Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

TeraPlast şi-a majorat cu 32% participaţia la Depaco, ajungând la 99%

D.V. Ştirile Zilei /

TeraPlast şi-a majorat cu 32% participaţia la Depaco, ajungând la 99%

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcţii cu capital românesc, şi-a majorat cu 32% participaţia la Depaco, o companie de sisteme complete pentru acoperişuri prin brandul Wetterbest, ajungând la 99%.

Conform unui comunicat remis redacţiei noastre, în urma contractului încheiat în data de 10 mai 2019, investiţia totală a TeraPlast în deţinerea a 99% din Depaco va depăşi 17 milioane de euro. Preţul de 5,1 milioane de euro pentru deţinerea adiţională de 32% se va deconta până în decembrie 2020.

"Achiziţia se încadrează în politica Grupului TeraPlast de a-şi consolida participaţiile în subsidiarele sale. Evoluţia business-ului de la intrarea în Grupul TeraPlast şi până acum ne confirmă încrederea pe care am avut-o şi o avem atât în potenţialul companiei, cât şi în oportunităţile pe care le poate oferi piaţa de învelitori, a cărei valoare este de peste 300 milioane de euro", a declarat Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie al TeraPlast.

În primul trimestru din 2019, Wetterbest a avut cea mai mare contribuţie la evoluţia cifrei de afaceri consolidate a Grupului TeraPlast, adăugând 3,9 milioane de euro faţă de trimestrul 1 din 2018. Creşterea vine ca urmare a măsurilor implementate la nivelul departamentului comercial, precum şi a dezvoltării segmentului industrial.

Pentru 2019, compania îşi propune o cifră de afaceri de 55 milioane de euro, cu 18% peste valoarea din 2018 şi creşterea cu 51% a EBITDA, până la 4,6 milioane de euro. La aceste obiective va contribui şi noua facilitate de producţie, obiectul proiectului cofinanţat prin schema de ajutor de stat, care va funcţiona începând cu trimestrul 3 al acestui an.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional