Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 4 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Materiale
Blocurile de BCA din portofoliul Macon, testate din punctul de vedere al rezistenței la foc
06.12.2016
Alte articole din secțiune
 • Austrotherm - cotă de 12,8% din piața polistirenului expandat și de 24,5% din sectorul polistirenului extrudat
 • Lemnul transparent va economisi energia în clădirile verzi  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Piața panourilor sandwich - circa 6,5 milioane mp/an  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Tondach - Sistem complet de zidărie ceramică
 • Porotherm - sistem complet de zidărie ceramică
 • "Piața construcțiilor pare bulversată"
 • "Piața sistemelor de izolații - trend susținut de creștere, în ultimii patru ani"
 • "Vânzătorii tradiționali de materiale de construcții - îngrijorați de comerțul on-line"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Sistemul inovator de zidărie Porotherm Profi
 • Tondach, sistem de acoperiș ceramic
 • "Achizițiile directe de la furnizori - frână în calea dezvoltării executanților de fațade și ferestre"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcție   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Poroterm - Sistem complet de zidărie ceramică
 • Tondach - Sistem complet de zidărie ceramică  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcții  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 •      Producătorul de materiale de construcții Macon a testat, în cadrul unor instituții specializate din țara noastră, rezistența la foc a blocurilor de zidărie din portofoliu.
       Potrivit unui comunicat al companiei, trimis Redacției, încercările de rezistență la foc a produselor din BCA au fost efectuate de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă "Urban-Incerc" în colaborare cu Universitatea Tehnică de Construcții București.
       Testele au constat în încercări efective asupra zidurilor de BCA din portofoliul Macon cu rezistente de 2,5 și 3,5 N/mm2, rezultatele fiind ulterior interpretate pentru a se obține rezistența la foc a zidurilor din BCA cu diferite grosimi.
       Potrivit companiei, rezultatele testelor au demonstrat că, supusă acțiunii focului, zidăria realizată din BCA Macon și BCA Simcor are o rezistență de EI 120 (pentru ziduri cu grosimi de 10 și 15 cm), EI 180 (pentru ziduri cu grosimea de 15 cm) și EI 240 (pentru ziduri cu grosimi de 20, 25, 30, 35 și 40 cm), blocurile de BCA din portofoliul Macon înscriindu-se astfel în rândul materialelor de zidărie cu cele mai bune performanțe din punct de vedere al rezistenței la foc.
       "Angajamentul nostru este de a asigura beneficiarilor construcțiilor realizate cu sistemul de zidărie Macon un mediu de viață sănătos și sigur. Pentru aceasta am creat materiale (...) capabile să asigure cel mai complex nivel de protecție. Avem 7 direcții pentru care sistemul nostru răspunde (...) nevoilor de protecție și siguranță, fie că vorbim de temperaturi exterioare, de zgomot, de mediu sau de capacitatea de a face față unor fenomene mai puțin dorite, însă prezente în viața de zi cu zi, cum ar fi incendiile sau cutremurele. Urmărim să adăugăm certificărilor europene pe care le deținem pentru produsele noastre și alte date tehnice relevante, rezultate în urma unor încercări efective privind performanțele acestora în diferite domenii. În acest sens, la începutul acestui an, sub coordonarea unor instituții de prestigiu, a fost demarată testarea rezistenței la foc a diferitelor sortimente din gama de produse de zidărie Macon. Acum, după finalizarea încercărilor și publicarea rezultatelor cuprinse în raportul realizat de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Durabilă «Urban-Incerc» București în colaborare cu Universitatea Tehnică de Construcții București, avem confirmarea faptului că blocurile de zidărie Macon și Simcor sunt unele dintre cele mai performante materiale și în domeniul siguranței în cazul incendiilor, fie că vorbim de locuințe, școli, spitale, spații comerciale, industriale sau de proiecte speciale care necesită realizarea unor ziduri anti-incendiu. Testarea a cuprins cele două branduri de produse de zidărie din portofoliul nostru, Macon, respectiv Simcor, și acoperă ambele clase de rezistență la compresiune ale produselor noastre, încadrarea în diferite clase de rezistență la foc fiind în raport cu grosimea blocurilor de zidărie", a declarat Marius Marin, chief executive officer Macon Group.
        
   
  Stelian Bădescu
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .