Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 7 / 2018
Materiale
ANALIZĂ QURATE BUSINESS INTELLIGENCE
Piața materialelor de construcții verzi va crește cu 11,8% până în 2023
15.11.2018
Alte articole din secțiune
 • "Achizițiile directe de la furnizori - frână în calea dezvoltării executanților de fațade și ferestre"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcție   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Poroterm - Sistem complet de zidărie ceramică
 • Tondach - Sistem complet de zidărie ceramică  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcții  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Porotherm - sistem complet de zidărie ceramică
 • Tondach - Sistem complet de zidărie ceramică
 • Prețuri medii ale materialelor de construcție  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcție  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • A apărut ghidul de utilizare a elementelor de BCA CELCO MEGATERM destinat izolării structurilor de beton!
 • "Taxele impuse de SUA afectează grav metalurgia românească"
 • Clădirile din anii "70-"80 sunt mai rezistente la seisme decât imobilele noi
 • "Conceptul de clădire smart - una din tendințele internaționale pe piața construcțiilor"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcție  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Cofrajele pierdute din polistiren - noile materiale pentru construirea Caselor pasive  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 •       Jucătorii majori din domeniu: Wienerberger, DuPont, LG Hausys, Pittsburgh Corning, Saint-Gobain, Alumasc Group, Bauder, Homasote și Johnson Controls
       
       Piața materialelor de construcții verzi a însumat 156,17 miliarde de dolari în 2014 și este estimată să ajungă la aproximativ 426,35 miliarde de dolari în 2023, în urma unei creșteri compuse (CAGR) de 11,81%, conform analizei Qurate Business Intelligence, preluată de openpr.com.
       Pentru comparație cu sectorul materialelor de construcții convenționale, cele verzi sunt mult mai rentabile, sigure și ecologice, potrivit Qurate Business Intelligence.
       Materialele folosite în clădirile verzi sunt reciclabile și au un efect pozitiv asupra mediului, notează analiza, adăugând că piața de profil este impulsionată de creșterea gradului de conștientizare privind poluarea tot mai mare a mediului și calamitățile, de costurile operaționale și de întreținere scăzute ale clădirilor verzi, respectiv de reglementările privind emisiile de carbon.
       Clădirile convenționale folosesc cantități mari de energie, apă și materii prime pentru construcție și func­ționare, care emit cantități mari de gaze cu efect de seră și produc, de asemenea, o cantitate mare de deșeuri din construcții și demolări, precizează analiza.
       Conform studiului, cei mai importanți jucători de pe piața materialelor de construcții verzi sunt Wienerberger, DuPont, LG Hausys, Pittsburgh Corning, Saint-Gobain, Alumasc Group, Bauder, Homasote și Johnson Controls.
       Analiza aduce în atenție faptul că produsele solare dețin cea mai mare cotă pe piața materialelor de construcții verzi, urmate de sistemele de încălzire sau răcire. Materialele pentru interior constau, în principal, în sisteme izolatoare și podele, iar cele de exterior - în fațade, uși, ferestre.
       Potrivit studiului, segmentul clădirilor verzi nerezidențiale crește într-un ritm mai rapid, piața de profil fiind totodată mai mare, în condițiile în care gradul de conștientizare cu privire la impactul materialelor de construcție convenționale asupra mediului este tot mai mare, la fel nevoia de dezvoltare durabilă.
       Analiza mai arată că America de Nord domină piața materialelor de construcții verzi, iar până în 2023 vom asista la o expansiune importantă în regiunea Asia-Pacific, în baza activităților din infrastructură.
       Studiul amintește că Europa a impus norme stricte în materie și a început să extindă utilizarea practică a materialelor verzi de construcții. 
   
  .
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .