Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

PROIECT BROWNFIELD AL PRIME KAPITALSilk District - ansamblu imobiliar de 200 milioane euro, în Iaşi

EMILIA OLESCU Ştirile Zilei /

Silk District - ansamblu imobiliar de 200 milioane euro, în Iaşi

Prime Kapital intră pe piaţa ieşeană cu un proiect imobiliar de anvergură întins pe 10 hectare, în valoare de 200 de milioane de euro.

Silk District, primul complex mix-ed-use pe care Prime Kapital îl aduce în ţara noastră, vine să completeze oferta din sectorul office şi rezidenţial din Iaşi, după cum au afirmat reprezentanţii dezvoltatorului.

Lansat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, ansamblul imobiliar brown-field reprezintă cea mai mare investiţie de profil din zona Moldovei şi va revoluţiona piaţa din regiune, au mai spus sursele citate.

Silk District va avea două componente principale: birouri de categoria A, cu o suprafaţă de aproximativ 100.000 mp, şi 2.500 de apartamente. Complexul imobiliar va cuprinde spaţii de retail şi servicii, parcuri, zone de agrement şi de relaxare, o clinică medicală, o grădiniţă şi un hotel de 4 stele cu spaţii de organizare a conferinţelor, sală de fitness şi piscină.

În interiorul Silk District vor putea fi organizate târguri de weekend, mini-festivaluri de cultură şi divertis-ment şi cinema în aer liber, a anunţat Maggie Kitshoff, director executiv rezidenţial & office Prime Kapital.

Potrivit domniei sale, Silk District va susţine conceptul de cartiere ecologice, transportul în comun, mersul pe bicicletă şi pe jos, precum şi utilizarea maşinilor electrice, punând la dispoziţie infrastructura necesară, bine conectată la cea existentă.

Proiectul are la bază concepte şi tehnologii de dezvoltare verzi, acestea fiind integrate încă din faza incipientă. Astfel, circa jumătate din teren va fi acoperit cu spaţii verzi, zone pietonale şi de agrement, iar locurile de parcare vor fi dispuse în spaţii amenajate la subsol, pe o suprafaţă de circa 140.000 de metri pătraţi, conform doamnei Kitshoff.

Reprezentanţii Prime Kapital au menţionat că Silk District va schimba panorama zonei prin reconversia fos-tului sit industrial şi va crea o nouă comunitate urbană, diminuând presiunea existentă pe centrul oraşului.

Fiind o investiţie sustenabilă, clădirile din cadrul Silk District vor fi certificate BREEAM - Building Research Establishment Environmental Assessment Method, au adăugat aceştia. Maggie Kitshoff a precizat, printre altele: "Vrem ca Silk District să se autosusţină şi să se dezvolte durabil, aliniat cu obiectivele verzi ale oraşului" .

Colaborând cu investitori din Africa de Sud, Prime Kapital promite că întreg proiectul va fi gata la finalul anului 2024, urmând să fie dezvoltat în patru etape. Prima ar urma să înceapă anul viitor şi să fie finalizată în cel de-al treilea trimestru al lui 2021. În prezent, dezvoltatorul este în faza de obţinere a avizelor pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

Mihail Vasilescu, partener Prime Kapital, a declarat: "Silk District este o altă mare investiţie a noastră în Iaşi, unde suntem deja prezenţi prin Mall Moldova, centrul comercial super-regional pe care îl extindem în prezent la o suprafaţă închiriabilă de peste 100.000 mp (n.r. investiţie de circa 100 milioane euro). Oraşul are fundamente economice solide şi suntem încântaţi să colaborăm cu autorităţile locale pentru a sprijini Iaşiul să işi fructifice avantajele competitive, să îmbunătăţească calitatea vieţii pentru locuitorii săi şi să rămână atractiv pentru noile generaţii".

Sursele citate consideră că piaţa ieşeană permite astfel de investiţii şi anunţă că ansamblul Silk District va permite închirierea de spaţii office pentru circa 12.000-14.000 de persoane.

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor şi operator imobiliar important, activ în Europa Centrală şi de Est. Cu o prezenţă amplă pe piaţa din ţara noastră, acesta este integrat pe verticală. Echipa numără peste 200 de specialişti în domeniul imobiliar, ce îmbină competenţe multi-disciplinare şi acoperă întregul lanţ valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziţia, designul şi construcţia proiectelor până la închirierea, vânzarea şi administrarea proprietăţilor.

Prime Kapital investeşte de mai mult de zece ani pe piaţa noastră, având proiecte imobiliare finalizate sau în curs de derulare în mai multe oraşe din ţară, cum ar fi, de exemplu, Piteşti sau Târgovişte .

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional