Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Stiri
PENTRU CONSTRUCȚIA PRIMULUI SPITAL DE ONCOLOGIE PEDIATRICĂ DIN ȚARA NOASTRĂ:
Mastercard, donație de un milion euro
06.03.2019
Alte articole din secțiune
 • United Properties investește un milion de euro
 • Global Logistics dezvoltă un proiect imobiliar în Chitila
 • Cehia și România, cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din UE
 • Municipiul Iași, distins cu marele premiu al concursului"Orașul durabil" 2019
 • INS:Volumul lucrărilor de construcții - în creștere
 • Sectorul construcțiilor a accelerat în martie, cu un avans de 23,4%
 • Românii preferă articolele Drive In
 • Consignor își extinde biroul din Victoria Center
 • Expoziție imobiliară cu peste 20.000 de locuințe
 • Aproximativ 110.000 mp de spații comerciale au fost închiriate în București
 • TeraPlast și-a majorat cu 32% participația la Depaco, ajungând la 99%
 • Peste 6.500 de locuințe sunt în construcție în nordul Bucureștiului
 • Numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a crescut cu 12,1%
 • CTP dezvoltă un nou parc în apropiere de muncipiul Sibiu
 • RE/MAX România, creștere de zece ori a cifrei de afaceri
 •      Mastercard se alătură proiectului de construcție a primului spital de oncologie pediatrică din țara noastră și donează 1 milion de euro pentru asigurarea noilor tehnologii din incinta spitalului.
       "Angajamentul Mastercard constă în direcționarea eforturilor companiei, materializate prin produsele, serviciile și parteneriatele sale pentru următorii ani, către facilitarea donației de 1 milion de euro în 2019, ce se va îndrepta către asigurarea noilor tehnologii în incinta spitalului. Sprijinul face parte din strategia integrată a Mastercard de a susține comunitățile din întreaga lume pentru un viitor mai bun. Acest parteneriat realizat la nivel local este menit să ofere un sprijin real comunității din România", se arată într-un comunicat de presă al Mastercard, transmis Agerpres.
       În cadrul inițiativei, Mastercard încurajează deținătorii de carduri Mastercard să se alăture cauzei #NoiFacemUnSpital prin folosirea cardurilor personale pentru a face o donație pe www.bursadefericire.ro. Mastercard va contribui cu 2 euro pentru fiecare donație tranzacționată, suplimentar față de suma de 1 milion de euro.
       "Suntem bucuroși că, începând de astăzi, Mastercard devine partenerul pentru inovație al primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România. Sperăm că solidaritatea pentru cauze care contează pentru comunitate să devină un gest de normalitate prin care să construim împreună un viitor mai bun. De aceea, angajamentul nostru este să ne implicăm în susținerea comunității prin parteneriate de lungă durată. În acest fel, împreună cu toți partenerii și clienții noștri, începem astăzi ceva de neprețuit', afirmă Cosmin Vladimirescu, country manager Mastercard România.
       La jumătatea lunii februarie a acestui an, OMV Petrom anunța, într-o conferință de presă, că donează 10 milioane de euro pentru construcția primului spital de oncologie pediatrică din România
       Conform inițiatorilor proiectului, din totalul de 10 milioane de euro donate de OMV Petrom, jumătate va fi utilizat pentru achiziția de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea și tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) și echipamente pentru blocul operator, precum și pentru training-ul personalului medical și auxiliar al spitalului. Restul de 5 milioane de euro va fi utilizat pentru lucrări de instalații sanitare și electrice și amenajări interioare.
       Spitalul de Oncologie și Radioterapie Pediatrică va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România și va funcționa în incinta spitalului Marie Curie din București. Pacienții vor avea acces la toate specialitățile pediatrice necesare pentru tratarea holistică a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc).
       Noul spital va putea asigura tratarea, în fiecare an, a peste 300 de copii bolnavi de cancer, dar și efectuarea a peste 9.600 de intervenții chirurgicale oncologice și non-oncologice.
       Asociația Dăruiește Viață a demarat, în anul 2017, proiectul de construcție a spitalului, bazându-se pe fonduri private (donații de la persoane fizice și companii), iar lucrările au demarat în 2018. Proiectul va continua cu partea de instalații, design interior precum și cu achiziția de echipamente speciale și pregătirea personalului.
       Spitalul va avea 6 etaje și o suprafață totală de 12.000 de metri pătrați, cu un nou bloc operator, cu 7 săli de operații, secții de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie și terapie intensivă.
       Asociația Dăruiește Viață și-a propus ca spitalul să fie inaugurat în 2020, acesta urmând să funcționeze ca spital public, în cadrul Spitalului Marie Curie, dar după proceduri medicale și de management specifice unităților similare din Occident.
       Estimările arată că, în România, sunt 5.000 de copii bolnavi de cancer și, în fiecare an, alți 500 de copii sunt diagnosticați cu această boală. Mai mult de jumătate dintre aceștia sunt tratați în București, în cele două centre existente (Marie Curie și IOB).
        
   
  T.T.
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .