Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 4 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Stiri
LANSATĂ ANUL TRECUT, PENTRU IMM-URI,
Valoarea Platformei Roca a ajuns la 21,9 milioane euro
12.04.2019
Rudolf Vizental: "Sunt multe companii care nu pot să depășească singure etapa în care se află, dar care alături de un partener solid au potențialul să genereze valoare adăugată pe termen lung".
Alte articole din secțiune
 • Cuc, vizită pe șantierul autostrăzii Brașov-Râșnov
 • Sectorul construcțiilor a accelerat cu un avans de 33,4%
 • ROMEPS, partener al Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu"
 • Scheme de instruire inovative pentru accelerarea renovării fondului de clădiri la nivel nZEB!
 • TeraPlast a prelungit mandatele directoriilor Grupului
 • Isopan a fabricat 15 milioane metri pătrați de panouri metalice
 • CBRE are în echipa sa primul robot humanoid
 • Numărul centralelor termice instalate va ajunge la 2,6 milioane, în 2019
 • Locuințele de lux au ajuns la prețuri uriașe
 • IKEA deschide magazinul Pallady
 • Prețul proprietăților imobiliare s-a majorat cu 0,88% în 2018
 • Parcul Doraly a închiriat un pavilion retailerului Jysk
 • RE/MAX se extinde cu șapte birouri
 • George Scripcaru anunță construcția unui spital regional la Brașov
 • Peste 12.700 de locuințe, date în folosință
 •      
       Platforma Roca, lansată anul trecut, de CITR (Casa de Insolvență Transilvania), a ajuns să valoreze, în prezent, 21,9 milioane de euro, portofoliul său crescând cu 65%, a anunțat, ieri, Rudolf Vizental, CEO Roca.
       Conform domniei sale, capitalul inițial al platformei a fost de 4,5 milioa-ne de euro, acesta fiind majorat în octombrie 2018 până la 13,5 milioane de euro.
       CEO-ul platformei a declarat: "Rezultatele financiare sunt mai bune decât ne-am propus atunci când am pornit la drum, dar este un proiect pe termen lung, așa că aceste rezultate sunt doar confirmarea unui start bun, mai avem mult până la a spune că ne-am atins obiectivul. Platforma Roca a pornit pentru că resursele inves-titorilor nu ajung să întâlnească nevoile antreprenorilor, iar mai mult de jumătate dintre companiile din România sunt în dificultate și, în același timp, există foarte mulți investitori dispuși să investească în companii, dar nu exis-tă o convergență între aceste două direcții. (...) Am făcut trei tranzacții, în care am plasat 4,6 milioane de euro și am obținut, doar pe această sumă, un randament de 340%".
       Randamentul asumat, inițial, în fața investitorilor era de 16%, au mai arătat reprezentanții Platformei.
       Conform domnului Vizental, primele trei priorități ale Platformei, în 2019, vizează: consolidarea portofoliului (numără trei companii, în prezent); continuarea dezvoltării portofoliului (își propun să aducă alte cinci noi companii până la sfârșitul anului curent, fiind în discuții avansate cu aproximativ două-trei), reprezentantul Roca subliniind faptul că își propune și atragerea unei instituții financiare europene ca acționar sau finanțator în Platformă.
       În plus, reprezentanții Roca sunt încurajați - de confirmarea nefinanciară, de interesul arătat de mediul de business față de acest proiect - să creadă că o eventuală listare ar fi o etapă de succes, a adăugat Rudolf Vizental.
       La acest moment, Platforma ROCA are în portofoliu trei companii românești, S-KARP, Frigotehnica și Tremot, în care deține pachetul majoritar.
       Rudi Vizental a mai spus: "Sunt multe companii care nu pot să depășească singure etapa în care se află, dar care alături de un partener solid au potențialul să genereze valoare adăugată pe termen lung. Roca este elementul suport pentru comunitatea de oameni de business pe care vrem să o construim și suntem mândri să vedem că tot mai mulți antreprenori româ-ni își doresc să contribuie la inițiativă. Într-o eră a globalizării, am descoperit dorința și determinarea de a dezvolta și a da amploare brandurilor românești. Interacțiunile pe care le-am avut în acest an au fost o experiență extraordinară. Nu doar că ne-am intersectat cu foarte multe oportunități de business, dar am cunoscut mulți oameni cu niște povești extraordinare, am învățat multe lucruri foarte valoroase despre peisajul antreprenorial românesc, despre provocările si barierele de creștere ale antreprenorilor. Am resimțit dificultatea lor de a se asocia, deși abilitatea de a lucra în echipă este componenta de bază a succesului într-o afacere".
       Potrivit domnului Vizental, selecția companiilor în portofoliul platformei are în plan secundar rentabilitatea și urmărește cu prioritate să valideze misiunea, viziunea și valorile companiei și ale produsului. ROCA este o soluție dedicată IMM-urilor din aproape orice domeniu de activitate, care au un business funcțional, operațional profitabil și un produs validat de piață, scalabil, cu posibilități de digitalizare și export, ceea ce le aduce perspectiva de a dezvolta un brand românesc solid. Este întotdeauna analizată oportunitatea de a crește organic și prin consolidări cu alte companii cu care există complementarități și/sau sinergii.
       Roca, este prima platformă de investiții și management dedicată companiilor românești aflate în impas, iar de la înființarea sa până la momentul actual au avut loc, în total, discuții cu peste 150 de companii din toată țara, din 50 de domenii de activitate, dintre care cel mai frecvent întâlnite au fost: industria alimentară, comerț, industria prelucrării lemnului, instalații, IT & Online.
       În prezent, acționarii platformei ROCA sunt: Andrei Cionca, președinte CITR Group și asociații săi prin divizia de investiții CIT Resources; Astra Rail Management GMBH; frații Pavăl, prin PIF Industrial; Dan Șucu, fondatorul Mobexert BT investments; compania de investiții a Băncii Transilvania; Theodora Popa, vice-președintele grupului Transavia și a Theodora Golf Club; Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena; Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanțului de magazine pet shop Animax; Next Capital Solutions SRL, companie de servicii financiare destinate IMM-urilor și membră a grupului EOS și Vetimex Capital SRL, companie deținută de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA. 
   
  RAMONA RADU
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .