Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 4 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Smart City
PENTRU SUSȚINEREA ȘI PROMOVAREA CONCEPTELOR SMART CITY
Grupul de presă BURSA - premiat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate
07.11.2017
Alte articole din secțiune
 • "Evoluția proiectelor integrale SMART se va desfășura gradat"
 • "Județul Suceava - permanent preocupat să se transforme într-unul «smart»"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Trebuie să ne concentrăm pe mobilitatea urbană"
 • "Suntem singura țară din zonă care conturează o Strategie Națională de Smart City"
 • Casele inteligente cheamă sisteme de securitate "smart"
 • Green Spots - investiție de 100.000 de euro
 • "Oportunitățile privind satele inteligente sunt extraordinare pentru viitor"
 • "Smart City este un sistem al sistemelor, care operează în mod integrat"
 • CJ Iași vrea să exploreze investițiile de tip "Smart City"
 • "Crearea unui smart city for smart communities, - obiectivul principal al Primăriei București "
 • "Este important ca autoritățile locale să vină în întâmpinarea nevoilor cetățenilor"
 • Transportul inteligent - prioritatea MASDAR SMART CITY în 2018
 • Municipiul Oradea face pași către "smart city"
 • Deloitte Consultanță va elabora "Strategia pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București"
 • "Soluțiile smart-city îmbunătățesc sensibil viața cetățenilor și aduc economii la bugetul public"
 •      Grupul de presă BURSA a fost premiat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM) pentru susținerea constantă și promovarea conceptelor privind dezvoltarea comunităților creativ inteligente, în cadrul Galei Smart City Industry Awards 2017, care a avut loc în 19 Octombrie, la Camera de Comerț și Industrie a României.
       Evenimentul se află la cea de-a doua ediție și a premiat atât reprezentanți ai autorităților centrale și locale, cât și persoane și companii implicate în dezvoltarea comunităților creativ-inteligente. Concursul s-a desfășurat în două etape - prima incluzând jurizarea proiectelor înscrise în concurs și premierea acestora, iar cea de-a doua - acordarea Diplomelor de Excelență. Juriul a fost alcătuit din reprezentanți ai mediului academic și experți în domeniile smart city. Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate, ne-a declarat: "Ediția de anul acesta a Smart City Industry Awards a adăugat acordarea diplomelor de excelență participanților la construirea acestui domeniu în România, iar aici includem reprezentanți ai ministerelor, ai autorităților locale și centrale, mediului universitar, ONG-uri și presă. Pe parcursul unui an calendaristic de la ultima ediție a premiilor, au avut loc numeroase schimbări și a apărut interesul real al autorităților, au apărut mai multe eforturi individuale ale diverselor entități, iar noi încercăm să așezăm toți reprezentanții la o masă comună, să încurajăm schimbul de bune practici, astfel încât eforturile să fie urmate de acțiuni clare și să poată exista rezultate concrete".
       Eduard Dumitrașcu ne-a mai spus că așteptările încep să crească și că este necesară profesionalizarea tuturor celor interesați de domeniu. Domnia sa a adăugat: "Am inițiat și participăm activ la introducerea celor opt standarde internaționale Smart City în România. Anul acesta, ARSCM a lansat mai multe proiecte și programe, dintre care amintim cel mai important program de educare și adaptare a autorităților cu noile tehnologii, și anume Caravana Smart City. Este un program derulat pe parcursul a 12 luni, în care aducem la un loc atât specialiști ai mediului privat, cât și reprezentanți ai instituțiilor statului și mediul academic. Este un concept nou, extrem de bine primit, și mulțumim și pe această cale autorităților locale care au înțeles să ne sprijine demersurile. Lansarea a avut loc în septembrie în București, iar prima oprire în țară a fost la Brașov, la cinema, pentru a profita la maximum de beneficiile tehnologiei, unde au participat reprezentanți ai județelor Brașov, Sibiu, Mureș, Covasna, Harghita. Mesajul transmis de către reprezentantul Guvernului, Secretarul de Stat Laszlo Borbely, a fost unul de deschidere față de noile tehnologii în beneficiul cetățenilor. Totodată, acesta a lansat invitația încheierii unui protocol de colaborare cu Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate". Potrivit președintelui ARSCM, Caravana Smart City va continua în perioada 15-16 noiembrie 2017 la Iași și Piatra Neamț și în 7 decembrie 2017 la Alba Iulia.
       Un alt proiect al Asociației este anunțarea în premieră, cu ocazia Premiilor Industriei Smart City 2017, a Centrului de Inovare și Dezvoltare Smart City.
        
   
  .
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .