
        
  .
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .