Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Stiri
CONSILIUL CONCURENȚEI INVESTIGHEAZĂ TRANZACȚIA DINTRE CELE DOUĂ COMPANII
Concentrarea Wienerberger - Brikston, posibil să majoreze prețurile din domeniu
22.05.2018
Alte articole din secțiune
 • United Properties investește un milion de euro
 • Global Logistics dezvoltă un proiect imobiliar în Chitila
 • Cehia și România, cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din UE
 • Municipiul Iași, distins cu marele premiu al concursului"Orașul durabil" 2019
 • INS:Volumul lucrărilor de construcții - în creștere
 • Sectorul construcțiilor a accelerat în martie, cu un avans de 23,4%
 • Românii preferă articolele Drive In
 • Consignor își extinde biroul din Victoria Center
 • Expoziție imobiliară cu peste 20.000 de locuințe
 • Aproximativ 110.000 mp de spații comerciale au fost închiriate în București
 • TeraPlast și-a majorat cu 32% participația la Depaco, ajungând la 99%
 • Peste 6.500 de locuințe sunt în construcție în nordul Bucureștiului
 • Numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a crescut cu 12,1%
 • CTP dezvoltă un nou parc în apropiere de muncipiul Sibiu
 • RE/MAX România, creștere de zece ori a cifrei de afaceri
 •      Consiliul Concurenței (CC) a declanșat o investigație privind tranzactia prin care Wienerberger Sisteme de Cărămizi SRL preia Brikston Construction Solutions SA, în vederea evaluării efectelor acesteia pe piața producerii și comercializării de cărămizi și blocuri ceramice din România, conform unui comunicat al CC.
       Comunicatul citat arată: "În urma analizei realizate până în prezent, Consiliul Concurenței a ajuns la concluzia că acestă tranzacție este susceptibilă să creeze obstacole semnificative în calea concurenței efective, prin crearea unei poziții dominante pe piața producerii și comercializării de cărămizi și blocuri ceramice din România, ceea ce ar putea avea ca efect majorarea prețurilor.
       Având în vedere că tranzacția prezintă îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal și acestea nu au putut fi înlăturate prin angajamentele propuse de Wienerberger Sisteme de Cărămizi SRL, Consiliul Concurenței a decis deschiderea unei investigații".
       Conform legislației din domeniu, în maximum cinci luni, autoritatea de concurență va emite o decizie prin care tranzacția va fi autorizată, va fi interzisă sau va fi autorizată cu condiții.
       Reglementările în vigoare impun notificarea Consiliului Concurenței asupra oricărei operațiuni în care sunt implicate companii a căror cifră de afaceri cumulată depășește echivalentul a 10 milioane de euro și cel puțin două dintre companiile implicate au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare de 4 milioane de euro. Tranzacția prin care Wienerberger Sisteme de Cărămizi SRL preia Brikston Construction Solutions SA. este o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenței, precizează comunicatul.
       În luna octombrie 2017, cele două entități anunțau că au ajuns la un acord referitor la preluarea de către Wienerberger AG a pachetului de 98,3% din acțiunile Brikston Construction Solutions SA. Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG, consideră că intenția de a achiziționa producătorul de cărămizi Brikston este o excelentă oportunitate pentru extinderea activității grupului austriac la nivel local, mai ales în contextul în care societatea pe care urmează să o preia activează într-o regiune a țării unde Wienerberger nu deține o unitate de producție. "Brikston are o gamă largă de produse, un brand puternic și o cultură organizațională modernă. Compania poate fi integrată rapid în rețeaua existentă de fabrici și completează foarte bine prezența geografică în România, precum și susținerea activității noastre la nivel local", a mai spus Heimo Scheuch.
       Conform unor surse din piața de fuziuni și achiziții, citate de mirsanu.ro, valoarea tranzacției este estimată la aproximativ 30 de milioane de euro, însă reprezentanții celor două companii nu ne-au confirmat, dar nici nu ne-au infirmat această cifră.
       Vânzarea Brikston se înscrie într-o serie recentă de alte tranzacții ale fondului de investiții ADM Capital, care și-a îmbunătățit profitul operațional cu peste 60%, pe parcursul celor trei ani de la achiziția Brikston. Compania des-fășoară mai ales activități de producere și comercializare de cărămizi și blocuri ceramice.
       Wienerberger Sisteme de Cărămizi SRL este prezentă în țara noastră în principal în sectorul producerii și comercializării de cărămizi și blocuri ceramice. Compania operează patru unități de producție de cărămizi și blocuri ceramice, Grupul Wienerberger fiind prezent la noi și în domeniile țiglelor și accesoriilor ceramice pentru învelitori, pavajelor de beton, țevilor de plastic și de ceramică.
        
   
  EMILIA OLESCU
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .