Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Piata Imobiliara
Compania Impact - venituri din vânzări de 50 milioane lei, în primele trei luni
16.05.2019
Alte articole din secțiune
 • "Spațiile de co-living devin tot mai populare, în timp ce chiriile apartamentelor continuă să crească"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Nopți de poveste la Castelul Zabola  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Piața rezidențială din București - cerere mult mai ridicată decât oferta
 • "Oferta de locuințe noi este aproape de recordul din 2008"
 • Reabilitarea Cazinoului din Constanța, estimată la peste 110 milioane de lei
 • Dezvoltatotul P3 raportează creșterea portofoliului cu 500.000 mp
 • "Valoarea totală a investițiilor - 1 miliard de euro, anul trecut"
 • CBRE: "Strategia dezvoltatorilor și a fondurilor de investiții - încă prudentă"
 • C&W Echinox: Piața locală imobiliară - în vizorul investitorilor asiatici
 • "România oferă randamente investiționale mai mari decât Varșovia, Praga și Budapesta"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Vânzarea directă a terenurilor încă este problematică"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • CBRE: "Segmentul birourilor - cel mai activ din piața imobiliară, în 2018"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • JLL: 2018 - al doilea an fără niciun proiect nou de retail în București  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Cererea pe segmentul industrial atinge 500.000 mp  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Valoarea apartamentelor vândute și pre-contractate de IMPACT a crescut cu 68%
 •      Impact Developer & Contractor SA (IMP) a încheiat primul trimestru din 2019 cu venituri din vânzări de 50 de milioane de lei și EBIT de 18,7 milioane lei, în creștere semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat, ieri, compania printr-un comunicat.
       Rezultatele foarte bune înregistrate în primele trei luni ale acestui an au fost generate de încheierea unui număr record de contracte de vânzare pentru apartamente în cadrul proiectului Greenfield Băneasa, ceea ce a condus la îmbunătățirea substanțială a indicatorilor financiari, în condițiile în care costurile de operare au o structură preponderent fixă, au explicat reprezentanții dezvoltatorului, conform cărora raportat la o perioadă de timp mai lungă, rezultatele obținute în primul trimestru din acest an, atât la nivelul veniturilor, cât și al profitului net, sunt cele mai bune din ultimii zece ani.
       Comunicatul citat mai notează: "Pe lângă rezultatele financiare foarte bune, un alt rezultat notabil în această perioadă, care arată sustenabilitatea procesului de vânzare, este numărul mare de rezervări și contracte de pre-vânzare încheiate în primul tri­mestru (97), în creștere cu 41% față de aceeași perioadă a anului trecut. Aces­tea vor fi finalizate în contracte de vânzare-cumpărare, iar valoarea aces­tora va fi reflectată în raportarea financiară spre sfârșitul acestui an și în 2020".
       Din acest punct de vedere, trimestrul întâi al anului curent este cel mai bun prim trimestru din ultimii trei ani, a mai transmis compania.
       Bogdan Oșlobeanu, CEO Impact Developer & Contractor Group, a declarat: "Deși unele norme adoptate în ultimele luni au fost apreciate drept aspecte cu impact negativ asupra pieței imobiliare, rezultatele obținute de Impact în primul trimestru al anului au fost printre cele mai bune, atât la nivel de vânzări, aferente rezervărilor din trecut, cât și la nivel de rezervări și pre-contracte, care se vor reflecta în viitor. În ciuda scenariilor care s-au vehiculat în ultima perioadă despre o nouă criză imobiliară, estimările noastre privind vânzările și evoluția pieței în acest an sunt optimiste".
        Impact: "Cea mai mare parte a locuințelor rezervate în această perioadă, în Greenfield Băneasa"
       Cea mai mare parte a locuințelor rezervate în această perioadă sunt în cartierul Greenfield Băneasa, în cadrul celei de-a treia faze de dezvoltare - Ansamblul Platanilor, unde 192 de apartamente urmează a fi livrate până la sfârșitul anului, a mai adîugat dezvoltatorul.
       Conform acestuia, în acest moment, faza a treia este pre-vândută în proporție de 64%, iar pentru Greenfield se lucrează la finalizarea procesului în vederea obținerii noului PUZ aferent fazelor Greenfield IV (Ansamblul Teilor), Greenfield V și VI, care vor fi include Greenfield Plaza, un centru comercial și de recreere pentru rezidenți.
       "Luxuria Domenii Residence a depășit pragul de 50% de apartamente contractate pentru prima fază de dezvoltare (232 apartamente) care urmează a fi livrată spre sfârșitul anului. Rezultatul foarte bun a permis începerea lucrărilor de construcție, respectiv a campaniei de pre-vânzare și pentru cea de-a doua fază, de 268 de apartamente, care urmează a fi finalizată în trimestrul al III-lea al anului 2020. Luxuria s-a dovedit foarte atractivă pentru investitori, datorită locației sale, zona Domenii-Expoziției, considerată a fi următorul hub important de birouri din București. În plus, conceptul proiectului este cel al unui cartier premium, privat, în interiorul căruia rezidenții beneficiază de elemente și facilități integrate, precum: acces securizat, spații verzi - parc privat și grădini tematice, locuri de joacă, sală de sport & spa, servicii de concierge și mentenanță, lounge, dar și spațiu pietonal generos, parcarea fiind în întregime subterană", se mai arată în comunicat.
       Cel mai mare proiect al Impact Developer & Contractor SA este Greenfield Băneasa, demarat în anul 2007, unde până în prezent au fost construite peste 2.300 de locuințe. Anul trecut, dezvoltatorul, prin compania pe care o deține - Bergamot Developments - a început lucrările la Luxuria Domenii Residence, situat în zona de nord a capitalei, între Bulevardul Expoziției și strada Aviator Popișteanu. Proiectul se dezvoltă pe un teren de 22.500 de metri pătrați și va include 630 de apartamente până la finalul anului 2020. 
   
  R.R.
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .