Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

Dezvoltatorul imobiliar belgian WDP - profit în creştere cu 13,3%

D.V. Ştirile Zilei /

Dezvoltatorul imobiliar belgian WDP - profit în creştere cu 13,3%

Dezvoltatorul imobiliar belgian WDP şi-a majorat profitul EPRA (n.r. rezultatul principal al activităţilor de bază care mai indică gradul în care dividendele curente sunt suportate de profit) la 33,4 milioane de euro, în 2019, în creştere cu 13,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Rezultatul net (IFRS) din trimestrul T1 2019 se ridică la 38,6 milioane de euro. Rata de ocupare a fost de 97,3% la data de 31 martie 2019, faţă de 97,5% la 31 decembrie 2018, se arată într-un comunicat de presă al companiei remis redacţiei noastre.

Proiectele dezvoltatorului imobiliar în ţara noastră sunt următoarele:

Slatina unde WDP va extinde facilitatea de producţie existentă a producătorului de pneuri auto Pirelli, cu un depozit nou construit, de ultimă generaţie, care acoperă aproximativ 62.000 m². După finalizare, programată pentru al doilea trimestru al anului 2020, Pirelli va închiria noua facilitate logistică pentru un termen fix de cincisprezece ani. Bugetul de investiţii se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

Pauleşti unde se construieşte un nou centru de distribuţie pentru Iron Mountain, cu o suprafaţă de aproximativ 10.500 m², cu livrare progresivă până în al patrulea trimestru al anului 2021. Iron Mountain va închiria spaţiile pentru un termen de douăsprezece ani. Bugetul de investiţii pentru WDP ajunge la aprox. 4,5 milioane de euro.

Bucureşti - Stefăneştii de Jos unde furnizorul de telecomunicaţii Toya se va muta într-un nou centru de distribuţie de circa 8,600 m², în cadrul unui contract de închiriere de zece ani pe termen lung. WDP proiectează o investiţie de aproximativ 3,5 milioane de euro.

Oradea - WDP va construi şi închiria un nou depozit de aproximativ 34.000 m² pentru furnizorul de automobile Sogefi (data planificată de livrare: sfârşitul anului 2019), în baza unui contract de arendare de cincisprezece ani. WDP proiectează un buget de investiţii de aproximativ 16 milioane de euro.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional