Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

JQ a lansat primul proiect rezidenţial de la noi sub forma unui cartier-boutique

E.O. Ştirile Zilei /

JQ a lansat primul proiect rezidenţial de la noi sub forma unui cartier-boutique

Primul proiect rezidenţial sub forma unui cartier-boutique cu un design unic în România, a fost lansat de compania JQ. Situat în nordul capitalei, lângă Stejarii Country Club şi Pădurea Băneasa şi denumit Collection 10, ansamblul cuprinde o colecţie de zece vile elegante cu o estetică modernă sofisticată, proiectate de arhitectul multiplu premiat Bogdan Neagu. Vilele au dotări exclusiviste precum saună, lift interior, uşi cu toc invizibil şi încăperi care ajung până la 4,2 m înălţime.

"Unicitatea Collection 10 constă într-o abordare arhitecturală inedită, cu retrageri şi volume jucate ce dau o armonie distinctă ansamblului. Casele, luminoase şi cu suprafeţe de 300 de metri pătraţi, au parter şi două etaje. Fiecare nivel este gândit ca un volum separat cu o dispunere creativă şi fluidă a spaţiilor interioare, bine integrat în acelaşi timp pe verticală în întreaga construcţie. Toate vilele sunt prevăzute cu grădină, trei terase ce nu sunt vizibile din locuinţele vecine şi locuri de parcare. Datorită calităţilor sale, proiectul a fost finalist încă de pe planşetă în competiţia de arhitectură Romanian Building Awards 2019", subliniază comunicatul citat.

Viorel Pascale, fondatorul companiei JQ Development, a declarat: "Viziunea noastră a fost Casa ca obiect de artă, iar Collection 10 se remarcă printr-o ofertă premium, de la poziţionarea propriu-zisă şi acces, la design, finisaje, materiale şi funcţionalitate. Am fost preocupaţi în primul rând de nevoile reale ale familiei contemporane, care îşi doreşte confort şi siguranţă într-o comunitate aleasă, viaţă activă în mijlocul naturii, dar şi conexiuni rapide cu oraşul. Toate acestea, desigur, pe lângă intimitate într-un spaţiu privat, elegant şi funcţional".

Proiectarea acestui cartier reprezintă prima colaborare între dezvoltatorul său şi arhitectul principal al biroului NBC ARHITECT, Bogdan Neagu. Selectat în primii 50 de arhitecţi din România de către Banca de Informaţii în Construcţii, Arhitectură şi Urbanism, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" şi Business Week Magazine, B. Neagu deţine un portofoliu versatil de proiecte rezidenţiale şi de modelare urbană.

"Fiecare nivel al caselor din Collection 10 este atent gândit şi pus în valoa-re atât separat, cât şi alături de celelalte elemente care întregesc spaţiul locativ. Beneficiarii unei astfel de locuinţe se vor bucura de o casă suficient de mare şi luminoasă, într-o zonă discretă, cu acces uşor şi un mare potenţial de investiţie", completează Bogdan Neagu, reprezentantul NBC ARHITECT.

Imobilele de lux sunt situate pe Drumul Lăpuş nr. 75 - 77 şi au preţuri ce variază între 425.000 şi 474.000 euro, plus TVA. Construcţia ansamblului Collection 10 a început în luna martie 2019, iar primele vile vor fi finalizate până la sfârşitul anului.

Dezvoltatorul JQ Development a facut echipă încă din anul 2000 cu compania de construcţii parteneră, Roca Construct, împreună cu care a construit reşedinţe şi clădiri de birouri apreciate pentru calitate, fiabilitate şi eficienţă.

Roca Construct are în portofoliul său proiecte emblematice construite în zone de top (Aleea Modrogan 5, Aleea Alexandru 25 - 27), 12 reşedinţe în Corbeanca, 16 unităţi duplex în Focşani, clădirea de birouri Avrig 12, reşedinţe individuale în centrul Bucureştiului şi la Snagov, precum şi şcoli şi grădiniţe în capitală.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional