Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

Locuinţele de lux au ajuns la preţuri uriaşe

P.P. Ştirile Zilei /

Locuinţele de lux au ajuns la preţuri uriaşe

Proprietăţile ultra premium din zona de Nord a Capitalei au ajuns la un nivel record pe metrul pătrat. Preţul mediu pe metrul pătrat - peste 4.000 de euro, valoare care nu s-a mai înregistrat nici în anii de boom imobiliar, anunţă un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Preţul mediul pentru proprietăţile ultra premium a atins cea mai mare valoare pe metrul pătrat pentru o locuinţă - 4170 euro, cu mult peste cât valorau locuinţele de lux înainte de criză. 47% dintre aceste locuinţe ultra premium costă acum peste 4000 euro metrul pătrat, iar în unele cazuri depăşesc chiar 7000 euro pentru un metru pătrat.

Proprietatile fine living (de lux) au luat avânt în perioada 2012-2016 şi au apărut datorită cererii în creştere an de an pentru acest tip de locuinţe. Cel mai puternic atuu al lor fiind zona în care sunt construite, majoritatea fiind în nordul capitalei, în zone precum: Herăstrău - Şoseaua Nordului, Pipera, Băneasa, Primăverii, Aviatorilor, Floreasca, Kiseleff şi Dorobanţi.

Pentru penthouse-uri sau duplexuri, preţul mediu pe unitate sare de 1.000.000 Euro, mai exact 1.214.939 Euro. De asemenea, şi aici întâlnim suprafeţe generoase de 239mp, suprafaţă medie, se mai arată în comunicat.

Un criteriu important este acela că pentru apartamentele ultra-premium terasele trebuie să fie mari. De aceea 18% din proiecte dispun de terase cu suprafeţe cuprinse între 94 mp până la 200 mp. Însă, cele mai multe proiecte, mai exact 35% au terase cu suprafeţe cuprinse între 23mp şi 32mp.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional