Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 4 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Stiri
NEW YORK:
Chrysler Building este de vânzare
09.01.2019
Sursa foto: Twitter
Alte articole din secțiune
 • Cuc, vizită pe șantierul autostrăzii Brașov-Râșnov
 • Sectorul construcțiilor a accelerat cu un avans de 33,4%
 • ROMEPS, partener al Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu"
 • Scheme de instruire inovative pentru accelerarea renovării fondului de clădiri la nivel nZEB!
 • TeraPlast a prelungit mandatele directoriilor Grupului
 • Isopan a fabricat 15 milioane metri pătrați de panouri metalice
 • CBRE are în echipa sa primul robot humanoid
 • Numărul centralelor termice instalate va ajunge la 2,6 milioane, în 2019
 • Locuințele de lux au ajuns la prețuri uriașe
 • IKEA deschide magazinul Pallady
 • Prețul proprietăților imobiliare s-a majorat cu 0,88% în 2018
 • Parcul Doraly a închiriat un pavilion retailerului Jysk
 • RE/MAX se extinde cu șapte birouri
 • George Scripcaru anunță construcția unui spital regional la Brașov
 • Peste 12.700 de locuințe, date în folosință
 •      Costurile mari de întreținere și competiția venită din partea noilor clădiri de birouri i-au determinat pe proprietarii Chrysler Building, una din cele mai renumite clădiri de tip zgârie-nori din New York, să angajeze firma de consultanță imobiliară CBRE Group Inc. în vedere vânzării emblematicei clădiri, informează Wall Street Journal.
       Clădirea Chrysler Building este deținută de Abu Dhabi Investment Council și dezvoltatorul imobiliar Tishman Speyer. Estimările cu privire la valoarea proprietății variază, însă mai mulți investitori cred că proprietarii Chrysler Building vor avea dificultăți în a-și recupera suma de 800 milioane de dolari pe care fondul deținut de Guvernul din Abu Dhabi a plătit-o în anul 2008, cu puțin timp înainte de criza financiară mondială, pentru o participație de 90% la Chrysler Building.
       În prezent, însă, emblematica clădire în maniera Art Deco din Manhattan concurează pentru chiriași cu noile clădiri de birouri concepute special pentru gusturile actuale, cu ferestre de sus până jos, terase, spații ample de depozitare și centre de fitness ultra moderne. În plus, costurile lucrărilor de îmbunătățire și mentenanță pentru clădirea cu o vârstă de aproape 90 de ani, precum și creșterea costurilor pentru închirierea terenului de sub clădire, ar putea afecta de asemenea prețul de vânzare.
       "Ar putea apărea un miliardar care să spună vreau ca toată lumea să știe că eu dețin Chrysler Building", a spus Adelaide Polsinelli, vicepreședinte la firma de servicii imobiliare Compass. Totodată, însă, Polsinelli a subliniat că există și aspecte negative care apar de pe urma deținerii unei clădiri care datează de dinainte de cel de-al doilea război mondial. "Atunci când lucrurile încep să se strice, costă mai mult să le repari pentru că există doar un singur om pe întreaga planetă care are uneltele cu are să repare ceva din anii 1920", a spus Adelaide Polsinelli.
       În ultimii ani, mai mulți investitori americani și de peste hotare au cheltuit sume mari pentru o serie de proprietăți imobiliare prestigioase precum clădirea Willis Tower din Chicago sau hotelul Waldorf Astoria din New York, pentru care o companie chineză de asigurări a plătit 1,95 miliarde de dolari în anul 2015, o sumă record pentru un hotel din SUA.
       Proprietarii Chrysler Building speră să atragă un investitor cu buzunare adânci care să profite de oportunitatea de a deține o clădire faimoasă din Manhattan și totodată o bucată din istoria orașului New York.
       Concepută de William Van Alen, clădirea Chrysler are o înălțime de 319 metri și a fost construită între 1928 și 1930. Chrysler Building a fost pentru scurt timp cea mai înaltă clădire din lume pentru ca în 1931 să fie depășită de clădirea Empire State Building. Până în anul 1953, Chrysler Building fost sediul general al producătorului auto Chrysler Corp. iar ulterior a apărut în numeroase filme precum 'Independence Day', 'Spider-Man' sau 'Men in Black 3.', relatează Agerpres. 
   
  A.T.
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .