Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Stiri
ÎN ULTIMII 5 ANI:
RE/MAX România, creștere de zece ori a cifrei de afaceri
07.05.2019
Răzvan Cuc
Alte articole din secțiune
 • United Properties investește un milion de euro
 • Global Logistics dezvoltă un proiect imobiliar în Chitila
 • Cehia și România, cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din UE
 • Municipiul Iași, distins cu marele premiu al concursului"Orașul durabil" 2019
 • INS:Volumul lucrărilor de construcții - în creștere
 • Sectorul construcțiilor a accelerat în martie, cu un avans de 23,4%
 • Românii preferă articolele Drive In
 • Consignor își extinde biroul din Victoria Center
 • Expoziție imobiliară cu peste 20.000 de locuințe
 • Aproximativ 110.000 mp de spații comerciale au fost închiriate în București
 • TeraPlast și-a majorat cu 32% participația la Depaco, ajungând la 99%
 • Peste 6.500 de locuințe sunt în construcție în nordul Bucureștiului
 • Numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a crescut cu 12,1%
 • CTP dezvoltă un nou parc în apropiere de muncipiul Sibiu
 • Dezvoltatorul CTP construiește un nou parc lângă Sibiu
 •      RE/MAX România estimează că piața de consultanță imobiliară din țara noastră a ajuns la o valoare de circa 80 de milioane de euro, acest segment având un potențial de dublare a valorii în aproximativ 5 ani.
       În acest an, industria se concentrează pe o nouă etapă a serviciilor de consultanță, care vizează modelul și nivelul piețelor europene.
       "Piața de consultanță imobiliară a cunoscut o evoluție accelerată în ultimii ani, semn că apetitul dezvoltat al românilor pentru tranzacții imobiliare necesită recomandări specializate, respectiv o îndrumare profesională constantă, axată pe nevoile și preferințele clientului. Pe de altă parte, la o scurtă analiză comparativă cu piețele dezvoltate, observăm că există încă pe plan local un mare potențial de creștere al domeniului, care necesită eforturi comune ale jucătorilor pentru a ajunge la apogeu. Investițiile constante în educare și necesitatea profesionalizării agenților la standardele occidentale vor aduce cu sine o schimbare de percepție a publicului român în legătură cu industria în care activăm, oferindu-i clientului încrederea de care are nevoie în serviciile calitative ale consultantului imobiliar", a declarat Răzvan Cuc, Președintele RE/MAX România, potrivit unui comunicat al companiei remis, astăzi, Redacției noastre.
       Conform unei analize realizate de RE/MAX România, în prezent, pe piața autohtonă, activează circa 8.000 de agenți, respectiv 1 agent/2.500 de locuitori, o proporție destul de mică raportată la necesitățile pieței.
       Comparativ, în statele europene cu o industrie dezvoltată, raportul este de patru ori mai mare, iar în statele Americii de Nord, ce reprezintă etalonul în domeniu, acest raport este de 1 agent/ 300 de locuitori.
       Potrivit reprezentantului RE/MAX, pentru atingerea acestui prag este nevoie de reglementarea unor norme profesionale ale industriei, un model de lucru axat pe reprezentare exclusivă, precum și crearea unor rețele și asociații puternice.
       Acest context reprezintă, deopotrivă, o oportunitate și o responsabilitate pentru brandurile puternice care activează în domeniu, ce trebuie să mizeze în primul rând pe un sistem integrat, prin dezvoltarea și susținerea constantă a unor rețele de birouri, cât și pe implicarea activă în educarea breslei și a publicului.
       Subsidiara autohtonă a master francizei RE/MAX a fost preluată de actualul management în urmă cu cinci ani, când RE/MAX România cuprindea o rețea de trei birouri și circa 30 de agenți.
       Până la finele anului 2014, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 430.000 de euro - cumulată pe toate francizele, respectiv 400 de tranzacții.
       Pentru anul 2019, RE/MAX estimează o creștere a cifrei de afaceri de aproximativ 10 ori față de perioada de comparație, până la 4,2 milioane de euro.
       Totodată, parcursul pozitiv al companiei s-a reflectat în toate direcțiile de dezvoltare, până la finele anului curent reprezentanții acesteia estimând atingerea unui număr de circa 55 de birouri francizate, 500 de membri și aproximativ 3700 de tranzacții încheiate.
       "Aceste creșteri spectaculoase reprezintă, în primul rând, reflexia încrederii pe care brandul RE/MAX o inspiră atât clientului final, cât și investitorului în franciză. Bineînțeles, ultimii cinci au fost plini de oportunități pentru întreaga piață imobiliară, lucru care ne-a ghidat direct proporțional și ascendent activitatea, însă cifrele care fac diferența se datorează capacității unui brand mondial de a crea standarde într-o piață în formare, precum și de a atrage și forma oameni pasionați", a completat Răzvan Cuc.
       Potrivit reprezentanților companiei, planurile pe termen mediu vizează atingerea unui număr de 110 francize până în 2023, cu circa 1000 de agenți afiliați, în paralel cu activitățile deja consacrate de educare și formare a celor care activează în branșă.
       Conform datelor RE/MAX România, 42% dintre francizații companiei au vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, urmați de categoria de vârstă 30 - 40 de ani, în proporție de 33%. Pe de altă parte, doar 25% dintre antreprenorii care au deschis un birou RE/MAX au între 45 - 55 de ani. Majoritatea - de circa 67% - sunt bărbați.
       De asemenea, doar 20% dintre cei care și-au deschis un birou RE/MAX au experiență anterioară în domeniul imobiliarelor. În topul orașelor cu cei mai mulți francizați se numără București, Cluj, Timișoara și Sibiu, acolo unde au fost înregistrate, de asemenea, cele mai rapide creșteri raportat la numărul de agenți și tranzacții.
       Cea mai mare proprietate tranzacționată în ultimii ani este un spațiu industrial din Sibiu, care a fost vândut cu 2.530.000 euro. În topul celor mai mari intermedieri se numără, de asemenea, două terenuri din Cluj-Napoca, unul de 2.500.000 milioane de euro și altul de 1.960.000 euro, un spațiu industrial din Cluj (1,6 milioane de euro) și un apartament în București (1,5 milioane de euro).
        
   
  M.C.
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .