Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 7 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 6 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 5 / 2018
Stiri
Noile proiecte rezidențiale au sporit cu circa o treime vânzările de betoane din Capitală
01.09.2006
Alte articole din secțiune
 • Urmează scumpiri pe piața rezidențială
 • Mandachi Hotel&Spa - o investiție de circa 7 milioane de euro
 • "IMM-urile au tranzacționat spații de birouri de până în 2.500 mp, în primele nouă luni din an"
 • Numărul de tranzacții imobiliare scad cu 21%
 • Orbis și AccorHotels deschid un nou hotel ibis în București
 • Ecovillas Company investește 10 milioane de euro într-un ansamblu rezidențial în Mogoșoaia
 • Onix Park North Area Residence, investiție de 32 milioane euro
 • Proiect imobiliar de 5 miliarde euro la marginea Vienei
 • La Gloire construiește un bloc de locuințe pe malul Lacului Valea Șaulei
 • Ansamblu rezidențial nou cu 1.000 de apartamente în Mamaia Nord  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Aqua City, un cartier rezidențial bazat pe apă   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Cartierul Solar - cel mai mare ansamblu rezidențial cu energie verde din Europa de Est"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Central District, ansamblu rezidențial nou cu 194 de apartamente  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Cumpărătorii cântăresc tot mai mult decizia de a achiziționa o casă"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Românii, tot mai interesați să investească în proprietăți de vacanță din străinătate"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 •      În momentul de față, în Capitală există peste 5.000 de apartamente noi în curs de execuție în ansambluri rezidențiale de mari dimensiuni. Majoritatea locuințelor noi se adresează clasei medii și medii superioare a bucureștenilor, cu prețuri începând de la 900 de euro/mp suprafață construită. Se pare că puzderia de șantiere noi va aduce venituri frumoase pentru producătorii de betoane, care au raportat, pentru prima jumătate a anului, o creștere între 25 și 30% a vânzărilor pe piața de profil.
       Conducerea "Holcim Româ-nia" a anunțat ieri că preconizea-ză, pentru prima jumătate a acestui an, o creștere de peste 30% a vânzărilor proprii de betoane în București, în comparație cu perioada similară a anului trecut. Capacitatea de producție a companiei în Capitală este de 2.000 mc/zi, produși și livrați. Cătălin Popescu, director regional Betoane și Agregate București în cadrul "Holcim România", a declarat: "Unele dintre cele mai mari proiecte imobiliare din Capitală au determinat creșterea vânzărilor noastre de betoane în această zonă. În prezent, compania furnizează betoane pentru proiecte de anvergură (clădiri de birouri, apartamente de lux sau blocuri de locuințe) precum Victoria Plaza, S Park, City Center și Esmeralde Residence".
       Potrivit unui comunicat de presă remis redacției, cantitatea de betoane produsă și livrată pentru aceste proiecte este de peste 100.000 mc, iar tipurile de betoane folosite sunt mărci superioare precum C 20/25, C25/30, C28/35 și C 32/40, dar și betoane cu per-meabilitate P 8/10 sau P 12 /10.
       La rândul său, "Carpatcement" estimează, pentru primul semestru al anului, o creștere a vânzărilor de betoane în București cu circa 25% față de perioa-da similară a anului trecut. Conducerea companiei ne-a declarat că pune această majorare pe seama cererilor venite în special din partea companiilor care construiesc ansambluri rezidențiale de amploare.
       Bruno Roux, directorul general al "Lafarge Agregate&Betoane", ne-a spus că, în perioada analizată, volumul total al vânzărilor companiei a înregis-trat o creștere de 50% față de prima parte a anului trecut. Domnia sa ne-a explicat: "Primul semestru al anului trecut a fost destul de slab din punct de vedere al vânzărilor deoarece investițiile în infrastructură au fost amânate, iar marile proiecte private abia fuseseră anunțate. Din acest motiv îmi exprim un optimism moderat cu privire la vânzările din acest an. Pot spune însă că Bucureștiul cu proiectele sale rezidențiale de-marate în acest an cântărește greu în vânzările noastre de be-toane". Cel mai mare șantier în care este implicată "Lafarge Agregate&Betoane" este oră-șe-lul de peste un miliard de euro dezvoltat de "Băneasa Invest-ments" în nordul Capitalei. Numai pentru aceste lucrări, societatea a deschis două stații de betoane în Băneasa.
        
   
  Alina Toma
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .