Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 4 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Materiale
Austrotherm - cotă de 12,8% din piața polistirenului expandat și de 24,5% din sectorul polistirenului extrudat
10.06.2019
Austroterm a aniversat recent 20 de ani de activitate pe piața noastră.
Alte articole din secțiune
 • Lemnul transparent va economisi energia în clădirile verzi  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Piața panourilor sandwich - circa 6,5 milioane mp/an  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Tondach - Sistem complet de zidărie ceramică
 • Porotherm - sistem complet de zidărie ceramică
 • "Piața construcțiilor pare bulversată"
 • "Piața sistemelor de izolații - trend susținut de creștere, în ultimii patru ani"
 • "Vânzătorii tradiționali de materiale de construcții - îngrijorați de comerțul on-line"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Sistemul inovator de zidărie Porotherm Profi
 • Tondach, sistem de acoperiș ceramic
 • "Achizițiile directe de la furnizori - frână în calea dezvoltării executanților de fațade și ferestre"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcție   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Poroterm - Sistem complet de zidărie ceramică
 • Tondach - Sistem complet de zidărie ceramică  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prețuri medii ale materialelor de construcții  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Porotherm - sistem complet de zidărie ceramică
 •      Austrotherm deține o cotă de 12,8% din piața polistirenului expandat, conform reprezentanților companiei. Cota de piață a companiei pentru polistirenul extrudat depășește 24,5%. Peste 95% din portofoliul partenerilor companiei este ocupat de distribuitorii tradiționali.
       Reprezentanții societății ne-au transmis: "Cei peste 120 angajați din echipa noastră, locați în cele trei puncte de lucru - București, Român și Arad - sunt instruiți și certificați în producerea polistirenului de calitate superioară. Capacitatea nominală a liniilor proprii pentru polistiren expandat depășește 700.000 de mc anual, care include și o linie de fabricație cu capacitatea de 100.000 de mc, locată în vestul țării. Pentru polis-tiren extrudat, capacitatea nominală a Austrotherm este de 130.000 de m.c., anual".
       Conducerea companiei și-a propus să investească în inovație, să fie prezentă cu produse speciale în proiectele mari, sa investească în tehnologie.
       Austrotherm oferă o gamă largă de produse din polistiren expandat și extrudat, de la produse pentru termoizolarea subsolurilor, soclurilor, fațadelor, mansardelor, teraselor clasice și inversate, până la profile pentru fațadă. De asemenea, compania dispune de specialiști pentru consilierea tehnică a clienților. Aus-trotherm este unul dintre pionierii cercetării în domeniul termoizolațiilor, una dintre preocupările companiei fiind dezvoltarea de produse noi și optimizarea celor existente, cu o experiență internațională în acest domeniu de peste 65 de ani. Cercetarea și inovația sunt principalele atuuri pentru a garanta calitatea consacrată a produselor, prin dezvoltarea de noi produse și optimizarea permanentă a proceselor de fabricație. În cei 20 ani de activitate pe piața din România, Austrotherm a acordat o atenție deosebită producției de materiale termoizolante, astfel încât să asigure confortul termic al locuințelor și reducerea cheltuielilor de întreținere.
       Piața polistirenului din țara noastră este în strânsă legătură cu piața de real estate și cea a fondurilor de restructurare.
        
   
       Austrotherm este unul dintre primii producători de materiale termoizolante din Austria. În 1953, Oswald Nowotny deschide porțile fabricii, devenind primul producător austriac de Styropor. Din 1980 firma Nowotny este preluată de Friedrich Schmid, proprietarul fabricilor de piatră și var din Wopfing. În primăvara lui 1991, începe producția de polistiren extrudat XPS la Purbach. La începutul verii anului 1995, noua linie de fabricație din Purbach produce la capacitate maximă - 130.000 mc/an. Astfel, Austrotherm devine un factor economic important pentru cele două regiuni - Purbach și Pinkafeld. La 2 octombrie 1995, Franz Kröpfl, președintele Camerei de Comerț, acordă firmei Austrotherm GmbH simbolul oficial al Austriei pentru calitatea produselor și a serviciilor aduse industriei. Cu un număr de 160 de angajați, Austrotherm a atins, în 1995, o cifră de afaceri de 32,7 milioane de euro (21,08 milioane euro în 1994). La 27 mai 1998, Austrotherm obține agrementul ISO 9001 pentru produsele sale.
       Compania intră și pe piața materialelor de construcții din România, din septembrie 1999 noua fabrică din București intrând în producție la capacitate maximă. Astfel, Austrotherm demarează într-o piață nouă, care prin potențialul celor circa 20 milioane de locuitori promite o dezvoltare puternică pe termen mediu și lung. Cu un volum de investiții de aproximativ 3,63 milioane de euro, fabrica de polistiren expandat EPS Austrotherm din București situată în partea vestică a orașului, deservită de 20 de angajați, poate asigura o capacitate de producție de 400.000 mc/an.
       În 2003, cu ocazia aniversării a 50 de ani de existență a firmei, proprietarul Austrotherm KR Friedrich Schmid a primit medalia de pionier în termoizolații al ținutului Burgenland. În iunie 2005, a fost inaugurată cea de-a doua fabrică de polistiren expandat din România, la Horia. Această investiție a facilitat exportul spre Ucraina și Republica Moldova. În 2008 a început producția de XPS și în această regiune. În februarie 2012, la conducerea companiei au fost numiți Laurențiu Istrate, Director General și Roxana Ghioca, Director Comercial. Începe o nouă etapă de dezvoltare pentru companie, astfel că în anii următori cifra de afaceri depășește 22 milioane euro, iar portofoliul crește cu produse noi, atât în gama polistirenului expandat, cât și extrudat. În toamna anului 2017, Austrotherm începe producția de EPS în noul punct de lucru de la Arad.
        
  (C)
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .