Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

POTRIVIT UNEI ESTIMĂRI WIENERBERG:Piaţa construcţiilor a înregistrat o evoluţie pozitivă în 2018

L.I. Ştirile Zilei /

Corneliu Fecioru

Corneliu Fecioru

Piaţa construcţiilor a avut o evoluţie pozitivă în anul 2018, iar previziunile pentru 2019 sunt că va continua aceeaşi tendinţă ascendentă, se arată într-un comunicat al Wienerberg remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Numărul locuinţelor finalizate pe parcursul anului 2018 a fost cu 12% mai mare decât în 2017, ceea ce a avut o influenţă pozitivă asupra dezvoltării generale a pieţei materialelor de construcţii din ţara noastră.

Pe zona de zidărie, piaţa a înregistrat o creştere de +5,6% în 2017 faţă de 2017, ajungând la un nivel de peste 6 milioane, similar cu nivelul atins în 2008.

În primul trimestru al anului 2019 a continuat evoluţia pozitivă înregistrată anul trecut pentru construcţiile rezidenţiale, lucru dovedit atât de numărul autorizaţiilor de construcţie, care este în creştere faţă de 2018, cât şi de demararea lucrărilor de şantier pentru multe proiecte de acest tip.

Creşterea pieţei se datorează aproape în totalitate sporirii numărului de blocuri noi construite, în condiţiile în care numărul locuinţelor individuale finalizate anual în România rămâne relativ constant în ultimii opt ani, arată sursa citată.

"Estimarea noastră, pornind de la primul trimestru al anului, este că piaţa construcţiilor va fi pe o tendinţă pozitivă şi în 2019. Dincolo de creşterea pieţei şi a cererii, o evoluţie importantă a momentului este dată de atenţia sporită a clienţilor în etapa de documentare - ceea ce înseamnă că românii fac alegeri tot mai bine informate - şi de interesul tot mai mare pentru alegerea soluţiilor accesorizate si a sistemelor complete pentru fiecare etapa importanta a contructiei. În aceste condiţii, Wienerberger România priveşte cu încredere la evoluţia pieţei în 2019", a declarat presei Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing, citat în comunicat.

Wienerberger Sisteme de Cărămizi deţine patru unităţi de producţie la nivel local în Gura Ocniţei - Dâmboviţa, Sibiu, Tritenii de Jos - Cluj şi Berca - Buzău.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional