Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 4 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Stiri
LA EDIȚIA DIN 17-19 MAI:
Imobiliarium va pune la dispoziție peste 22 mii de locuințe
09.04.2019
Alte articole din secțiune
 • Cuc, vizită pe șantierul autostrăzii Brașov-Râșnov
 • Sectorul construcțiilor a accelerat cu un avans de 33,4%
 • ROMEPS, partener al Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu"
 • Scheme de instruire inovative pentru accelerarea renovării fondului de clădiri la nivel nZEB!
 • TeraPlast a prelungit mandatele directoriilor Grupului
 • Isopan a fabricat 15 milioane metri pătrați de panouri metalice
 • CBRE are în echipa sa primul robot humanoid
 • Numărul centralelor termice instalate va ajunge la 2,6 milioane, în 2019
 • Locuințele de lux au ajuns la prețuri uriașe
 • IKEA deschide magazinul Pallady
 • Prețul proprietăților imobiliare s-a majorat cu 0,88% în 2018
 • Parcul Doraly a închiriat un pavilion retailerului Jysk
 • RE/MAX se extinde cu șapte birouri
 • George Scripcaru anunță construcția unui spital regional la Brașov
 • Peste 12.700 de locuințe, date în folosință
 •      Expoziția imobiliară cu cel mai mare număr de dezvoltatori - expozanți, numărul locuințelor noi din oferta înregistrată la finele anului trecut, la nivel național, se află la cea mai apropiată valoare față de 2008, an de apogeu pentru piața imobiliară locală, se arată într-un comunicat al Imobiliarium remis, astăzi, Redacției noastre.
       "Chiar dacă oferta de locuințe noi se apropie cu pași repezi de recordul din 2008, apetitul de achiziție este unul temperat, cumpărătorul manifestă mai degrabă o cumpătare, atenție la detalii, un simț critic dezvoltat, respectiv o nevoie de a evalua cât mai corect. Această tendință nu poate aduce decât lucruri pozitive pentru piață, care se va orienta cât mai mult spre calitate", a declarat Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium, conform sursei citate.
       La nivelul anului 2008, oferta de noi locuințe ajunsese la aproximativ 61.000 de unități, la nivel național. La finele anului trecut, același segment a cunoscut a ajuns la circa 48.000 de unități, cea mai apropiată valoare față de perioada de comparație, iar în primele luni ale lui 2019 acest segment a crescut cu 5%. Până la finele acestui an, reprezentații Imobiliarium estimează o creștere a numărului de noi locuințe cu circa 10%, până la 53.000 de unități, comparativ cu decembrie 2018.
       Printre motivele ce au determinat creșterea ofertei de locuințe noi în prezent se numără evoluția cererii - INS estimează un număr de circa 45.000 de cereri doar în București -, creșterea puterii de cumpărare în ultimii 5 ani - la nivel național, lipsa consolidării și investițiilor în locuințele vechi, precum și limitarea dezvoltării infrastructurii.
       Următoare ediție a Imobiliarium, care va avea loc între 17-19 mai, în incinta parcării BricoDepot Băneasa, va pune la dispoziția vizitatorilor o ofertă de peste 22.000 de locuințe, încadrate în aproximativ 90 de ansambluri rezidențiale și cumulând peste 1.200.000 de mp utili de vânzare într-un singur loc. În total, își vor prezenta oferta circa 65 de dezvoltatori.
       "13% dintre expozanții acestei ediții se vor lansa în premieră la Imobiliarium, respectiv 120.000 mp de vânzare noi pe piață, dintre care 4 ansambluri de case. Dintre noii dezvoltatori prezenți fac parte Eden Lake, Piața Presei Residence, Virtuții Residence, Le petit village, Allegria, Anavia, Lara Condominium, iProjects", a menționat Adrian Stănescu.
       Totodată, în portofoliul Imobiliarium de anul acesta se regăsesc numeroase ansambluri speciale, care se diferențiază prin caracteristici precum certificări Green, arhitecturi speciale, spații ample, și beneficii precum locuri de joacă pentru copii, spații verzi etc.
       AFI City - Bucureștii noi, situat în sectorul 1, lângă stația de metrou Laminoarului, reunește 190 de apartamente și 228 de locuri de parcare supraterane, dispuse în două clădiri de pre-certificare energetică "Green Homes".
       Un alt ansamblu neconvențional este LOFT Green Apartments, care promovează un model de green living, respectiv costuri aproape zero la apă caldă, încălzirea și răcirea locuințelor datorită sistemelor de pompe geotermale, precum și 0% emisii de CO2 la producerea energiei termice, 100% reciclare selectivă a deșeurilor, 100% ventilare inteligentă a locuinței cu aer proaspăt tot timpul anului, 5 prize pentru mașini electrice, 7.500 mp spatii verzi etc.
       Marmura Residence propune, de asemenea, o arhitectură modernă, jocul de înălțimi al celor 5 clădiri fiind completat de suprafețe vitrate mari, ce garantează un aport de lumină naturală pe tot parcursul zilei.
       Universum Events are propriile mărci, precum Imobiliarium, Internet & Mobile World, Bucharest Technology Week și MyConnector dar și o divizie de evenimente personalizate: MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions), axată pe evenimente de amploare pentru clienți, precum Microsoft Summit și Cisco Connect, petreceri și zile ale companiei. 
   
  C.R.
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .