Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 4 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Piata Imobiliara
Prima fază din Luxuria Domenii Residence, precontractată în proporție de 47%
15.11.2018
Alte articole din secțiune
 • Impozitarea crează probleme la achiziționarea și întreținerea unei locuințe  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • NSH Group construiește Eden Lake, în Pipera  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Noi unități locative în zona Decebal  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Planul nostru de dezvoltare pe piața imobiliară este de 700 milioane euro"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • River Development investește 90 milioane euro în proiectele pe care le desfășoară  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Alegria Villas, un nou complex rezidențial în Pantelimon  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Apartamentele cu două camere - cele mai căutate de clienții care vor o locuință"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Bazin de înot didactic în Găești, Dâmbovița  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Locuințe colective pe Șoseaua București-Târgoviște  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Exigent Development construiește locuințe în sectorul 6 al Capitalei  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Scheme de instruire inovative pentru renovarea clădirilor la nivel nZEB
 • Prime Kapital accelerează fazele proiectului rezidențial Avalon Estate
 • "Anul acesta este așteptată livrarea a circa 190.000 mp de spații comerciale"
 • Compania Impact - venituri din vânzări de 50 milioane lei, în primele trei luni
 • "Spațiile de co-living devin tot mai populare, în timp ce chiriile apartamentelor continuă să crească"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 •      O proporție de 47% din prima fază a proiectului rezidențial Luxuria Domenii Residence, dezvoltat de Impact Developer & Cot­ractor SA prin compania Bergamot Developments SRL, pe care o deține, va fi precontractată până la jumătatea lunii noiembrie 2018, adică la mai puțin de șapte luni de la demararea lucrărilor, potrivit unui anunț făcut ieri de companie.
       Acesta a menționat că, din 110 apartamente precontractate, preferate de investitori sunt studiourile și apartamentele cu două camere, în timp ce consumatorii finali au preferat apartamentele tip duplex și premium. Luxuria Domenii Residence este singurul ansamblu rezidențial amplasat în imediata proximitate a viitorului parc de birouri din zona Expoziției, cu o suprafață de 200.000 mp, unde se estimează că vor lucra peste 17.000 de corporatiști în următorii doi ani. În prima fază de dezvoltare a ansamblului vor fi livrate trei blocuri cu 232 de apartamente, până la începutul anului 2020.
       Bogdan Oșlobeanu, managerul general al companiei, a declarat: "Planul nostru a fost să dezvoltăm un ansamblu rezidențial care să vină în întâmpinarea viitorilor angajați din noul pol de birouri aflat în dezvoltare în zona Expoziției. Proiectul Luxuria Domenii Residence vine cu un concept nou de dezvoltare rezidențială, ce combină pachetul de dotări cu tehnologiile de ultimă generație. (...)
       Integrarea în premieră a soluțiilor tip smart home și smart city în conceptul proiectului le oferă clienților noștri posibilitatea de a beneficia chiar de la finalizarea sa de confortul și facilitățile oferite de inovațiile tehnologiile de ultimă oră. Datorită acestui mix de beneficii, proiectul a prezentat un interes foarte mare încă de la anunțarea sa, astfel încât estimăm că până la finalul anului vom depăși pragul de 50% rezervări din apartamentele primei faze".
       Conducerea Impact sugerează nevoia actualizării TVA pentru achiziția unei locuințe
       Prețul apartamentelor din București a crescut cu 20-40% în ultimii patru ani, însă pragul de 450.000 de lei peste care se plătește TVA de 19% la achiziția unei locuințe a rămas neactualizat, conform domnului Bogdan Oșlobeanu, managerul Impact Developer & Contractor.
       Domnia sa spune: "Este o constrângere artificială, nedreaptă, care nu s-a mai actualizat din 2014. Ministerul Finanțelor va realiza că taxând excesiv va pierde din volumul mai redus al tranzacțiilor. De ce să taxezi achiziția unei locuințe ca pe un produs de consum? E nedrept să plătești 19% pentru o achiziție pe care o faci o dată sau de două ori în viață".
       Amintim că, potrivit Codului Fis­cal, cumpărătorul unei locuințe poate beneficia de o cotă redusă de TVA de 5% o singură dată, în cazul în care achiziționează un imobil la un preț de până la 450.000 de lei, cu o suprafață mai mică de 120 mp. Pentru restul tranzacțiilor, nivelul TVA este de 19%. În condițiile date, domnului Bogdan Oșlobeanu consideră că pragul menționat trebuie actualizat sau eliminat. 
   
       Luxuria Domenii Residence a fost proiectat pentru încadrarea în clasa energetică A și în categoria "clădirilor verzi". Proiectul include nouă blocuri cu 9 -12 etaje fiecare, oferind în total 630 de apartamente, de la garsoniere, studiouri, apartamente cu două, trei, patru sau cinci camere, la apartamente tip duplex. Prețurile locuințelor pornesc de la 81.800 euro + TVA. Dotările tehnologice (smart) presupun un plus de 2.000 până la 10.000 de euro, conform oficialilor dezvoltatorului.
       Apartamentele din Luxuria Domenii Residence au suprafețe de la 54 mp pentru o garsonieră până la 327 mp pentru un apartament duplex. Proiectul va fi livrat în trei faze și are ca termen de finalizare luna septembrie a anului 2020.
       _____________
       Conducerea Impact nu exclude posibilitatea dezvoltării unor clădiri de birouri în orașe precum Timișoara, Iași sau Brașov, însă nu ia în calcul și piața din București, care este "aglomerată" și "aparține chiriașilor". "Pe o piață în care chiriile stagnează, iar prețurile cerute pe terenuri sunt mari, nu se justifică dezvoltarea clădirilor de birouri", a spus Bogdan Oșlobeanu. 
  Alina Vasiescu
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .