Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

DUPĂ UN AN PE PIAŢĂ:Portofoliul ROCA înregistrează un randamanet de 340% pentru sumele investite

T.T. Ştirile Zilei /

Rudi Vizental

Rudi Vizental

ROCA, platformă de investiţii şi management dedicată companiilor româneşti aflate în impas, a înregistrat în primul an de activitate un randament pe sumele investite de 340% (faţă de procentul de 16% asumat iniţial în faţa investitorilor).

Astfel, valoarea companiei a ajuns la euro21.9M, cu o creştere de peste 60 % faţă de valoarea iniţială, se arată într-un comunicat al companiei.

La acest moment, Platforma ROCA are în portofoliu trei companii româneşti, S-KARP, Frigotehnica şi Tremot, în care deţine pachetul majoritar.

ROCA îşi propune, până la finele acestui an, să atragă în platformă cel puţin cinci noi companii, dintre care trei sunt deja în diverse faze de pre-tranzacţie, precizează sursa citată.

De la înfiinţarea platformei până în prezent au avut loc discuţii cu peste 150 de companii din ţară, din 50 de domenii de activitate, dintre care cel mai frecvent întâlnite au fost: industria alimentară, comerţ, industria prelucrării lemnului, instalaţii, IT & Online.

"Interacţiunile pe care le-am avut în acest an au fost o experienţă extraordinară. Nu doar că ne-am intersectat cu foarte multe oportunităţi de business, dar am cunoscut mulţi oameni cu nişte poveşti extraordinare, am învăţat multe lucruri foarte valoroase despre peisajul antreprenorial românesc, despre provocările si barierele de creştere ale antreprenorilor. Am resimţit dificultatea lor de a se asocia, deşi abilitatea de a lucra în echipă este componenta de bază a succesului într-o afacere.", a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA, citat în comunicat.

Acţionarii platformei ROCA sunt Andrei Cionca, preşedinte CITR Group şi asociaţii săi prin divizia de investiţii CIT Resources, Astra Rail Management GMBH, fraţii Pavăl, prin PIF Industrial, Dan Şucu fondatorul Mobexert BT investments, compania de investiţii a Băncii Transilvania, Theodora Popa, vice-preşedinta grupului Transavia şi a Theodora Golf Club, Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena, Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanţului de magazine pet shop Animax, Next Capital Solutions S.R.L., companie de servicii financiare destinate IMM-urilor şi membră a grupului EOS şi Vetimex Capital S.R.L., companie deţinută de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA.

Alături de continuarea strategiei pentru consolidarea şi dezvoltarea portofoliului ROCA, în top trei priorităţi pentru următoarea perioadă este şi atragerea unei instituţii financiare europene în rândul acţionarilor platformei precum şi dezvoltarea platformei pentru a răspunde nevoilor noi identificate în piaţă.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional