Articol publicat pe site-ul BURSA Construcțiilor, ediția din 04.02.2019
CNAIR a scos la licitație proiectarea Variantei de Ocolire a municipiului Mediaș
     Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat pe platforma informatică de achiziții publice (SICAP) anunțul de achiziție publică pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire a municipiului Mediaș, în lungime de 8,5 km. Valoarea totală a proiectului este estimată la peste 125 de milioane de lei.

     Potrivit CNAIR, durata contractului va fi de 30 luni din care 6 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și minim 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

     "Necesitatea acestei investiții constă în descongestionarea traficului în municipiul Mediaș, al doilea municipiu din județul Sibiu. Acest municipiu este situat la intersecția a două drumuri naționale importante în rețeaua de drumuri (DN 14 și DN 14A). Mediașul este afectat semnificativ de traficul de tranzit ușor și greu, național și internațional care se desfășoară în interiorul municipiului, pe arterele principale situate inclusiv în zona centrală a orașului", a transmis CNAIR.

     Valoarea estimată a acestui proiect este de 125.739.114 lei fără TVA. 
M.I.
04.02.2019