Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 7 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 6 / 2018
Piata Imobiliara
Prima fază din Luxuria Domenii Residence, precontractată în proporție de 47%
15.11.2018
Alte articole din secțiune
 • Dezvoltatotul P3 raportează creșterea portofoliului cu 500.000 mp
 • "Valoarea totală a investițiilor - 1 miliard de euro, anul trecut"
 • CBRE: "Strategia dezvoltatorilor și a fondurilor de investiții - încă prudentă"
 • C&W Echinox: Piața locală imobiliară - în vizorul investitorilor asiatici
 • "România oferă randamente investiționale mai mari decât Varșovia, Praga și Budapesta"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Vânzarea directă a terenurilor încă este problematică"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • CBRE: "Segmentul birourilor - cel mai activ din piața imobiliară, în 2018"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • JLL: 2018 - al doilea an fără niciun proiect nou de retail în București  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Cererea pe segmentul industrial atinge 500.000 mp  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Valoarea apartamentelor vândute și pre-contractate de IMPACT a crescut cu 68%
 • "Majoritatea spațiilor de birouri anunțate în 2019 sunt în proiecte mari, parcuri de business"
 • "Valoarea tranzacțiilor cu imobile de birouri, la un record de 500 milioane euro"
 • An record pentru tranzacțiile cu birouri în 2018
 • "Investițiile imobiliare în Europa Centrală și de Est au ajuns la 13,8 miliarde de euro"
 • "Deficit de peste 1 milion de unități locative, la nivel național"
 •      O proporție de 47% din prima fază a proiectului rezidențial Luxuria Domenii Residence, dezvoltat de Impact Developer & Cot­ractor SA prin compania Bergamot Developments SRL, pe care o deține, va fi precontractată până la jumătatea lunii noiembrie 2018, adică la mai puțin de șapte luni de la demararea lucrărilor, potrivit unui anunț făcut ieri de companie.
       Acesta a menționat că, din 110 apartamente precontractate, preferate de investitori sunt studiourile și apartamentele cu două camere, în timp ce consumatorii finali au preferat apartamentele tip duplex și premium. Luxuria Domenii Residence este singurul ansamblu rezidențial amplasat în imediata proximitate a viitorului parc de birouri din zona Expoziției, cu o suprafață de 200.000 mp, unde se estimează că vor lucra peste 17.000 de corporatiști în următorii doi ani. În prima fază de dezvoltare a ansamblului vor fi livrate trei blocuri cu 232 de apartamente, până la începutul anului 2020.
       Bogdan Oșlobeanu, managerul general al companiei, a declarat: "Planul nostru a fost să dezvoltăm un ansamblu rezidențial care să vină în întâmpinarea viitorilor angajați din noul pol de birouri aflat în dezvoltare în zona Expoziției. Proiectul Luxuria Domenii Residence vine cu un concept nou de dezvoltare rezidențială, ce combină pachetul de dotări cu tehnologiile de ultimă generație. (...)
       Integrarea în premieră a soluțiilor tip smart home și smart city în conceptul proiectului le oferă clienților noștri posibilitatea de a beneficia chiar de la finalizarea sa de confortul și facilitățile oferite de inovațiile tehnologiile de ultimă oră. Datorită acestui mix de beneficii, proiectul a prezentat un interes foarte mare încă de la anunțarea sa, astfel încât estimăm că până la finalul anului vom depăși pragul de 50% rezervări din apartamentele primei faze".
       Conducerea Impact sugerează nevoia actualizării TVA pentru achiziția unei locuințe
       Prețul apartamentelor din București a crescut cu 20-40% în ultimii patru ani, însă pragul de 450.000 de lei peste care se plătește TVA de 19% la achiziția unei locuințe a rămas neactualizat, conform domnului Bogdan Oșlobeanu, managerul Impact Developer & Contractor.
       Domnia sa spune: "Este o constrângere artificială, nedreaptă, care nu s-a mai actualizat din 2014. Ministerul Finanțelor va realiza că taxând excesiv va pierde din volumul mai redus al tranzacțiilor. De ce să taxezi achiziția unei locuințe ca pe un produs de consum? E nedrept să plătești 19% pentru o achiziție pe care o faci o dată sau de două ori în viață".
       Amintim că, potrivit Codului Fis­cal, cumpărătorul unei locuințe poate beneficia de o cotă redusă de TVA de 5% o singură dată, în cazul în care achiziționează un imobil la un preț de până la 450.000 de lei, cu o suprafață mai mică de 120 mp. Pentru restul tranzacțiilor, nivelul TVA este de 19%. În condițiile date, domnului Bogdan Oșlobeanu consideră că pragul menționat trebuie actualizat sau eliminat. 
   
       Luxuria Domenii Residence a fost proiectat pentru încadrarea în clasa energetică A și în categoria "clădirilor verzi". Proiectul include nouă blocuri cu 9 -12 etaje fiecare, oferind în total 630 de apartamente, de la garsoniere, studiouri, apartamente cu două, trei, patru sau cinci camere, la apartamente tip duplex. Prețurile locuințelor pornesc de la 81.800 euro + TVA. Dotările tehnologice (smart) presupun un plus de 2.000 până la 10.000 de euro, conform oficialilor dezvoltatorului.
       Apartamentele din Luxuria Domenii Residence au suprafețe de la 54 mp pentru o garsonieră până la 327 mp pentru un apartament duplex. Proiectul va fi livrat în trei faze și are ca termen de finalizare luna septembrie a anului 2020.
       _____________
       Conducerea Impact nu exclude posibilitatea dezvoltării unor clădiri de birouri în orașe precum Timișoara, Iași sau Brașov, însă nu ia în calcul și piața din București, care este "aglomerată" și "aparține chiriașilor". "Pe o piață în care chiriile stagnează, iar prețurile cerute pe terenuri sunt mari, nu se justifică dezvoltarea clădirilor de birouri", a spus Bogdan Oșlobeanu. 
  Alina Vasiescu
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .