Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 7 / 2018
Companii
AIA PROIECT:
Urmărim atent realitățile actuale și tendințele din proiectare
11.04.2018
Alte articole din secțiune
 • "Nu avem un program național de electromobilitate"
 • Bugetul de investiții al Metrorex - peste 1 miliard de lei
 • "Aroganța celor din construcții este la un nivel extraordinar de mare"
 • "Avem «calitatea» să irosim momentele importante"
 • "Mobilierul de inspirație rustică nu pare să părăsească locul fruntaș din piață"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Trecerea la materiale eficiente energetic nu este o modă, ci o necesitate"
 • Exotique a adus din Indonezia blaturile din lemn vechi de sute de ani  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Vopselele cretoase realizate de Annie Sloan - pe piața noastră din 2015  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Trei companii italiene se asociază de zeci de ani să decoreze imobile  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Elemente fonoabsorbante de la Witz  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Arhitecții de mobilă au început să prezinte importanță printre consumatori"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Un nou brand de telefoane inteligente a intrat pe piața noastră  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Piața sistemelor de aer condiționat - în creștere, de câțiva ani"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Dacă Ikea renunță la producătorii de mobilă din România, avem o mare problemă"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Brandul german ELCO, în portofoliul Ariston Thermo România   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 •      Anul 2018 reprezintă de departe anul în care piața imobiliară din România își testează maturitatea. Cererea aflată la cote ridicate datorită optimismului dat de creșterile salariale combinat cu atingerea unui prag critic al vârstei medii a imobilelor din marile orașe face ca prețul unor anumite segmente ale pieței să fie în creștere accelerată. Publicul interesat de un imobil în 2018 este mult mai atent la caracteristicele acestuia decât oricând altcândva. Este educat, știe ce vrea și implicit ce caută astfel încât se plasează foarte corect pe tipul imobilului urmărit. Astăzi oferta vine însă cu o semnificativă distorisiune dată mai ales de cel care ar trebui să reglementeze această piață aparent liberă. Programele de finanțare puse la dispoziție în prezent de către actorii pieței nu se pot deplasa prea departe de factorul care dă tonul, respectiv prea cunoscutul program aflat în diferite forme de peste 7 ani pe piața românească. Creșterile de prețuri nu sunt departe de 2 cifre după cum poate confirma orice analist sau evaluator imobiliar motiv pentru care piața imobiliară în general poate fi considerată una din cele mai atractive de catre investitori.
       Ridicarea nivelului calității construcțiilor noi este deopotrivă cautată de toți jucătorii pieței, concurența crescută aduce dezvoltatorii în situația de se diferenția prin creșterea calității, consumatorul din ce în ce mai pregătit cere ca prețul să fie justificat de calitatea construcției și a facilităților oferite iar autoritățile sunt din ce în ce mai aproape de a impune standarde mult mai ridicate, fapt care nu poate fi decât salutar.
       AIA Proiect este unul dintre birourile de proiectare din România care a dezvoltat în ultimii ani abilități ridicate și competențe la standarde internaționale de creștere a calității construcțiilor încă din faza de proiectare prin optimizarea consumurilor și eficientizarea din punct de vedere energetic. În etapele de proiectare au fost incluse cateva chei de verificare determinante care aduc viitorului edificiu confirmarea caracteristicilor unei clădiri eficiente energetic. Echipa de proiectare are pe tot parcursul derulării unui proiect nevoie de intervenția unui auditor energetic, fapt care era oarecum neglijat acum câțiva ani. "Creșterea performanței energetice a clădirilor a devenit vedeta activităților din cadrul biroului nostru iar cunoștințele acumulate și puse în practică de către noi ne-au adus alături colegi din domeniu, pentru care am devenit partener și furnizor de astfel de servicii. Lucrăm în prezent cu peste 20 de birouri individuale sau firme de profil cărora le suntem aproape în procesul de proiectare pentru implementarea normelor de eficiență energetică prin diferite rapoarte și studii de specialitate precum studiul privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficiență energetică ridicată, raportul de audit energetic sau studiul de eficiență energetică. Numărul acestora este în creștere și suntem deschiși pentru noi colaborări. O nouă specializare si-a făcut astfel încet dar sigur loc în echipa clasică de proiectare iar în perioada următoare și-l va consolida, sustinută fiind de toți actorii pieței. Clădirile viitorului vor fi eficiente energetic iar noi stim sa le facem asa." a declarat Adina AVRAM managerul biroului de proiectare AIA Proiect.
       Numărul proiectelor care se pot încadra în categoria construcțiilor eficiente energetic este în creștere de la an la an iar investițiile în soluții de acest gen se reflectă inclusiv în oferta furnizorilor de materiale de construcții care pun din ce în ce mai mult accentul pe acest subiect.
       Despre AIA Proiect - Birou de proiectare aflam de pe website-ul https://www.aia-proiect.ro/ că este o companie prezentă pe piața de profil din România încă din 2008 formată din oameni tineri și pasionați. Suntem furnizori de servicii de excelență dedicate partenerilor noștri în domeniul proiectării, auditului și certificării energetice, evaluării autorizate atât pentru bunuri imobile cât și pentru bunuri mobile, studii de specialitate și servicii de cadastru. În plus, ne dorim ca blogul nostru Spațiul Domestic să devină în timp o sursă de idei și inspirație pentru oricine își dorește să traiască fericit într-un mediu care să-i faciliteze existența dar în același timp să fie protejat de modificări ireconciliabile sau distructive. Armonia ar trebui să fie dominanta principală a coexistenței noastre astfel încât generațiile viitoare să beneficieze de toate avantajele pe care noi și cei dinaintea noastră le-au avut. Un alt obiectiv general al nostru este frumosul de care avem atâta nevoie să ne înconjurăm.
       Odată cu relansarea paginii oficiale AIA Proiect Birou de proiectare au fost deschise și canale de comunicații social media cu accentul pe pagina de Facebook, Google+ și contul de Twitter al blogului nostru Spațiul Domestic.
       Contribuim la îndeplinirea viselor, transformăm ideile clienților noștri în realitate. Urmărim să dezvoltăm parteneriate pe termen lung, bazate pe încredere și susținute de dorința de a pune în operă obiectivele beneficiarilor noștri.
       Alege profesionistii in domeniul proiectarii, alege AIA Proiect - Birou de proiectare!
       AIA Proiect este un birou de proiectare în România din 2008 format din oameni tineri si pasionați. Furnizori de servicii de excelență dedicate partenerilor, echipa AIA Proiect este multidisciplinară și acopera cu succes domenii precum arhitectura, ingineria, performanța energetică și evaluarea oferind servicii de proiectare, audit energetic, evaluare imobiliara și bunuri mobile, studii de specialitate și cadastru. 
   
  .
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .