Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

Licitaţie anulată pentru modernizarea DN 28B

G.M. Ştirile Zilei /

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anulat, ieri, procedura de achiziţie publică pentru modernizarea celor aproape 77 kilometri ai drumului naţional DN 28B, între Târgu Frumos şi Botoşani.

Licitaţia a fost anulată din cauza lacunelor din documentele prezentate de ofertanţi, toate ofertele fiind declarate neconforme.

În acest moment, CNAIR pregăteşte relansarea licitaţiei pentru obiectivul menţionat, a cărui valoare estimată este de 268.601.000 lei fără TVA. Compania are asigurată din bugetul de stat suma necesară derulării acestui proiect şi va relua licitaţia în 4 februarie 2019.

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga a declarat: "Am înţeles importanţa acestui proiect pentru zona Moldovei şi am urgentat procedurile interne pentru reluarea licitaţiei. Compania se va organiza astfel încât după depunerea ofertelor, evaluarea aces­tora să fie realizată în cel mai scurt timp posibil, pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede".

Anunţul CNAIR vine în contextul în care săptămâ­na trecută, conform unor informaţii apărute în presă, compania a decis prelungirea termenului de evaluare a ofertelor depuse pentru achiziţia acestei lucrări, până pe 15 februarie 2019. În speţă era vorba despre a doua prelungire în această licitaţie, iar conform unor surse din cadrul companiei până pe 15 februarie urma ca ofertele depuse de constructori să fie considerate ca fiind valabile.

Faţă de informaţiile apărute în presă, unele dintre ele referindu-se şi la lipsa finanţării pentru acest drum naţional, CNAIR le cere persoanelor care vehiculează diferite date în spaţiul public referitoare la activităţile companiei, să se documenteze temeinic în prealabil pentru a nu crea confuzie în rândul opiniei publice.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional