Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Proiecte
Primarul Capitalei anunță că peste 100 de imobile vor fi reabilitate
11.04.2018
Sursa foto: Twitter
Alte articole din secțiune
 • Imobil de locuințe pe Lacul Morii  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Apartamente pe bulevardul Uverturii din București  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Nou ansamblu de locuințe colective în Pipera  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Apartamente noi în sectorul 4 din București  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Bloc de locuințe pe 7 niveluri  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Creșă în Găești, Dâmbovița  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Ansamblu rezidențial cu dotări de serviciu și comerț în Capitală  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Clădire de birouri cu 14 niveluri  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Cartier rezidențial pe strada Brașov din București  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Locuințe colective în sectorul 1 al Capitalei  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Reabilitarea imobilelor continuă, în Capitală  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Compania Case Mexi  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Proiecte  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Exigent Development construiește un imobil cu 13 niveluri în București  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Clădire de birouri pe Iuliu Maniu  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 •      Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, anunță că până la finalul anului 20 de imobile vor intra în reparații, iar 100 de imobile vor fi puse în siguranță, informează B365.
       Potrivit reprezentanților PMB, de la Revoluție până în prezent, doar 20 de imobile cu risc seismic au fost reabilitate.
       Gabriela Firea a declarat: "De când am preluat mandatul de primar general am reușit restartarea programului de consolidare a clădirilor cu risc seismic. Astfel, am înființat o administrație nouă, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, care a facut deja pași concreți pentru a eficientiza procesul de consolidare. În acest moment se lucrează la 4 imobile cu valoare de patrimoniu, situate în Centrul Istoric al Capitalei".
       În prezent, PMB, prin Compania Municipală Consolidări, execută lucrări de consolidare, reabilitare și punere în valoare a patru imobile monument istoric situate pe strada Blănari, clădiri aflate în avansată stare de degradare. Aceste clădiri sunt cuprinse în lista imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic pericol public și au fost construite în anul 1870, fiind printre cele mai vechi imobile cuprinse în programul de consolidare, potrivit Municipalității.
       În acest sens, primarul Capitalei a explicat: "Așa cum am promis, accelerăm programul de consolidări al Primăriei Capitalei și facem tot ce ține de atribuțiile administrației locale astfel încât anul acesta cât mai multe clădiri din centrul Capitalei să fie reabilitate: am alocat 10 milioane de euro din bugetul Municipalității pentru acest domeniu prioritar și am înființat entități clare care să acționeze rapid și eficient pentru a recupera aproape 30 de ani de amânări. Iată că una dintre companiile municipale atât de hulite de unii a reușit, în mai puțîn de un an, cât au reușit alții în zece! Se lucrează la nu mai puțîn de nouă clădiri care necesitau reparații urgențe, alte trei fiind în etapă finală de pregătire a documentațiilor. Totodată, pentru alte 20 de clădiri se întocmește documentația pentru expertizarea și proiectarea lucrărilor de intervenție/consolidare. Mai mult decât atât, la începutul anului am demarat deja și un alt program prin care se vor pune în siguranță încă 100 de clădiri aflate în diverse stadii de degradare. Iată că se poate!".
       Concret, în această perioada au început lucrările la patru clădiri situate în:
       - Strada Bărăției nr 50;
       - Calea Moșilor 215E;
       - Strada Mătăsari nr 44 - 260;
       - Strada Lipscani nr 75.
       De asemenea, sunt deschise șantiere la alte 5 clădiri, după cum urmează:
       - imobilele din str. Blănari nr.2, nr.6, nr.8 și nr.10, imobile monument istoric, cuprinse în lista imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic pericol public, construite în anul 1870;
       - un alt imobil monument istoric la care au început lucrările este cel de 2 etaje plus mansardă, cu o suprafață de 2622 mp, din str. Franceză nr.30.
       Alte 3 imobile s-au preluat, în urmă unei Hotărâri de Consiliu, de la AFI, pentru reabilitare și consolidare, după cum urmează:
       - Un imobil de 5 etaje din str. Biserica Enei nr. 14: s-au întocmit documentațiile în vederea emiterii autorizației de construire și s-au făcut demersurile, împreună cu Serviciul Spațiul Locativ din Primăria Capitalei, pentru a mută, în perioada imediat următoare, proprietarii în locuințele de necesitate situate în Piață Națiunilor Unite;
       - Un alt imobil de 4 etaje din str. Spătarului 36 - s-au întocmit documentațiile în vederea emiterii autorizației de construire și se efectuează toate demersurile, împreună cu Serviciul Spațiul Locativ din Primăria Capitalei, pentru a mută proprietarii în locuințele de necesitate situate în Piață Națiunilor Unite;
       - Clădirea de 6 etaje din str. Știrbei Vodă nr.20 este în stadiul de reactualizare a proiectului, prin Compania Trustul de Clădiri Metropolitane (care are că obiect de activitate și proiectarea).
       Totodată, în cadrul programului demarat la începutul acestui an se vor pune în siguranță alte 100 de clădiri aflate în diverse stadii de degradare. Este vorba despre acele clădiri ale căror elemente reprezintă un pericol pentru trecători (balcoane, elemente ornamentale, tencuiala, acoperiș etc).
       În prezent, se lucrează pentru obținerea avizelor și autorizațiilor de intervenție și, după punerea în siguranță a acestor clădiri, urmează realizarea expertizelor și a proiectelor de consolidare.
       În București există 174 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public, și 173 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, fără a reprezenta pericol public. Alte 330 de clădiri din București sunt încadrate în clasa a II-a de risc seismic, iar 95 sunt încadrate în clasa a III-a, în timp ce șase imobile sunt în clasa a IV-a de risc seismic.  
   
  D.I.
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .