Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

INVESTIŢIE DE 300 MILIOANE EURO:Complexul Cosmopolis se extinde cu încă 7.000 de locuinţe

M.I. Ştirile Zilei /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Complexul rezidenţial Cosmopolis se extinde cu încă 7.000 de locuinţe noi, investiţie de 300 milioane euro, proiect în care este inclusă şi o şcoală pe care o va dona statului, a declarat pentru News.ro Ahmet Buyukhanli, directorul general al complexului.

"Pentru Cosmopolis, anul semne bune are. Construim continuu. Am ajuns deja la peste 7.500 de rezidenţi şi nu ne oprim aici. Există o cerere continuă de locuinţe. În momentul de faţă, Cosmopolis se întinde pe o suprafaţă de 821.000 de metri pătraţi, având finalizate peste 3.100 de apartamente şi vile. Vorbim de investiţii de aproape 300 de milioane de euro, buget alocat construcţiei de locuinţe, infrastructurii, spaţiilor comerciale şi spaţiilor verzi. Planurile de viitor includ inclusiv construcţia a cel puţin 7.000 de locuinţe noi", a declarat pentru News.ro Ahmet Buyukhanli, directorul general al Cosmopolis, cel mai mare complex rezidenţial din România.

El afirmă că în acest an se va axa şi pe dezvoltarea continuă a infrastructurii şi a facilităţilor oferite.

"Au fost reasfaltate o parte din străzile existente în complex. În plus, clienţii sunt tot mai interesaţi să vadă efectiv timpul pe care îl petrec în trafic, de acasă până la locul de muncă. Un mare plus a fost adus de apariţia autostrăzii urbane. Am ajuns grijă inclusiv de confortul rezidenţilor care nu deţin un autoturism şi care au nevoie de mobilitate maximă. Astfel, în Cosmopolis avem propriul sistem de transport de persoane, sunt autobuze care circulă la intervale regulate şi leagă complexul de nordul Capitalei", a adăugat el.

Din noul proiect face parte şi o şcoală ce urmează să fie construită.

"Comunitatea creşte, dovadă şi investiţia majoră făcută în ridicarea unei noi clădiri în care să funcţioneze o şcoală de stat. Cosmopolis va asigura toata construcţia şcolii de stat şi toata infrastructura necesară pentru ea", spune el.

Un apartament costă începând cu 46.000 de euro plus TVA. La apartamentele de trei camere, preţul variază între 75.000 euro şi 98.000 euro plus TVA.

În ceea ce priveşte vilele individuale situate pe marginea lacului, preţul de listare variază între 95.000 şi 330.000 euro plus TVA.

Există şi clienţi care achiziţionează locuinţe în complex pentru a le închiria, mai ales datorită cererii foarte mari pentru chirii. Astfel, randamentul investiţiei este de peste 7,5%, afirmă Ahmet Buyukhanli, scrie News.ro.

"În câteva zile ne pregătim să depăşim pragul de 7.500 de rezidenţi. Până la finalul anului vom depăşi pragul de 8.000 de persoane care fac parte din marea familie a rezidenţilor Cosmopolis. Cât despre comunitate, vorbim în special despre familii tinere, cu unul sau doi copii. Sunt persoane active, persoane care se implică în activităţi sociale, atente la modul în care îşi petrec timpul liber. Din această cauză avem şi 24 de piscine şi am investit continuu în spaţiile recreaţionale, spaţiile sportive, strip mall", a precizat el.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional