Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

CBRE, PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2019Aproximativ 110.000 mp de spaţii comerciale au fost închiriate în Bucureşti

A.P. Ştirile Zilei /

Răzvan Iorgu

Răzvan Iorgu

CBRE a analizat activitatea pieţei imobiliare în primul trimestru al anului curent, pe segmentele spaţiilor de birouri, spaţiilor comerciale, industriale şi logistice, de unde reiese că cea mai mare suprafaţă tranzacţionată se află în clădiri de birouri din Bucureşti, unde au fost închiriaţi 110.000 mp, segmentul spaţiilor de birouri fiind vedeta primul trimestru al anului.

Răzvan Iorgu, Managing Director al CBRE Romania explică că: "Am asistat la un prim trimestru dinamic, în care s-au finalizat şi tranzacţionat spaţii în toate cele trei segmente comerciale pe care CBRE este activ. Căutăm să înţelegem cât mai bine piaţa imobiliară şi în acelaşi timp să ne adaptăm schimbărilor impuse de tendinţa majoră de digitalizare, de aceea este important pentru noi să vedem piaţa în ansamblul său, nu doar defalcat pe segmente. Tocmai pentru că ne dorim să oferim clienţilor noştri cele mai bune servicii, funcţionăm ca o platformă integrată de servicii complete dedicate chiriaşilor, dezvoltatorilor şi investitorilor, iar colegii mei din toate departamentele comunică continuu şi fac schimb de experienţă, atât local cât şi cu filialele internaţionale".

Mihai Păduroiu, Head of Advisory & Transaction Services al CBRE Romania a declarat că: "Încă din T1 2017 am asistat la o creştere constantă a nivelului tranzacţiilor şi estimăm că această tendinţă se va menţine şi în următorii doi ani. Rata de neocupare este în scădere din 2013, aflându-se în prezent sub pragul de 8%: în jur de 7,8%. Aşadar, piaţa imobiliară cere noi proiecte, iar vestea bună este că 2019 a început într-un ritm foarte alert în ce priveşte construcţiile".

În primele trei luni ale anului, stocul modern de spaţii comerciale a ajuns la 3,63 milioane metri pătraţi, din care 63% sunt reprezentaţi de centre comerciale, iar restul de 37% de parcuri de retail. Oraşele regionale au atras 68% din totalul dezvoltărilor de retail, iar 472.000 mp se află în construcţie sau proiectare şi urmează să fie livraţi în perioada T2 2019 - T4 2020.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional