Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Materiale
SIDERURGIȘTII CER EXCLUDEREA ROMÂNIEI DE LA APLICAREA MĂSURILOR LUI TRUMP:
"Taxele impuse de SUA afectează grav metalurgia românească"
13.03.2018
Alte articole din secțiune
 • "Piața construcțiilor pare bulversată"
 • "Piața sistemelor de izolații - trend susținut de creștere, în ultimii patru ani"
 • "Vânzătorii tradiționali de materiale de construcții - îngrijorați de comerțul on-line"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Sistemul inovator de zidărie Porotherm Profi
 • Tondach, sistem de acoperiș ceramic
 • "Achizițiile directe de la furnizori - frână în calea dezvoltării executanților de fațade și ferestre"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcție   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Poroterm - Sistem complet de zidărie ceramică
 • Tondach - Sistem complet de zidărie ceramică  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcții  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Porotherm - sistem complet de zidărie ceramică
 • Tondach - Sistem complet de zidărie ceramică
 • Piața materialelor de construcții verzi va crește cu 11,8% până în 2023
 • Prețuri medii ale materialelor de construcție  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcție  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 •      Siderurgiștii din țara noastră îi cer premierului Viorica Dăncilă să intervină pentru excluderea țării noastre de la aplicarea măsurilor fiscale impuse de administrația Statelor Unite ale Americii.
       În acest sens, Uniunea Producătorilor de Oțel din România (UNIROMSIDER) și Uniunea Producătorilor de Țevi din Oțel din România (UNITUB) i-au transmis, ieri, o scrisoare prim ministrului nostru, în care au precizat: "După cum se cunoaște, în data de 08.03.2018, președintele SUA, Donald TRUMP, a semnat documentul prin care, în termen de 15 zile, se aplică taxe de 25% la importurile de oțel și 10% la importurile de aluminiu. Această decizie luată de Administrația SUA afectează grav industria metalurgică din România prin reducerea drastică a exporturilor românești pe piața SUA.
       Precizăm că noile măsuri practic exclud, în continuare, posibilitatea exportului, în condițiile în care, în anul 2017, România a exportat circa 120.000 tone produse siderurgice în valoare de circa 160 milioane euro și circa 4.000 tone aliaje din aluminiu, în valoare de circa 15 milioane euro.
       Decizia de majorare a taxelor vamale pentru oțel și aluminiu a lăsat posibilitatea excluderii de la aplicare pentru unele țări cu care SUA are relații speciale de tipul «Friendly national security ally with the USA». Din păcate, termenul de exonerare este extrem de scurt (circa două săptămâni de la semnare), iar excluderea ar urma să se facă în baza discuțiilor bilaterale dintre SUA și statele care au o astfel de relație de parteneriat cu SUA.
       Apreciind că relațiile diplomatice dintre SUA și România fac parte din această categorie, vă rugăm, doamnă Prim-Ministru, să dispuneți întreprinderea de urgență a măsurilor necesare pe lângă autoritățile SUA în vederea exonerării producătorilor din România de oțel și aluminiu de la aplicarea noilor măsuri vamale impuse de administrația SUA".
       Președintele american Donald Trump a decis, săptămâna trecută, introducerea taxelor vamale de 25% pentru importurile de oțel și de 10% pentru cele de aluminiu, exceptând Canada și Mexic de la această măsură, pe fondul discuțiilor privind renegocierea Acordului Nord-American de Comerț Liber (NAFTA).
       Taxele vor intra în vigoare în termen de 15 zile de la anunțul lui Trump, făcut în 8 martie.
       Trump este de părere că dumpingul de pe piața americană a oțelului și aluminiului reprezintă "un asalt la adresa SUA", iar în acest context cea mai bună decizie pentru companiile de profil ar fi să-și mute înapoi în Statele Unite oțelăriile și topitoriile.
       "Dacă nu vrei să plătești taxe, adu fabrica ta înapoi în SUA", a declarat Trump.
       Senatorul republican Jeff Flake, un critic al lui Trump, a anunțat că va introduce o lege pentru anularea tarifelor, în timp ce republicanul Orrin Hatch, care conduce Comitetul financiar al Senatului SUA, a spus că va colabora cu Casa Albă "pentru a atenua pagubele" produse de aplicarea tarifelor.
       După anunțul privind impunerea taxelor, comisarul european pentru Comerț, Cecilia Malmstrom, a declarat că Uniunea Europeană nu este o amenințare la adresa securității Statelor Unite și se așteaptă să fie exclusă de la aplicarea tarifelor, în caz contrar fiind pregătită să adopte măsuri de retorsiune în termen de 90 de zile. "Am afirmat tot timpul că Europa nu este o amenințare pentru securitatea internă a Americii, astfel încât ne așteptăm să fim excluși. Așteptăm claritate privind declarațiile președintelui SUA, însă suntem de părere că nu este o decizie bună pentru economia mondială", a afirmat Malmstrom.
       UE a amenințat deja cu posibile măsuri de retorsiune la decizia lui Trump. Lista pregătită de Comisia Europeană include aproximativ 200 de produse importate din SUA, în valoare totală de aproximativ 2,8 miliarde de euro.
       Donald Trump, a declarat, sâmbătă, că va excepta Uniunea Europeană de la taxele vamale asupra oțelului și aluminiului, dacă aceasta va renunța la propriile bariere impuse produselor americane. 
   
  Emilia Olescu
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .