Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Finantare
IFC împrumută Alpha Bank România cu 50 milioane euro pentru acordarea de credite ipotecare
07.06.2017
Alte articole din secțiune
 • 914 proiecte, de 1,5 miliarde euro - depuse la ADR Vest  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Strategia pentru dezvoltare durabilă a județului Argeș va fi elaborată din 2020  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Subvenții de la stat pentru prosumatori   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Licitații  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Finanțările din fonduri europene nu pot rezolva toate problemele Regiunii Sud Muntenia"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Câștigătorii licitațiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Evoluția programului Prima Casă depinde de strategia statului  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Câștigătorii licitațiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Problema infrastructurii din Moldova, pe agenda CSAT
 • Licitații  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Licitații  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Licitații  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Asociațiile militante pentru construcția A8 au tras un semnal de alarmă la Bruxelles
 • Câștigătorii licitațiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice
 • LICITAȚII  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 •      IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, acordă Alpha Bank România un împrumut de 50 de milioane de euro pentru a sprijini acordarea de credite ipotecare și pentru a contribui la extinderea accesului la finanțare pentru potențialii proprietari de locuințe din România, potrivit unui comunicat al IFC, trimis Redacției.
       "Fondurile suplimentare pentru acordarea de credite ipotecare ne vor permite să sprijinim mai bine nevoile clienților noștri într-o piață în care cererea crește anual", a declarat Periklis Voulgaris, vicepreședinte executiv al Alpha Bank România.
       "Acest acord va consolida în continuare competitivitatea și poziția noastră pe piață", a precizat acesta.
       IFC consideră că sistemul de finanțare a locuințelor din România va putea contribui mai mult la creșterea economică decât o face în prezent. Ponderea de 7% a portofoliului ipotecar rezidențial în produsul intern brut este cea mai scăzută dintre țările UE. Media pentru cele 28 de țări membre este de 50%.
       "Noul împrumut al IFC va consolida și mai mult parteneriatul nostru cu Alpha Bank România și va permite băncii să-și extindă portofoliul de credite ipotecare și să-și ajute clienții să devină proprietari de locuințe", a declarat Manuel Reyes-Retana, director regional al Grupului Instituțiilor Financiare din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.
       "Prin stimularea capacității Alpha Bank de a crește acordarea de credite ipotecare contribuim și la un ciclu sănătos, generat pe plan intern, al ocupării forței de muncă, creșterii economice și economisirii", mai spus Manuel Reyes-Retana.
       În 2015, IFC a acordat Alpha Bank România o linie pentru sustinerea activitatii de comerț internațional in valoare de 30 de milioane de dolari, în cadrul Programului de Finanțare a Comerțului Global, care sprijină comerțul pe piețele emergente prin acordarea de garanții parțiale sau totale pentru tranzacții comerciale individuale, garantate de ratingul triplu-A al IFC.
       IFC punctează: "De la aderarea la UE, creșterea economică a României a contribuit semnificativ la reducerea sărăciei. Cu toate acestea, o mai largă intermediere financiară este necesară pentru a sprijini accesul la credite pentru persoanele fizice și întreprinderile mici, care constituie segmentul cel mai critic al economiei".
       IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este o instituție de dezvoltare globală axată pe sectorul privat din piețele emergente. În anul fiscal 2016, investițiile IFC pe termen lung în țările în curs de dezvoltare au crescut la aproape 19 miliarde de dolari.
        
   
  Andrei Stan
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .