Articol publicat pe site-ul BURSA Construcțiilor, ediția din 16.10.2014
CONTRACT DE 6,2 MILIOANE EURO
Octagon construiește a doua clădire din complexul Hermes Business Campus
     Compania Octagon Contracting & Engineering, specializată în construcții civile și geotehnice, a început construcția clădirii C din cadrul complexului de birouri Hermes Business Campus, potrivit unui comunicat remis azi redacției.

     Complexul va fi dezvoltat în trei faze, iar aceasta este a două faza de construcție. Lucrările realizate de Octagon vor avea o valoare totală de 6,2 milioane euro.

     Octagon va executa infrastructura, constând în pereți mulați D 800, piloți forați D 1.000 și D 1.500, radier, grindă de coronament și suprastructură clădirii C.

     "Continuare lucrărilor pentru faza a II-a a complexului Hermes Business Campus ne permite să folosim experiență acumulată în prima fază pentru a obține rezultate și mai bune și contribuie la coerența proiectului. Construcția clădirii C a demarat în luna septembrie, iar acum suntem în faza de realizare a fundațiilor speciale", a declarat Alexandros Ignatiadis, co-fondator și acționar Octagon Contracting & Engineering.

     În iulie, Octagon a livrat prima fază a proiectului. Compania a fost antreprenor general pentru clădirea B din cadrul complexului dezvoltat de NGY Properties Investment, sucursala românească a grupului belgian Atenor. Clădirea are o suprafață de 37.000 mp, 4S+8E+etaj tehnic și a fost închiriată în totalitate.

     Hermes Business Campus este prima investiție a Atenor Group în România. Lucrările au demarat la finalul lui 2010, când Octagon a câștigat contractul de antrepriză pentru infrastructură, constând în execuția de pereți mulați, piloți forați, excavare, și realizarea fundațiilor în sistem top- down și a structurii nivelurilor 4 și 3.

     În 2013, Octagon a preluat contractul de antrepriză generală de la firma austriacă Alpine și a continuat execuția lucrărilor de aramare-betonare suprastructură, arhitectură, instalații electrice, sanitare și HVAC.

     Clădirea B a obținut certificarea BREEAM cu calificativul excelent pentru suprastructură, se mai arată în comunicat.

     Octagon Contracting & Engineering este o companie fondată în 2005, cu sediul central în București și o sucursală în Bagdad. Cu o cifră de afaceri de 19,6 milioane de euro în 2013, proiecte în România, Irak, Grecia, Turcia și Bulgaria, Octagon este unul dintre principalii jucători din domeniul construcțiilor civile și geotehnice din România.

     Printre lucrările de referință executate de Octagon în România se numără: complexul de birouri Green Court Bucharest, cea mai înaltă clădire de birouri din București, Sky Tower, clădirea de birouri Olympia Tower și Centrală Electrică cu Ciclu Combinat 867 MW OMV- Petrom (Brazi- Prahova). 
A.C.
16.10.2014