Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 3 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 2 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 1 / 2019
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Stiri
Municipiul Iași, distins cu marele premiu al concursului"Orașul durabil" 2019
16.05.2019
Alte articole din secțiune
 • United Properties investește un milion de euro
 • Global Logistics dezvoltă un proiect imobiliar în Chitila
 • Cehia și România, cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din UE
 • INS:Volumul lucrărilor de construcții - în creștere
 • Sectorul construcțiilor a accelerat în martie, cu un avans de 23,4%
 • Românii preferă articolele Drive In
 • Consignor își extinde biroul din Victoria Center
 • Expoziție imobiliară cu peste 20.000 de locuințe
 • Aproximativ 110.000 mp de spații comerciale au fost închiriate în București
 • TeraPlast și-a majorat cu 32% participația la Depaco, ajungând la 99%
 • Peste 6.500 de locuințe sunt în construcție în nordul Bucureștiului
 • Numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a crescut cu 12,1%
 • CTP dezvoltă un nou parc în apropiere de muncipiul Sibiu
 • RE/MAX România, creștere de zece ori a cifrei de afaceri
 • Dezvoltatorul CTP construiește un nou parc lângă Sibiu
 •      Municipiul Iași a câștigat marele premiu al celei de-a doua ediții a concursului "Orașul durabil" 2019, au anunțat organizatorii în cadrul evenimentului de ieri, organizat de Camera de Comerț și Industrie Franceză din România (CCIFER), Ambasada Franței în România, Institutul Francez și Business France.
       Ambasadorul Franței la București, Michele Ramis, a afirmat că acest concurs va continua și în viitor și că, în opinia domniei sale, inițiativele de tip Smart City în România sunt numeroase.
       Domnia sa a declarat: "Există numeroase perspective în România, iar multe comunități fac investiții. Ameliorările sunt perceptibile în materie de mobilitate urbană, dar și în domeniile transportului public, eficacității energetice, colectării și gestionării deșeurilor. Cu toate acestea, sunt încă necesare multe eforturi pentru a reduce poluarea urbană și pentru a atinge obiectivele dezvoltării durabile, după cum reiese din recentele rapoarte alarmante privind schimbările climatice și degradarea mediului la scară globală. Pentru a răspunde acestei urgențe, pentru a fi la înălțimea acestei provocări, este esențial pentru noi să promovăm schimbul de bune practici la scară europeană între actorii publici și privați din teritorii. Acesta este motivul pentru care Ambasada Franței în România susține un cadru de cooperare axat pe tema «Orașului durabil» prin diferite evenimente, cum ar fi cea de-a doua ediție a concursului cu același nume. (...) Obiectivele noastre sunt ambițioase și sperăm că și alte comunități se vor alătura acestei inițiative. Vom continua aceste demersuri, iar eu cred că România are potențial. Sunt foarte multe colectivități din România care au inițiative din tip Smart City, numai că nu există comunicare".
       Anul acesta, la concurs au fost depuse 11 proiecte, iar orașul Iași a primit dis­tincția pentru prioritizarea proiectelor de dezvoltare durabilă și inovație în dezvoltarea conceputului de Smart City, a afirmat, ieri, Alexandru Aldea, președintele juriului concursului.
       Potrivit domniei sale, o delegație din Iași va pleca într-o vizită de studii în Franța, la Dijon, unde există o comunitate de referință în domeniu.
       Proiectul orașului Iași constă în achiziția de tramvaie și autobuze noi (dintre care unele vor fi electrice); implementarea sistemelor smart de plată a călătoriei cu mijloacele de transport în comun; eficientizarea transportului public din Iași.
       Alte trei proiecte premiate, dintre cele 11 evaluate au fost, potrivit organizatorilor: Comuna Costache Negri, din județul Galați - extinderea alimentării cu apă a comunei, urmând ca dezvoltarea durabilă a comunei să continue cu extinderea rețelei de canalizare; Primăria din Sibiu - reconversia lacului Binder și transformarea lui în obiectiv de petrecere a timpului liber și de practicare a sporturilor nautice; Consiliul Județean Sălaj - sistem integrat de gestionare a deșeurilor la nivelul județului.
       Oficialul Primăriei orașului Sibiu a mai precizat că proiectul este finanțat, exclusiv, din bugetul local și urmează să fie finalizat în decursul acestui an.
       La rândul său, oficialul Consiliului Județean Sălaj a menționat că bugetul pentru proiectul derulat în județ (început în 2010) este finanțat din fonduri europene în proporție de 85%.
       Conform domnului Aldea, grila de criterii pentru selectarea celor mai bune proiecte, a ținut cont de următoarele: integrarea proiectelor într-o strategie de dezvoltare urbană durabilă; componenta tehnică; elementele de durabilitate; consultarea și comunicarea publică cu cetățenii, institituțiile publice și cu mediul economic, precum și impactul asupra mediului și vieții comunităților respective, dar și inovația. 
   
  RAMONA RADU
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .