Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

PENTRU ANUL 2018,Dezvoltatotul P3 raportează creşterea portofoliului cu 500.000 mp

Piaţa Imobiliară /

Dezvoltatotul P3 raportează creşterea portofoliului cu 500.000 mp

Portofoliul dezvoltatorului şi managerului pe termen lung de proprietăţi logis­tice P3 Logistic Parks a crescut, pe parcursul anului 2018, cu aproape o jumătate de milion de metri pătraţi, compensat de vânzarea strategică a 250.000 de metri pătraţi de active non-core, a anunţat, ieri, compania printr-un comunicat.

Potrivit documnetului, la sfârşitul anului trecut, P3 avea construcţii în derulare şi contractate pentru 1,2 milioane de metri pătraţi de depozite BTS şi proiecte de dezvoltare speculativă, rata de ocupare la nivelul întregului portofoliu rămânând de peste 95%.

Potrivit dezvoltatorului, creşterea din ultimele 12 luni, a fost, parţial, determinată de explozia cererii online, care a alimentat nevoia de depozite situate strategic în Europa, iar baza de clienţi a P3 s-a majorat cu 20%, cota clienţilor din retail depăşind 30% pentru prima dată în istoria companiei.

Ian Worboys, CEO al P3 Logistic Parks, a declarat: "Industria logistică prezintă un mix perfect de apetit investiţional, cerere din partea clienţilor şi inovări tehnologice. Ieşită din conul de umbră, industria logistică este acum unul dintre cele mai atractive şi stabile segmente pentru investiţii. Continuăm să rămânem orientaţi către clienţi, iar baza noastră în creştere de clienţi retail apreciază abordarea flexibilă şi pe termen lung a companiei P3 şi continuă să vină înapoi. Probabil de aceea semnăm un nou contract de leasing la fiecare 1,3 zile, avem discuţii pentru noi proiecte de peste 660.000 de metri pătraţi şi intenţionăm să construim unele dintre cele mai mari proiecte speculative din Europa".

Conform companiei, de la achiziţionarea sa de către Fondul Suveran al Statului Singapore (GIC), în decembrie 2016, pentru suma de 2,4 miliarde de euro, P3 şi-a mărit portofoliul la mai mult de 4,1 milioane de metri pătraţi de suprafaţă închiriabilă, cu o suprafaţă de teren de peste 1,3 milioane de metri pătraţi.

Totodată, pe plan intern, P3 a crescut la peste 140 de experţi în domeniul imobiliar, în nouă ţări din Europa, mai precizează compania.

Sînziana Pardhan, Director General P3 în România, a afirmat: "Piaţa de logis­tică se aşază pe un făgaş sustenabil şi România devine din ce în ce mai atractivă. P3 are încredere în potenţialul României şi ne dorim să creştem în mod strategic şi sustenabil, cu produse de calitate şi locaţii dominante. În 2019, P3 intenţionează să se extindă, atât în Bucureşti, cât şi în alte părţi ale ţării. Focusul nostru rămâ­ne parcul P3 Bucharest A1, pe care vom continua să-l dezvoltăm, deoarece credem cu tărie că km 13 de pe A1 va rămâne locaţia prime şi centrul de greutate pentru piaţa de logistică din Bucureşti. În paralel, dorim să acoperim şi alte zone logistice emergente ale oraşului, mai ales în partea de nord a Capitalei, unde am achiziţionat un teren de 16 hectare pe care vom dezvolta un nou parc logistic".

P3 are parcuri logistice în nouă ţări din Europa, sediul central în Praga şi birouri în alte opt state europene.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional