Articol publicat pe site-ul BURSA Construcțiilor, ediția din 27.11.2018
Ecovillas Company investește 10 milioane de euro într-un ansamblu rezidențial în Mogoșoaia
     Dezvoltatorul Ecovillas lansează ansamblul LOFT Green Apartments, situat în mijlocul pădurii de la Mogoșoaia, o investiție de 10 milioane de euro, fonduri proprii ale dezvoltatorilor și investitorilor, precum și din creditare bancară, potrivit unui comunicat transmis redacției.

     Ansamblul rezidențial va cuprinde 154 de apartamente tip boutique cu una, două și trei camere și cu un parc de 3000 mp, delimitat de liziera pădurii. Potrivit dezvoltatorului, construcția va fi realizată în 2 faze, în prima etapă urmând să fie livrate 44 de apartamente, cu termen de finalizare mai 2019.

     Ultimul trend în materie de design, conceptual "Loft" a aparut în toate capitalele europene, atât pentru locuințe cât și pentru restaurante/baruri. Spre deosebire de conceptul pentru barurile și restaurantele din construcțiile interbelice, bazat pe hard loft, cel pentru locuințe noi este denumit soft loft și reușește să îmbine armonios arhitectura modernă cu minimalismul, ingeniozitatea și calitatea construcției, conform sursei citate.

     LOFT by Ecovilas va fi primul ansamblu de acest gen din România. Clădirea are o arhitectură unică, sub semnătura unei echipe de tineri arhitecți români coordonată de Maxim Calujac - tânăr arhitect cu multe premii câștigate pentru inovația în materie de arhitectură contemporană. Cele 3 clădiri sunt orientate astfel încât fiecare cameră are vedere la pădure și fiecare apartament este unic, fiind astfel 44 de tipuri de apartamente total diferite. Respectând stilul locuințelor exclusiviste, apartamentele au înălțimea de 2,9 metri și aceeași înălțime au și ferestrele, care dau spre pădure.

     Pentru prima oară în România, cons­tructorul folosește beton aparent, grinzi ascunse sub tavanul de beton perfect drept și cărămida aparentă, mai transmite sursa citată.

     Dezvoltatorul Ecovilas este la a doua dezvoltare imobiliară din țara noastră, primul ansamblu fiind dezvoltat în sectorul 5 din București, fiind astăzi complet livrat și locuit. Compania a pornit în anul 2014 în urma asocierii a trei investitori români cu o experiență de peste 10 ani în implementarea sistemelor de energie verde (geotermal/geotermic), construcții și imobiliare.  
.
27.11.2018