Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 7 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 6 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 5 / 2018
Piata Imobiliara
SPECIALIȘTII AVERTIZEAZĂ:
Urmează scumpiri pe piața rezidențială
10.01.2019
Alte articole din secțiune
 • Mandachi Hotel&Spa - o investiție de circa 7 milioane de euro
 • "IMM-urile au tranzacționat spații de birouri de până în 2.500 mp, în primele nouă luni din an"
 • Numărul de tranzacții imobiliare scad cu 21%
 • Orbis și AccorHotels deschid un nou hotel ibis în București
 • Ecovillas Company investește 10 milioane de euro într-un ansamblu rezidențial în Mogoșoaia
 • Onix Park North Area Residence, investiție de 32 milioane euro
 • Proiect imobiliar de 5 miliarde euro la marginea Vienei
 • La Gloire construiește un bloc de locuințe pe malul Lacului Valea Șaulei
 • Ansamblu rezidențial nou cu 1.000 de apartamente în Mamaia Nord  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Aqua City, un cartier rezidențial bazat pe apă   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Cartierul Solar - cel mai mare ansamblu rezidențial cu energie verde din Europa de Est"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Central District, ansamblu rezidențial nou cu 194 de apartamente  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Cumpărătorii cântăresc tot mai mult decizia de a achiziționa o casă"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Românii, tot mai interesați să investească în proprietăți de vacanță din străinătate"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Cerere mai mare decât oferta, pe Valea Prahovei
 •      Prețurile apartamentelor din București au crescut cu o medie de 5%, în ultimul an, conform calculelor realizate de imobiliare.net. Trendul ascendent început în 2014 a continuat și anul trecut, într-un ritm moderat. În decembrie 2018, prețul mediu solicitat pentru garsoniere a ajuns la aproximativ 44.000 de euro, pentru apartamentele cu două și trei camere la 64.000, respectiv 91.000 euro, iar prețul mediu solicitat pentru apartamentele de patru camere a ajuns la aproximativ 122.000 euro.
       Pentru garsoniere, prețul mediu solicitat a crescut cu 25%, în ultimii cinci ani, și cu 4%, în ultimele 12 luni. Prețul mediu al garsonierelor în decembrie 2018 variază între 38.000 euro, în sectorul 6, și 54.000 euro, în sectorul 1, diferența de preț în funcție de zonă fiind extrem de accentuată.
       Apartamentele de două camere erau cotate la 53.755 euro, în decembrie 2013, la 61.260 euro, în decembrie 2017 și la aproximativ 64.000 euro, în decembrie 2018. Creșterea apartamentelor de două camere este de 19% în ultimii 5 ani și de 5% în ultimul an. Cele mai scumpe oferte sunt în sectorul 1, prețul mediu solicitat fiind de 82.000 euro, iar cele mai ieftine oferte se găsesc în sectorul 6, la prețul de 56.900 euro.
       La apartamentele de trei camere, creșterea este de 20% în ultimii cinci ani și de 5,4% în ultimele 12 luni. În sectorul 1, prețul mediu solicitat pentru trei camere este de aproximativ 130.000 euro și de aproximativ 70.000 euro în sectorul 6.
       Conform imobiliare.net, prețul mediu solicitat pentru apartamentele de patru camere a crescut, în ultimii cinci ani, cu 15% și cu 7% în ultimul an. Prețul mediu al apartamentelor de patru camere solicitat în decembrie 2018 variază între 79.000 euro în sectorul 6 și 200.000 euro în sectorul 1.
       Pentru vânzarile de case-vile, situația este similară cu cea de la apartamente, prețul acestora fiind pe creștere moderată.
       Prețul mediu pe metru pătrat construit solicitat pentru case/vile în București și Ilfov este de 700 de euro/mp în decembrie 2018, în creștere cu 5% față de 2017. În ultimii cinci ani, prețul mediu solicitat pentru case/vile a crescut cu 14%.
       Specialiștii imobiliare.net consideră că 2019 va fi un an destul de complicat pentru piața imobiliară, cu o cerere redusă din cauza condițiilor dure de creditare ipotecară, dar și cu oferta în scădere accentuată, din cauza scumpirilor în avalanșă din piața materialelor de construcții și din cauza crizei forței de muncă. Totuși, nevoia de a locui în condiții civilizate este mult mai mare decât puterea de construire a clădirilor rezidențiale noi și de viteza de înlocuire a clădirilor vechi și de aceea presiunea cumpărătorilor pentru locuințe noi, moderne, bine amplasate, va fi determinantă. Locuințele noi se vor scumpi accentuat, locuințele vechi bine amplasate vor avea scumpiri moderate, iar locuințele vechi din zone mai puțin solicitate este posibil să aibă mici ajustări de preț.
        
   
  E.O.
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .