Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 4 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Smart City
Deloitte Consultanță va elabora "Strategia pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București"
11.04.2018
Alte articole din secțiune
 • "Evoluția proiectelor integrale SMART se va desfășura gradat"
 • "Județul Suceava - permanent preocupat să se transforme într-unul «smart»"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Trebuie să ne concentrăm pe mobilitatea urbană"
 • "Suntem singura țară din zonă care conturează o Strategie Națională de Smart City"
 • Casele inteligente cheamă sisteme de securitate "smart"
 • Green Spots - investiție de 100.000 de euro
 • "Oportunitățile privind satele inteligente sunt extraordinare pentru viitor"
 • "Smart City este un sistem al sistemelor, care operează în mod integrat"
 • CJ Iași vrea să exploreze investițiile de tip "Smart City"
 • "Crearea unui smart city for smart communities, - obiectivul principal al Primăriei București "
 • "Este important ca autoritățile locale să vină în întâmpinarea nevoilor cetățenilor"
 • Transportul inteligent - prioritatea MASDAR SMART CITY în 2018
 • Municipiul Oradea face pași către "smart city"
 • "Soluțiile smart-city îmbunătățesc sensibil viața cetățenilor și aduc economii la bugetul public"
 • "Înainte de a fi smart, un oraș românesc trebuie să fie clean"
 •       Primarul General, Gabriela Firea: "Demersurile pentru transformarea Capitalei într-un oraș smart au intrat în linie dreaptă"
       
       Primăria Municipiului București a atribuit, la finalul lunii martie, contractul pentru elaborarea "Strategiei pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București" companiei Deloitte Consultanță SRL, parte a brandului inter­național Deloitte.
       Primarul General, Gabriela Firea, a declarat: "Bucureștiul face pași concreți pentru a deveni un oraș smart, adaptat epocii în care trăim, cea a tehnologiei informatice. Strategia pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București va stabili care sunt acțiunile prioritare pentru ca Bucureștiul să devină cu adevărat un oraș smart în toate domeniile. De asemenea, scopul aces­tei strategii este acela de a răs­punde problemelor reale ale Municipiului București și de a ghida Primăria Municipiului București în formularea și implementarea proiectelor pe care le va adopta ulterior. Implementarea acestui proiect va îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor și va aduce capitala României la nivelul marilor capitale europene".
       Conform ofertei câștigătoare, valoarea contractului aferent "Strategiei pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București" va fi de 464.280 lei, fără TVA, cu o durată de prestare a serviciilor de 17 săptămâni de la data ordinului de începere a proiectului.
       Următorii pași pentru dezvoltarea infrastructurii Smart City-București vor fi implementarea acesteia, pe termen scurt și mediu, în următoarele domenii: trafic management, parking, iluminat, infrastructură, guvernare locală - administrație inteligentă, siguranță publică, inclusiv sis­temul de urgență la nivelul Municipiului București, energie (electrică, termică, apă etc.) - energie inteligetă, trans­port public - mobilitate inteligentă, telecomunicații - tehnologii inteligente, mediu - clădiri inteligente, energie verde, turism - servicii turistice in­teligente.
       Prin implementarea Strategiei Smart City, bucureștenii vor beneficia de infrastructură de transport public și drumuri adecvate, servicii prin infrastructuri moderne, acces la educație de calitate, acces la servicii medicale de calitate, inclusiv prin intermediul sistemelor on-line, locuri de muncă, siguranță publică, reducerea emisiilor de CO2 și a poluării, reducerea im­porturilor de energie.
       Serviciile ce fac obiectul contractului constau în analiza situației actuale a Municipiului București și a zonei limitrofe acestuia, expunerea carențelor și a problemelor din municipiu și furnizarea unui pachet de proiecte prioritare, etapizate și eficiente, care să răspundă necesităților specifice și de­ficiențelor reale cu care se con­fruntă Bu­cureștiul.
       Primăria Municipiului București a publicat în data de 22.12.2017, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul de participare simplificat nr. 420487, în vederea demarării procedurii privind contractarea "Strategiei pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București". Au depus oferte doi operatori economici: Deloitte Consultanță SRL și Asocierea SNSPA, Facultatea de Administrație Publică - UPB - ITS România - CNRME - ALDUSI.
       Acum câteva luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că pentru București un model de management urban performant îl reprezintă orașul Viena: "Cred că pentru București un model de management urban performant este orașul Viena. Vreau să aduc modelul vienez la București din toate punctele de vedere și în ceea ce privește transportul, mediul, sănătatea, cultura, turismul, nu în ultimul rând mediul de afaceri". 
   
  .
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .