Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Stiri
PROIECT BROWNFIELD AL PRIME KAPITAL
Silk District - ansamblu imobiliar de 200 milioane euro, în Iași
19.04.2019
Alte articole din secțiune
 • United Properties investește un milion de euro
 • Global Logistics dezvoltă un proiect imobiliar în Chitila
 • Cehia și România, cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din UE
 • Municipiul Iași, distins cu marele premiu al concursului"Orașul durabil" 2019
 • INS:Volumul lucrărilor de construcții - în creștere
 • Sectorul construcțiilor a accelerat în martie, cu un avans de 23,4%
 • Românii preferă articolele Drive In
 • Consignor își extinde biroul din Victoria Center
 • Expoziție imobiliară cu peste 20.000 de locuințe
 • Aproximativ 110.000 mp de spații comerciale au fost închiriate în București
 • TeraPlast și-a majorat cu 32% participația la Depaco, ajungând la 99%
 • Peste 6.500 de locuințe sunt în construcție în nordul Bucureștiului
 • Numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a crescut cu 12,1%
 • CTP dezvoltă un nou parc în apropiere de muncipiul Sibiu
 • RE/MAX România, creștere de zece ori a cifrei de afaceri
 •      Prime Kapital intră pe piața ieșeană cu un proiect imobiliar de anvergură întins pe 10 hectare, în valoare de 200 de milioane de euro.
       Silk District, primul complex mix-ed-use pe care Prime Kapital îl aduce în țara noastră, vine să completeze oferta din sectorul office și rezidențial din Iași, după cum au afirmat reprezentanții dezvoltatorului.
       Lansat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, ansamblul imobiliar brown-field reprezintă cea mai mare investiție de profil din zona Moldovei și va revoluționa piața din regiune, au mai spus sursele citate.
       Silk District va avea două componente principale: birouri de categoria A, cu o suprafață de aproximativ 100.000 mp, și 2.500 de apartamente. Complexul imobiliar va cuprinde spații de retail și servicii, parcuri, zone de agrement și de relaxare, o clinică medicală, o grădiniță și un hotel de 4 stele cu spații de organizare a conferințelor, sală de fitness și piscină.
       În interiorul Silk District vor putea fi organizate târguri de weekend, mini-festivaluri de cultură și divertis-ment și cinema în aer liber, a anunțat Maggie Kitshoff, director executiv rezidențial & office Prime Kapital.
       Potrivit domniei sale, Silk District va susține conceptul de cartiere ecologice, transportul în comun, mersul pe bicicletă și pe jos, precum și utilizarea mașinilor electrice, punând la dispoziție infrastructura necesară, bine conectată la cea existentă.
       Proiectul are la bază concepte și tehnologii de dezvoltare verzi, acestea fiind integrate încă din faza incipientă. Astfel, circa jumătate din teren va fi acoperit cu spații verzi, zone pietonale și de agrement, iar locurile de parcare vor fi dispuse în spații amenajate la subsol, pe o suprafață de circa 140.000 de metri pătrați, conform doamnei Kitshoff.
       Reprezentanții Prime Kapital au menționat că Silk District va schimba panorama zonei prin reconversia fos-tului sit industrial și va crea o nouă comunitate urbană, diminuând presiunea existentă pe centrul orașului.
       Fiind o investiție sustenabilă, clădirile din cadrul Silk District vor fi certificate BREEAM - Building Research Establishment Environmental Assessment Method, au adăugat aceștia. Maggie Kitshoff a precizat, printre altele: "Vrem ca Silk District să se autosusțină și să se dezvolte durabil, aliniat cu obiectivele verzi ale orașului" .
       Colaborând cu investitori din Africa de Sud, Prime Kapital promite că întreg proiectul va fi gata la finalul anului 2024, urmând să fie dezvoltat în patru etape. Prima ar urma să înceapă anul viitor și să fie finalizată în cel de-al treilea trimestru al lui 2021. În prezent, dezvoltatorul este în faza de obținere a avizelor pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal (PUZ).
       Mihail Vasilescu, partener Prime Kapital, a declarat: "Silk District este o altă mare investiție a noastră în Iași, unde suntem deja prezenți prin Mall Moldova, centrul comercial super-regional pe care îl extindem în prezent la o suprafață închiriabilă de peste 100.000 mp (n.r. investiție de circa 100 milioane euro). Orașul are fundamente economice solide și suntem încântați să colaborăm cu autoritățile locale pentru a sprijini Iașiul să iși fructifice avantajele competitive, să îmbunătățească calitatea vieții pentru locuitorii săi și să rămână atractiv pentru noile generații".
       Sursele citate consideră că piața ieșeană permite astfel de investiții și anunță că ansamblul Silk District va permite închirierea de spații office pentru circa 12.000-14.000 de persoane.
       Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar important, activ în Europa Centrală și de Est. Cu o prezență amplă pe piața din țara noastră, acesta este integrat pe verticală. Echipa numără peste 200 de specialiști în domeniul imobiliar, ce îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construcția proiectelor până la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților.
       Prime Kapital investește de mai mult de zece ani pe piața noastră, având proiecte imobiliare finalizate sau în curs de derulare în mai multe orașe din țară, cum ar fi, de exemplu, Pitești sau Târgoviște . 
   
  EMILIA OLESCU
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .