Articol publicat pe site-ul BURSA Construcțiilor, ediția din 23.01.2019
Licitație anulată pentru modernizarea DN 28B
     Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anulat, ieri, procedura de achiziție publică pentru modernizarea celor aproape 77 kilometri ai drumului național DN 28B, între Târgu Frumos și Botoșani.

     Licitația a fost anulată din cauza lacunelor din documentele prezentate de ofertanți, toate ofertele fiind declarate neconforme.

     În acest moment, CNAIR pregătește relansarea licitației pentru obiectivul menționat, a cărui valoare estimată este de 268.601.000 lei fără TVA. Compania are asigurată din bugetul de stat suma necesară derulării acestui proiect și va relua licitația în 4 februarie 2019.

     Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga a declarat: "Am înțeles importanța acestui proiect pentru zona Moldovei și am urgentat procedurile interne pentru reluarea licitației. Compania se va organiza astfel încât după depunerea ofertelor, evaluarea aces­tora să fie realizată în cel mai scurt timp posibil, pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede".

     Anunțul CNAIR vine în contextul în care săptămâ­na trecută, conform unor informații apărute în presă, compania a decis prelungirea termenului de evaluare a ofertelor depuse pentru achiziția acestei lucrări, până pe 15 februarie 2019. În speță era vorba despre a doua prelungire în această licitație, iar conform unor surse din cadrul companiei până pe 15 februarie urma ca ofertele depuse de constructori să fie considerate ca fiind valabile.

     Față de informațiile apărute în presă, unele dintre ele referindu-se și la lipsa finanțării pentru acest drum național, CNAIR le cere persoanelor care vehiculează diferite date în spațiul public referitoare la activitățile companiei, să se documenteze temeinic în prealabil pentru a nu crea confuzie în rândul opiniei publice. 
G.M.
23.01.2019