Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 4 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Materiale
POROTHERM 36,5 TERMOPLUS
Inovație pentru construcții de la Wienerberger
14.11.2016
Alte articole din secțiune
 • Austrotherm - cotă de 12,8% din piața polistirenului expandat și de 24,5% din sectorul polistirenului extrudat
 • Lemnul transparent va economisi energia în clădirile verzi  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Piața panourilor sandwich - circa 6,5 milioane mp/an  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Tondach - Sistem complet de zidărie ceramică
 • Porotherm - sistem complet de zidărie ceramică
 • "Piața construcțiilor pare bulversată"
 • "Piața sistemelor de izolații - trend susținut de creștere, în ultimii patru ani"
 • "Vânzătorii tradiționali de materiale de construcții - îngrijorați de comerțul on-line"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Sistemul inovator de zidărie Porotherm Profi
 • Tondach, sistem de acoperiș ceramic
 • "Achizițiile directe de la furnizori - frână în calea dezvoltării executanților de fațade și ferestre"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcție   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Poroterm - Sistem complet de zidărie ceramică
 • Tondach - Sistem complet de zidărie ceramică  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcții  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 •       Noua soluție de zidărie constă în blocuri ceramice cu inserții de vată bazaltică
       Completând gama de produse Porotherm TermoExpert - alături de blocurile ceramice Porotherm 38 STh, Porotherm 30 STh și Porotherm 25-29 Th Light -, Porotherm 36,5 TermoPlus este o nouă soluție inovatoare de la Wienerberger, care constă într-un bloc ceramic șlefuit cu inserții de vată minerală bazaltică.
       Produsul este destinat zidăriilor cu rosturi subțiri, la execuția pereților nestructurali din zidărie.
       Datorită performanței termice ridicate a acestui produs inovator care conferă o transmitanță termică a zidăriei de 0,21W/m2K, pentru zidăria realizată cu Porotherm 36,5 TermoPlus nu este necesar un sis¬tem de termoizolație suplimentar, apreciază specialiștii de la Wienerberger.
       În prezent, această soluție este unică pe piața din țara noastră, după cum apreciază reprezentanții companiei, care arată că, pentru zidăria realizată cu Porotherm 36,5 TermoPlus, nu este necesar un sistem de termoizolație suplimentar: "Sistemul de zidărie realizat cu blocul ceramic șlefuit Porotherm 36,5 TermoPlus împreună cu spuma adezivă Porotherm Profi Dryfix sau mortarul în rost subțire Porotherm, asigură o execuție rapidă pentru o construcție performantă energetic. Combinând argila arsă și vata minerală, Porotherm 36,5 TermoPlus contribuie la calitatea aerului pentru o viață sănătoasă în interiorul locuinței, fără mucegai, menținând temperatura optimă în orice condiții".
       Componentele sistemului de zidărie ceramică termoizolantă Porotherm sunt blocurile ceramice șlefuite cu inserții de vată minerală bazaltică Porotherm 36,5 TermoPlus și Porotherm 36,5 1/2 TermoPlus, împreună cu una din soluțiile inovatoare menționate mai sus.
       Sursele citate subliniază că noua soluție de zidărie prezintă multiple avantaje, după cum urmează:
       - Este o tehnologie de ultimă generație pentru realizarea zidăriei ceramice
       Blocurile ceramice cu inserții de vată minerală bazaltică reprezintă o combinație de materiale tra¬diționale și tehnologii de ultimă generație, soluția finală fiind rezultatul experienței de peste 195 de ani de inovație al Wienerberger. Îndeplinind cele mai exigente cerințe, blocurile ceramice Porotherm 36,5 TermoPlus permit un timp redus de execuție și o zidărie curată și uscată care asigură caselor un climat sănătos și confortabil, pentru mai multe generații.
       - Conferă un microclimat sănătos pentru locuințe, realizat din cărămidă făcută cu materiale naturale
       Blocurile ceramice Porothern 36,5 TermoPlus sunt 100% naturale, fiind realizate din argilă și inserții de vată minerală, din rocă vulcanică. Această combinație contribuie la calitatea aerului pentru o viață sănătoasă în locuințe fără mucegai.
       - Are proprietăți ridicate de izolare acustică
       Acest produs inovator contribuie la reducerea zgomotului provenit atât din exteriorul, cât și din interiorul locuinței.
       - Protejează împotriva focului
       Blocurile ceramice Porotherm 36,5 TermoPlus au o rezistență sporită împotriva focului, fiind încadrate la cea mai bună clasă din punct de vedere al rezistenței împotriva focului - clasa A1.
       - Zidirea poate fi realizată și la temperaturi scăzute
       Folosind spuma adezivă Porotherm Profi DRYFIX, zidăria este executată mult mai rapid decât în mod tradițional, chiar și la temperaturi de până la -5° C.
       Accesorii aplicare
       Aplicarea cordoanelor de spumă poate fi realizată și prin intermediul unui accesoriu de prelungire a pistolului "Y", ce contribuie la o reducere a timpului de lucru. Aplicarea mortarului Porotherm în rost subțire se face cu ajutorul rolei speciale.
       Elemente de ancorare pereți de zidărie
       Pentru îndeplinirea cerințelor specificate din codul de proiectare seismică, în rosturile orizontale ale zidăriei vor fi dispuse elemente metalice din oțel inoxidabil.
       Wienerberger este unul dintre cei mai mari producători de blocuri ceramice din lume și unul dintre cei mai importanți producători din Europa de cărămizi pentru fațadă și țigle ceramice. Soluțiile complete oferite de grupul Wienerberger prin mărcile Porotherm, Terca și Tondach sunt caracterizate de durabilitate, confort, siguranță și performanță energetică.
        
   
       Punerea în operă a sistemului Porotherm 36,5 TermoPlus
       1. Tăierea blocurilor ceramice
       Blocurile ceramice Porotherm 36,5 TermoPlus pot fi tăiate utilizând mașini convenționale de tăiat blocuri ceramice sau ferăstraie aligator cu lame speciale destinate tăierii cărămizilor. Fibrele de vată minerală nu se vor încurca în lama ferăstrăului, inserțiile de vată fiind decupate ușor la tăiere.
       2. Realizarea de șlițuri pentru instalații
       Slițurile și canalele de instalații vor fi realizate în pereții de zidărie cu ajutorul unei freze cu aspirație, pentru reducerea concentrației de praf la un minim posibil. Pot fi decupate porțiuni reduse de zidărie, cu scopul montării cablurilor de instalații sau a prizelor, în condițiile în care sunt utilizate unelte de tăiat corespunzătoare, ce au ca domeniu specific de utilizare tăierea blocurilor ceramice.
       3. Prindere dibluri/elemente de ancorare
       Găurile pentru prinderea diblurilor în zidăria termoizolantă Porotherm nu vor fi realizate prin percuție, ci vor fi utilizate doar burghie rotative. Cu cât elementul de prindere străbate mai mulți pereți interiori, cu atât forțele de compresiune și întindere din prindere sunt mai bine distribuite în secțiunea blocului ceramic. Elementele de prindere pot fi realizate din plastic, metal sau ancore chimice, în funcție de mărimea sarcinii de ancorare și de specificațiile producătorilor elementelor de prindere.
        
  .
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .