Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Piata Imobiliara
ANTREPRENORII SPANIOLI:
Piața rezidențială din București - cerere mult mai ridicată decât oferta
08.05.2019
Tomas Manjon, Diego Stuyck și David Tortosa, fondatori ai Homing Properties, membră a Grupului Mantor
Alte articole din secțiune
 • Compania Impact - venituri din vânzări de 50 milioane lei, în primele trei luni
 • "Spațiile de co-living devin tot mai populare, în timp ce chiriile apartamentelor continuă să crească"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Nopți de poveste la Castelul Zabola  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Oferta de locuințe noi este aproape de recordul din 2008"
 • Reabilitarea Cazinoului din Constanța, estimată la peste 110 milioane de lei
 • Dezvoltatotul P3 raportează creșterea portofoliului cu 500.000 mp
 • "Valoarea totală a investițiilor - 1 miliard de euro, anul trecut"
 • CBRE: "Strategia dezvoltatorilor și a fondurilor de investiții - încă prudentă"
 • C&W Echinox: Piața locală imobiliară - în vizorul investitorilor asiatici
 • "România oferă randamente investiționale mai mari decât Varșovia, Praga și Budapesta"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Vânzarea directă a terenurilor încă este problematică"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • CBRE: "Segmentul birourilor - cel mai activ din piața imobiliară, în 2018"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • JLL: 2018 - al doilea an fără niciun proiect nou de retail în București  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Cererea pe segmentul industrial atinge 500.000 mp  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Valoarea apartamentelor vândute și pre-contractate de IMPACT a crescut cu 68%
 •      Nivelul cererii pe segmentul rezidențial este foarte mare față de ofertă, la nivelul pieței imobiliare din București, consideră antreprenorii spanioli Tomas Manjon, Diego Stuyck și David Tortosa, fondatori ai Homing Properties, membră a Grupului Mantor.
       Potrivit acestora, în ultimi 30 de ani, în Capitală au fost livrate mult mai puține locuințe față de cererea existentă în piață.
       Cei trei antreprenori spanioli ne-au spus: "Oamenii au tendința să considere că se construiește mult, dar numărul locuințelor livrate pe an este foarte mic, pentru un oraș cu aproape trei milioane de locuitori, tot ceea ce se oferă la un preț potrivit ar fi trebuit să fie vândut. Problema ține, însă, de finanțare - accesarea finanțărilor este mult mai grea comparativ cu Spania și există o vulnerablitate mult prea mare a băncilor în raport cu legislația, cu măsurile politice, etc. Ar trebui să fie luate măsuri, astfel încât să existe o mai mare stabilitate a finanțării bancare".
       Din Grupul Mantor fac parte companiile Homing Properties, Facilitec și Mantor, toate activând în sectorul construcțiilor.
       Cei trei antreprenori au luat decizia de a investi în România în anul 2015, după opt ani petrecuți în piața de la noi, lucrând pentru terți.
       "Un factor important a fost, evident, faptul că noi cunoșteam piața destul de bine, după o experiență de atâția ani. Totodată, ritmul de creștere previzionat pentru România în următorii ani, lipsa în piață a produsului pe care noi îl oferim în raport cu cererea, siguranța juridică și stabilitatea, care este, totuși, mult mai mare comparativ cu alte state din afara Uniunii Europene, în ciuda faptului că ne plâgem cu toții mereu de acest aspect, au fost alte aspecte care au condus la această decizie", au mai adăugat aceștia, precizând că, deocamdată firmele pe care le reprezintă activează doar la noi în țară, cu mențiune că au intenția de a investi și în Spania în viitor.
       În ceea ce privește cifrele aferente anului 2018, fondatorii Homing Properties au afirmat că cifra de afaceri a firmei Mantor a fost de aproximativ 4 milioane de euro, cea a companiei Homing de circa 6 milioane de euro, iar cea a Facilitec s-a situat în jurul valorii de 1,5 milioane de euro.
       Totodată, antreprenorii au mai precizat că toate cele trei firme sunt într-o periodă de creștere permanentă, în ultimii ani, adăugând că tendința aceasta se va continua și pe parcursul anului curent.
       De asemenea, întrucât cifrele de afaceri ale companiilor Mantor și Facilitec crește - Homing Properties fiind recent înființată - iar numărul angajaților la fel, aceștia preconizează și o majorare a profitului.
       Conform afirmațiilor fondatorilor Homing Properties lucrează, în prezent, la două complexe rezidențiale, Trastevere și Triana, pe care le ridică în zona de nord a Capitalei, aceștia adăugând că la finele anului trecut au mai achiziționat un teren în centrul Bucureștiului și poartă negocieri pentru alte două terenuri.
       Nu în ultimul rând, antreprenorii spanioli ne-au mai spus că au "cochetat" și cu un proiect de birouri, de tip "boutique", însă acesta ar fi doar un proiect de natură punctuală, nu o nouă linie de afaceri.  
   
  .
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .