Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 7 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 6 / 2018
Stiri
ÎN 2018,
Veniturile Wienerberger au crescut la 3.305,1 milioane de euro
28.02.2019
Alte articole din secțiune
 • JLL a asistat Visteon în închirierea a 5.000 mp spații de birouri
 • Spațiile de co-living redefinesc conceptul de locuință pentru Generațiile Millennials
 • Piața terenurilor s-a dublat în 2018
 • Sectorul construcțiilor a scăzut cu 4,9% în ianuarie
 • Materialele izolante, creștere cu 30% a vânzărilor în 2018
 • RE/MAX România a intermediat anul trecut peste 2.500 de tranzacții imobiliare
 • Reff și Asociații a asistat MAS Real Estate în achiziția unui portofoliu
 • Firea anunță construirea unei Săli Polivalente la București
 • Palatul Maurice Blank, fosta ambasadă a SUA la București, nu și-a găsit cumpărător
 • Napoca Construcții încearcă să evite insolvența
 • One United Properties, obligată să suspende lucrările de construcție din Floreasca
 • Mastercard, donație de un milion euro
 • Adrian Mînzat, noul director general al companiei Brikston
 • "Se urmărește, la nivel european, reabilitarea fondului național de clădiri"
 • "Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă - o prioritate a autorităților"
 •      Veniturile Grupului Wienerberger au crescut, anul trecut, cu 6%, ajungând la 3.305,1 milioane de euro, în comparație cu 3.119,7 milioane de euro, în anul precedent, a transmis, ieri, compania, prin intermediul unui comunicat.
       Reprezentanții Wienerberger au mai spus că EBITDA în condiții similare (like-for-like/ LFL EBITDA) - ajustată pentru efectele provenite din consolidare, vânzarea activelor non-strategice și non-operaționale, rată de schimb valutar și ajustări structurale - a crescut cu 15%, la 469,3 milioane de euro, de la 406,5 milioane în 2017.
       Totodată, în 2018, profitul net al Wienerberger a crescut cu 8%, la 133,5 milioane de euro (de la 123,2 milioane de euro în 2017), iar veniturile pe acțiune au crescut la 1,15 euro, reprezentând un plus de 9% față de nivelul anului precedent de 1,05 euro pe acțiune.
       În cadrul strategiei de creștere, Wienerberger și-a mărit cheltuielile de capital pentru achiziții și pentru extinderea fabricilor, după cum a fost anunțat anterior, iar investițiile totale ale grupului, inclusiv investițiile pentru dezvoltare, cheltuielile de capital normale și investițiile în active financiare pe termen lung, au crescut la 325,1 milioane de euro (2017: 206,3 milioane de euro).
       "Având în vedere performanța excelentă în 2018 și perspectivele pentru anul în curs, Wienerberger va propune la Adunarea Generală ca dividendul să fie majorat cu aproape 70% față de nivelul din anul precedent, la 0,50 euro pe acțiune (2017: 0,30 euro pe acțiune)", au transmis reprezentanții companiei.
       Potrivit Wienerberger, Divizia Europeană de Materiale Ceramice pentru Construcții a înregistrat o performanță foarte bună în 2018, creșteri notabile fiind înregistrate în Europa de Est, în timp ce activitatea din Europa de Vest a înregistrat, de asemenea, o creștere substanțială într-un mediu stabil, dar au fost afectate de costul ajustărilor structurale. Veniturile acestei divizii au crescut cu 7% de la 1,787.0 milioane de euro la 1,918.8 milioane de euro, iar LFL EBITDA a crescut semnificativ cu 18% până la 367.1 milioane de euro, a mai precizat sursa citată.
       Comunicatul mai notează: "În 2018, afacerea cu țevi a Wienerberger a beneficiat de un mediu de piață solid. Vânzările de țevi de plastic au crescut atât în Europa de Vest, cât și în Europa de Est. În Europa de Vest, măsurile coerente de restructurare din Franța au dus la o creștere notabilă a câștigurilor. Companiile recent achiziționate au generat, de asemenea, contribuții pozitive în venituri. Restructurarea afacerii cu țevi din ceramică a fost finalizată și a avut un impact pozitiv imediat asupra rezultatelor operaționale ale segmentului. O contribuție pozitivă semnificativă în performanța diviziei a venit și din sectorul de pavaje din beton din cadrul grupului. În general, veniturile au crescut cu 6%, de la 1.014,2 milioane de euro la 1.070,1 milioane de euro, în timp ce EBITDA a crescut cu 9%, până la 91,2 milioane de euro.
       Creșterea puternică a diviziei în 2018 a fost susținută de contribuțiile pozitive ale recentei noastre achiziții pe piața blocurilor ceramice din America de Nord. În afacerea sa cu țevi, Wienerberger a beneficiat de prețuri de vânzare mai mari și de structuri de costuri îmbunătățite. Această performanță operațională pozitivă a fost afectată de efectele negative ale schimburilor valutare internaționale. Veniturile diviziei de 306,8 milioane de euro au rămas aproape stabile la nivelul anului precedent (308,7 milioane de euro), în timp ce LFL EBITDA s-a îmbunătățit semnificativ cu 23%, până la 38,6 milioa-ne de euro".
       Wienerberger vizează pentru anul în curs menținerea trendului ascendent, precizând că se așteaptă la o stabilitate/creștere ușoară a pieței europene de locuințe rezidențiale noi.
       Reprezentanții companiei au menționat: "Piața de infrastructură din Europa de Est va continua să beneficieze de creșterea absorbției fondurilor europene. Pentru activitatea cu țevi din Europa de Vest, Wienerberger prevede un nivel sănătos al cererii în piețele sale principale. În America de Nord, Wienerberger anticipează o dezvoltare ușor pozitivă în domeniul construcțiilor de locuințe rezidențiale noi și o cerere crescută pe segmentul de infrastructură. Pentru 2019, Wienerberger țintește să obțină un EBITDA în condiții similare între 560 milioane de euro și 580 milioane de euro". 
   
  .
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .