Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Piata Imobiliara
ÎN 2018, FAȚĂ DE 2017:
Valoarea apartamentelor vândute și pre-contractate de IMPACT a crescut cu 68%
01.03.2019
Bogdan Oșlobeanu
Alte articole din secțiune
 • Compania Impact - venituri din vânzări de 50 milioane lei, în primele trei luni
 • "Spațiile de co-living devin tot mai populare, în timp ce chiriile apartamentelor continuă să crească"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Nopți de poveste la Castelul Zabola  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Piața rezidențială din București - cerere mult mai ridicată decât oferta
 • "Oferta de locuințe noi este aproape de recordul din 2008"
 • Reabilitarea Cazinoului din Constanța, estimată la peste 110 milioane de lei
 • Dezvoltatotul P3 raportează creșterea portofoliului cu 500.000 mp
 • "Valoarea totală a investițiilor - 1 miliard de euro, anul trecut"
 • CBRE: "Strategia dezvoltatorilor și a fondurilor de investiții - încă prudentă"
 • C&W Echinox: Piața locală imobiliară - în vizorul investitorilor asiatici
 • "România oferă randamente investiționale mai mari decât Varșovia, Praga și Budapesta"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Vânzarea directă a terenurilor încă este problematică"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • CBRE: "Segmentul birourilor - cel mai activ din piața imobiliară, în 2018"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • JLL: 2018 - al doilea an fără niciun proiect nou de retail în București  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Cererea pe segmentul industrial atinge 500.000 mp  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 •      IMPACT Developer & Contractor SA (IMP) a încheiat anul 2018 cu venituri operaționale de 101,8 milioane lei din vânzarea de apartamente, parcări, terenuri și case, potrivit unui comunicat al societății, care arată că din totalul locuințelor tranzacționate, cea mai mare parte (228 de apartamente) s-a vândut în cadrul Greenfield Băneasa.
       În plus față de contractele de vânzare-cumpărare reflectate în raportarea financiară, anul trecut compania a mai încheiat 197 de pre-contracte de vânzare-cumpărare pentru apartamente în valoare de 96,1 milioane lei în cele două proiecte care sunt în acest moment în diferite stadii de construcție, Greenfield Băneasa și Luxuria Domenii Residence. Acestea vor fi ilustrate în venituri începând cu anul 2019, de când se estimează să fie încheiate contractele finale de vânzare-cumpărare.
       Astfel, valoarea totală a apartamentelor vândute și pre-contractate în 2018 însumează 197,9 milioane de lei, cu 68% mai mult față de anul precedent (2017).
       Bogdan Oșlobeanu, CEO Impact Developer & Contractor Group, a declarat: "Pentru IMPACT, 2018 a fost un an bun din punct de vedere al vânzărilor, mai ales în condițiile în care sfârșitul anului a fost marcat de anunțuri privind modificări de cadru legislativ cu impact potențial asupra pieței imobiliare. În plus, am reușit să ne susținem proiectele, în mare măsură, din capitaluri proprii, gradul de îndatorare în perioada raportată fiind sub 38%. Continuăm în 2019 în același ritm alert, propunându-ne demararea lucrărilor la cel puțin un alt proiect imobiliar în paralel cu cele existente".
       Deși în mod tradițional garsonierele și apartamentele de 2 camere erau "best sellers", anul trecut, în condițiile stocului "sold out", pe această categorie, mix-ul de unități vândute s-a schimbat în favoarea apartamentelor de 3 și 4 camere. Rezultatele financiare reflectă, de asemenea, costurile nerecurente înregistrate anul trecut, printre care soluționarea pe cale amiabilă a litigiului cu Brooklyn Property Management.
        Greenfield Băneasa și Luxuria Domenii vor avea peste 7.000 de locuințe până în 2028
       Impact are în prezent în derulare două proiecte rezidențiale de mari dimensiuni în nordul capitalei, Greenfield Băneasa și Luxuria Domenii Residence. Aceste două proiecte au o valoare totală de piață de aproximativ un miliard de euro și vor totaliza până în 2028 peste 7.000 de locuințe.
       În 2019, compania va finaliza Ansamblul Platanilor, cea de-a treia fază de dezvoltare a cartierului Greenfield, prin livrarea ultimului stoc de apartamente, cu un total de 192 de unități. Suprafața totală pe care se va întinde cartierul Greenfield, a cărui finalizare este prevăzută pentru 2028, este de 60 ha. Pe lângă blocuri de locuințe, Greenfield va include și o zonă comercială și de relaxare - Greenfield Plaza, cu o suprafață de peste 10.000 mp.
       Luxuria Domenii Residence este primul proiect pe segmentul premium dezvoltat de către Impact. Proiectul, a cărui livrare este estimată pentru finalul anului 2020, este dezvoltat pe un teren de 22.500 mp în zona Domenii - Expoziției și va include 630 de apartamente premium și peste 9.650 mp de vegetație. Acesta este primul ansamblu rezidențial amplasat în imediata vecinătate a viitorului pol de birouri din Expoziției, unde urmează să fie relocați aproximativ 17.000 de angajați începând din acest an.
        Nou proiect rezidențial în Constanța
       Impact urmează să lanseze anul acesta lucrările de construcție pentru un nou proiect rezidențial, în Constanța. Aici, compania deține un teren cu suprafață de aproape 6 ha, cu acces facil către centrul orașului, autostradă și către stațiunea Mamaia. Ansamblul rezidențial este proiectat să cuprindă 660 de locuințe și are o valoare de piață estimată la 56,5 milioane euro.
        
   
  A.V.
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .