Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 4 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Smart City
STUDIU VEGACOMP CONSULTING:
Peste un sfert din populația țării noastre trăiește în orașe cu proiecte Smart City
12.03.2018
Categoriile de proiecte Smart City analizate de Vegacomp Consulting
Alte articole din secțiune
 • "Evoluția proiectelor integrale SMART se va desfășura gradat"
 • "Județul Suceava - permanent preocupat să se transforme într-unul «smart»"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Trebuie să ne concentrăm pe mobilitatea urbană"
 • "Suntem singura țară din zonă care conturează o Strategie Națională de Smart City"
 • Casele inteligente cheamă sisteme de securitate "smart"
 • Green Spots - investiție de 100.000 de euro
 • "Oportunitățile privind satele inteligente sunt extraordinare pentru viitor"
 • "Smart City este un sistem al sistemelor, care operează în mod integrat"
 • CJ Iași vrea să exploreze investițiile de tip "Smart City"
 • "Crearea unui smart city for smart communities, - obiectivul principal al Primăriei București "
 • "Este important ca autoritățile locale să vină în întâmpinarea nevoilor cetățenilor"
 • Transportul inteligent - prioritatea MASDAR SMART CITY în 2018
 • Municipiul Oradea face pași către "smart city"
 • Deloitte Consultanță va elabora "Strategia pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București"
 • "Soluțiile smart-city îmbunătățesc sensibil viața cetățenilor și aduc economii la bugetul public"
 •      Peste 25% dintre români locuiesc într-un oraș care are în plan, în derulare sau deja finalizat cel puțin un proiect Smart City, potrivit unei radiografii a proiectelor de profil, realizată Vegacomp Consulting, se arată într-un comunicat al companiei, remis astăzi Redacției.
       Potrivit documentului, pe baza surselor publice care au acoperit subiectul pe parcursul ultimului an, informațiilor furnizate de primării, companii și interviurilor efectuate, 38 de orașe mari, medii și mici din țară au, în faza de plan, în derulare sau deja finalizate, peste 200 de proiecte tip Smart City.
       Cornel Bărbuț, CEO al Vegacomp Consulting, a declarat: "Suntem prezenți în piața soluțiilor și serviciilor Smart City și am simțit, ca parte activă a acestui ecosistem, nevoia unui studiu complex și a unei raportări actualizate în ceea ce privește evoluția și adopția Smart City la nivelul României. Am centralizat și identificat atât soluții cu un mare nivel de replicabilitate, cât și proiecte personalizate unor nevoi unice. Pe lista noastră am reunit nu doar Alba Iulia și Oradea, adevărate motoare ale industriei, alături de București, ci și orașe mici, cu proiecte ambițioase, precum Balș, Mizil, Seini sau Târnăveni".
       Lista orașelor înscrise în cursa Smart City este într-o continuă evoluție și include, în prezent, municipalități precum Alba Iulia, Arad, Bacău, Balș, Botoșani, Brașov, București, Bumbești-Jiu, Călărași, Cernavodă, Comănești, Constanța, Cluj-Napoca, Deva, Fălticeni, Galați, Giurgiu, Gura Humorului, Iași, Mangalia, Mioveni, Mizil, Moinești, Oradea, Piatra Neamț, Reșița, Seini, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Târgu Neamț, Târnăveni, Timișoara, Tîrgu Bujor și Tulcea.
       Cornel Bărbuț afirmă în acest sens: "Orașele din listă însumează, conform ultimului recensământ, o populație de 5.631.788, iar faptul că peste un sfert din populația României trăiește într-un oraș ce deja pășește în epoca Smart City ne bucură. Pe de altă parte, vedem și potențialul uriaș al acestor soluții, dacă luăm în calcul atât populația totală, cât și populația urbană rămasă neacoperită, ori locuitorii din orașele cu proiecte Smart City ce încă nu se află în raza imediată a acestor beneficii".
       Potrivit sursei citate, proiectele Smart City identificate au fost segmentate în șase categorii - Smart Economy, Smart Mobility, Smart Environment, Smart People, Smart Living și Smart Governance, clasificate în concordanță cu raportările recente ale Uniunii Europene.
       Vegacomp Consulting a realizat, în funcție de categoria sau categoriile bifate de către fiecare proiect în parte, un clasament național al verticalelor. Lideră este categoria Smart Governance, acoperită de 49 de proiecte, urmată îndeaproape, pe poziția secundă, de Smart Living, cu 48 de proiecte. Locul al treilea este împărțit, la egalitate, de Smart Economy și de Smart Mobility, fiecare cu 46 de proiecte în plan, în curs de implementare sau deja livrate. La distanță urmează Smart Environment, cu 19 proiecte, și Smart People, cu 13 inițiative.
       În comunicat se mai arată că Solutiile Smart City identificate și în țara noastră și, în același timp, măsurabile la nivel mondial includ: iluminatul stradal, smart parking, monitorizarea video si furnizarea de servicii publice de WiFi, urmate, pe termen mediu, de sisteme de management al traficului, management al deșeurilor și diferiti senzori, cum ar fi cei de mediu, folosiți pentru monitorizarea calitatii aerului. 
   
  D.I.
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .