Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

STUDIU:Peste 6.500 de locuinţe sunt în construcţie în nordul Bucureştiului

L.I. Ştirile Zilei /

Peste 6.500 de locuinţe sunt în construcţie în nordul Bucureştiului

Peste 6.500 de locuinţe se află în acest moment în diferite faze de construcţie în zona de nord a Bucureştiului, acestea urmând a fi livrate pe piaţa în 2019 şi 2020, potrivit unui studiu efectuat de către compania de consultanţă imobiliară SVN România şi publicat astăzi, scrie News.ro.

Cea mai mare parte a acestor locuinţe, aproximativ 60%, se află în zona Aviaţiei - Pipera, unde sunt concentrate cele mai multe clădiri de birouri din Capitală. Atfel, aproximativ 2.400 de locuinţe sunt programate spre livrare în acest an în aceasta zonă în timp ce alte aproximativ 1.500 de unităţi aflate în acest moment în construcţie ar urma să fie livrate în zonă în 2020, mai informează agenţia.

"Chiar dacă o bună parte a locuinţelor care se vor finaliza în acest an în zonă sunt deja pre-contractate, putem observa o aglomerare pe segmentul ofertei, în special în ceea ce priveşte anii următori. Amplasamentul în apropierea clădirilor de birouri şi în zona de nord nu mai reprezintă unica garanţie ca dezvoltatorii vor înregistra rezultatele scontate. Potenţialul există dar investitorii trebuie să îşi facă planurile mult mai temeinic şi să ofere produse superioare calitativ, încă vedem spre exemplu proiecte poziţionate greşit pe piaţă", a afirmat directorul general al SVN România, Andrei Sârbu, potrivit News.ro.

Datele companiei arată că alte aproximativ 6.000 de locuinţe sunt în faza de planificare pentru a intra în dezvoltare în perioada 2020 - 2021 în arealul Floreasca - Aviaţiei - Barbu Văcărescu - Pipera, zona căpătând în ultimii doi ani o importanţă semnificativa în livrările de locuinţe din Bucureşti. Aceste noi locuinţe sunt incluse atât în cadrul unor noi faze ale unor proiecte deja existente cât şi în proiecte care ar urma să fie lansate pe piaţă în viitor.

Anul trecut au fost livrate 11.272 de locuinţe în regiunea Bucureşti - Ilfov, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în creştere cu 18% comparativ cu 2017.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional