Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 4 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Materiale
Wienerberger România a cumpărat fabrica de cărămidă de la Buzău
09.06.2016
Alte articole din secțiune
 • Austrotherm - cotă de 12,8% din piața polistirenului expandat și de 24,5% din sectorul polistirenului extrudat
 • Lemnul transparent va economisi energia în clădirile verzi  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Piața panourilor sandwich - circa 6,5 milioane mp/an  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Tondach - Sistem complet de zidărie ceramică
 • Porotherm - sistem complet de zidărie ceramică
 • "Piața construcțiilor pare bulversată"
 • "Piața sistemelor de izolații - trend susținut de creștere, în ultimii patru ani"
 • "Vânzătorii tradiționali de materiale de construcții - îngrijorați de comerțul on-line"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Sistemul inovator de zidărie Porotherm Profi
 • Tondach, sistem de acoperiș ceramic
 • "Achizițiile directe de la furnizori - frână în calea dezvoltării executanților de fațade și ferestre"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcție   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Poroterm - Sistem complet de zidărie ceramică
 • Tondach - Sistem complet de zidărie ceramică  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcții  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 •      Wienerberger România a achiziționat, recent, fabrica de cărămidă de la Buzău care aparțina Search Chemicals și care include active și o carieră de argilă.
       Fabrica de cărămidă de la Buzău a intrat în conservare în anul 2011 și a fost repornită în 2014, func¬ționând la o capacitate redusă. Preluarea fabricii din Buzău conduce la îmbunătățirea acoperirii geografice pentru activitatea Wienerberger în piața de zidărie. Producătorul de cărămidă și blocuri ceramice are în plan retehnologizarea facilităților de producție în următoarele luni, pentru a le aduce la standardele internaționale ale grupului, potrivit informațiilor trans¬mise redacției. Acestea arată că Wienerberger își va consolida poziția de angajator pe piața locală, având în vedere că personalul fabricii va fi păstrat și va beneficia de programe de formare profesională.
       Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing, Wienerberger România a declarat: "Aceas¬tă achiziție și investițiile pe care le vom face pentru retehnologizarea fabricii arată implicarea pe termen lung pe care Wienerberger o are în dezvoltarea pieței locale, atât pe partea de producție, cât și pe partea de susținere a dezvoltării construcțiilor rezidențiale prin utilizarea de materiale de construcție de calitate, adaptate nevoilor actuale ale beneficiarilor finali din România. Toate demersurile Wienerberger din ultimii 18 ani, de la intrarea pe piața românească, au fost în spiritul dezvoltării durabile și arată an¬gajamentul companiei de a susține nevoile unei piețe în creștere".
       Asistată, în această tranzacție, de "bpv Grigorescu Ștefănică", compania care a achiziționat fabrica de la Buzău face parte din Grupul Wienerberger, care este cel mai mare producător de blocuri ceramice (Porotherm, Terca) și lider de piață pe segmentul de țigle ceramice (Koramic, Tondach) în Europa, precum și pe segmentul pavele din beton (Semmelrock) în Europa Centrală și de Est. Pe segmentul sisteme de țevi (țevi ceramice Steinzeug-Keramo și țevi din plastic Pipelife), Wienerberger este unul dintre principalii furni¬zori din Europa. Cu un număr total de 203 de fabrici, Grupul generează venituri de 2,9 miliarde euro, cu EBITDA operațional de 370 milioane euro în 2015.
       Wienerberger a intrat pe piața din România în anul 1998 și are ca principale produse sistemele de zidărie ceramică Porotherm și Terca.
       Wienerberger Sisteme de Cărămizi este cel mai mare producător de blocuri ceramice din România. Înainte de achiziția de la Buzău, compania deținea trei unități de producție la nivel local, localizate în Gura Ocniței - Dâmbovița, Sibiu și Tritenii de Jos - Cluj.
        
   
  .
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .