Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 4 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Smart City
Primarul Capitalei s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Hans Klemm
08.02.2018
Alte articole din secțiune
 • "Evoluția proiectelor integrale SMART se va desfășura gradat"
 • "Județul Suceava - permanent preocupat să se transforme într-unul «smart»"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Trebuie să ne concentrăm pe mobilitatea urbană"
 • "Suntem singura țară din zonă care conturează o Strategie Națională de Smart City"
 • Casele inteligente cheamă sisteme de securitate "smart"
 • Green Spots - investiție de 100.000 de euro
 • "Oportunitățile privind satele inteligente sunt extraordinare pentru viitor"
 • "Smart City este un sistem al sistemelor, care operează în mod integrat"
 • CJ Iași vrea să exploreze investițiile de tip "Smart City"
 • "Crearea unui smart city for smart communities, - obiectivul principal al Primăriei București "
 • "Este important ca autoritățile locale să vină în întâmpinarea nevoilor cetățenilor"
 • Transportul inteligent - prioritatea MASDAR SMART CITY în 2018
 • Municipiul Oradea face pași către "smart city"
 • Deloitte Consultanță va elabora "Strategia pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București"
 • "Soluțiile smart-city îmbunătățesc sensibil viața cetățenilor și aduc economii la bugetul public"
 •      Primarul General, Gabriela Firea, a prezentat ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, principalele investiții care vor fi făcute anul acesta în Capitală, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București, remis astăzi Redacției.
       Conform documentului, printre investițiile prezentate se numără constructia de spitale noi si modernizarea celor existente, reabilitarea cladirilor cu risc seismic si implementarea unei strategii Smart City pentru București.
       În cadrul reuniunii, Gabriela Firea a făcut o succintă prezentare a fondurilor alocate în 2018 pentru mai multe obiective de investiții, subliniind că printre prioritățile actualei administrații se numără sănătatea și punerea în siguranță a clădirilor cu risc seismic.
       Primarul General, Gabriela Firea a declarat: "De la preluarea mandatului de Primar General am luat măsuri pentru dinamizarea procesului de consolidare a imobilelor cu risc seismic ridicat. Am înființat o administrație nouă, dedicată acestui proces care, în ultimii 27 de ani s-a derulat extrem de greu, administrațiile precedente reușind să consolideze în Capitală doar 20 de clădiri. Putem spune că în acest moment se lucrează la patru clădiri cu valoare de patrimoniu din Centrul Istoric al Capitalei, iar până la sfârșitul lunii februarie intră în execuție alte patru imobile, situate tot în zona centrală. Ne propunem că până la sfârșitul anului să începem lucrările la alte 20 de clădiri".
       În ceea ce privește domeniul sănătății, Primarul Capitalei a reamintit că bugetul record pe care executivul primăriei l-a propus anul acesta pentru spitalele aflate în administrarea Municipalității, (suma de 111 milioane de euro) reprezintă un buget aproape dublu față de anii anteriori, destinat modernizării, extinderii, dotării sau reabilitării tuturor spitalelor aflate în administrare.
       Conform sursei citate, Gabriela Firea a subliniat că Municipalitatea face demersuri pentru construirea a trei noi spitale în Capitală cu un total de peste 2.000 de paturi - Spitalul Metropolitan 1500 de paturi și încă două unități sanitare în sectoarele 3 și 6, a câte 300 de paturi.
       Comunicatul precizează că un alt subiect discutat în cadrul întrevederii de astăzi a fost strategia Smart City pentru care Primăria Municipiului București a lansat deja licitația și care va stabili care sunt acțiunile prioritare pentru că Bucureștiul să devină cu adevărat un oraș smart în toate domeniile.
       În acest sens, Gabriela Firea a susținut: "Ne dorim să finalizăm cât mai rapid această strategie pentru că ne dorim o abordare profesionistă și de aceea, în derularea procedurii de licitație, am respectat toate principiile transparenței. Ne-am dorit că la licitație să participe companii de consultanță cu reprezentare mondială, care să ne ofere cele mai bune și mai moderne soluții, dar care să fie adaptate nevoilor și particularităților Bucureștiului. După realizarea acestei strategii va urmă o nouă competiție pentru implementarea acesteia, pe toate componentele: trafic, parcări, iluminat, siguranță cetățenilor, etc.".
       La rândul sau, ambasadorul SUA în România, E.S. Hans Klemm, s-a arătat extrem de interesat de acesta strategie, subliniind că orice proiect de strategie smart city aduce plus valoare unui oraș. Oficialul american a reamintit că ambasada Statelor Unite a acordat un grant Universității Politehnice din București pentru implementarea unui proiect pilot de micro-rețea inteligentă în campus.
       Conform comunicatului, cei doi oficiali au discutat și despre proiectele de regenerare urbană și reabilitare a zonei centrale pe care Primăria Capitalei intenționează să le dezvolte în perioada următoare, zonele aflate în topul listei fiind bulevardul Magheru și Cartierul Evreiesc.
       Astfel, Primarul General a afirmat: "Ne dorim să desfășurăm o serie de proiecte menite să crească valoarea de patrimoniu a Capitalei, să punem în valoare clădirile monument și să conservăm practic istoria Bucureștiului. Până în prezent, am finalizat reabilitarea unor monumente istorice simbol pentru România, cum ar fi Arcul de Triumf, Casă Cesianu sau Observatorul Astronomic «Amiral Vasile Urseanu»".
       În comunicat se mai arată că la sfârșitul întâlnirii, ambasadorul SUA în România, E.S. Hans Klemm i-a mulțumit Primarului General pentru sprijinul acordat de municipalitate în organizarea evenimentului Trade Wins, care a avut loc la sfârșitul anului trecut. 
   
  D.I
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .