Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

LA EDIŢIA DIN 17-19 MAI:Imobiliarium va pune la dispoziţie peste 22 mii de locuinţe

C.R. Ştirile Zilei /

Imobiliarium va pune la dispoziţie peste 22 mii de locuinţe

Expoziţia imobiliară cu cel mai mare număr de dezvoltatori - expozanţi, numărul locuinţelor noi din oferta înregistrată la finele anului trecut, la nivel naţional, se află la cea mai apropiată valoare faţă de 2008, an de apogeu pentru piaţa imobiliară locală, se arată într-un comunicat al Imobiliarium remis, astăzi, Redacţiei noastre.

"Chiar dacă oferta de locuinţe noi se apropie cu paşi repezi de recordul din 2008, apetitul de achiziţie este unul temperat, cumpărătorul manifestă mai degrabă o cumpătare, atenţie la detalii, un simţ critic dezvoltat, respectiv o nevoie de a evalua cât mai corect. Această tendinţă nu poate aduce decât lucruri pozitive pentru piaţă, care se va orienta cât mai mult spre calitate", a declarat Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium, conform sursei citate.

La nivelul anului 2008, oferta de noi locuinţe ajunsese la aproximativ 61.000 de unităţi, la nivel naţional. La finele anului trecut, acelaşi segment a cunoscut a ajuns la circa 48.000 de unităţi, cea mai apropiată valoare faţă de perioada de comparaţie, iar în primele luni ale lui 2019 acest segment a crescut cu 5%. Până la finele acestui an, reprezentaţii Imobiliarium estimează o creştere a numărului de noi locuinţe cu circa 10%, până la 53.000 de unităţi, comparativ cu decembrie 2018.

Printre motivele ce au determinat creşterea ofertei de locuinţe noi în prezent se numără evoluţia cererii - INS estimează un număr de circa 45.000 de cereri doar în Bucureşti -, creşterea puterii de cumpărare în ultimii 5 ani - la nivel naţional, lipsa consolidării şi investiţiilor în locuinţele vechi, precum şi limitarea dezvoltării infrastructurii.

Următoare ediţie a Imobiliarium, care va avea loc între 17-19 mai, în incinta parcării BricoDepot Băneasa, va pune la dispoziţia vizitatorilor o ofertă de peste 22.000 de locuinţe, încadrate în aproximativ 90 de ansambluri rezidenţiale şi cumulând peste 1.200.000 de mp utili de vânzare într-un singur loc. În total, îşi vor prezenta oferta circa 65 de dezvoltatori.

"13% dintre expozanţii acestei ediţii se vor lansa în premieră la Imobiliarium, respectiv 120.000 mp de vânzare noi pe piaţă, dintre care 4 ansambluri de case. Dintre noii dezvoltatori prezenţi fac parte Eden Lake, Piaţa Presei Residence, Virtuţii Residence, Le petit village, Allegria, Anavia, Lara Condominium, iProjects", a menţionat Adrian Stănescu.

Totodată, în portofoliul Imobiliarium de anul acesta se regăsesc numeroase ansambluri speciale, care se diferenţiază prin caracteristici precum certificări Green, arhitecturi speciale, spaţii ample, şi beneficii precum locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi etc.

AFI City - Bucureştii noi, situat în sectorul 1, lângă staţia de metrou Laminoarului, reuneşte 190 de apartamente şi 228 de locuri de parcare supraterane, dispuse în două clădiri de pre-certificare energetică "Green Homes".

Un alt ansamblu neconvenţional este LOFT Green Apartments, care promovează un model de green living, respectiv costuri aproape zero la apă caldă, încălzirea şi răcirea locuinţelor datorită sistemelor de pompe geotermale, precum şi 0% emisii de CO2 la producerea energiei termice, 100% reciclare selectivă a deşeurilor, 100% ventilare inteligentă a locuinţei cu aer proaspăt tot timpul anului, 5 prize pentru maşini electrice, 7.500 mp spatii verzi etc.

Marmura Residence propune, de asemenea, o arhitectură modernă, jocul de înălţimi al celor 5 clădiri fiind completat de suprafeţe vitrate mari, ce garantează un aport de lumină naturală pe tot parcursul zilei.

Universum Events are propriile mărci, precum Imobiliarium, Internet & Mobile World, Bucharest Technology Week şi MyConnector dar şi o divizie de evenimente personalizate: MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions), axată pe evenimente de amploare pentru clienţi, precum Microsoft Summit şi Cisco Connect, petreceri şi zile ale companiei.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional