Acceseaza acest email in browser
BURSA ConstrucţiilorAbonament gratuit
01
oct
2022

Autorizaţii de construcţie | Certificate de urbanism | Licitatii SEAP | Abonamente | Contact

Locuinţele de calitate au devenit alegerea prioritară a bucureştenilor
IMOBILIARIUM:
Locuinţele de calitate au devenit alegerea prioritară a bucureştenilor

Clientul rezidenţial din Bucureşti şi-a modificat comportamentul de achiziţie în urma pandemiei, devenind mult mai educat şi selectiv în ultimii ani

Autorizaţii de construcţie

Autorizaţii de construcţie emise de primăriile marilor oraşe din ţară.
Detalii aici


Ştiri Financiare

Certificate de urbanism

Certificate de urbanism emise de primăriile marilor oraşe din ţară.
Detalii aici


Anunţuri Gratuite

Licitaţii publice SEAP

Licitaţii din domeniul construcţiilor publicate în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice -SEAP.
Detalii aici

Hornbach a deschis un nou magazin în Constanţa
Hornbach a deschis un nou magazin în Constanţa

HORNBACH îşi extinde reţeaua naţională cu un nou magazin, în Constanţa


CERTION lansează partiţiile imobiliare de lux
CERTION lansează partiţiile imobiliare de lux

În premieră în România, CERTION lansează partiţiile imobiliare de lux, un produs disponibil exclusiv pentru proprietăţile din cadrul proiectelor sale dezvoltate pe litoralul românesc sau la munte.


Color Smart estimează vânzări de peste 500.000 euro pentru produsele ecologice PPG, până la finalul anului
Color Smart estimează vânzări de peste 500.000 euro pentru produsele ecologice PPG, până la finalul anului

Vânzările produselor Pittsburgh Paints, care sunt 100% ecologice, se vor ridica la peste 500.000 euro până la finalul anului, estimează compania românească Color Smart Distribution


SOBHA organizează o serie de evenimente despre investiţiile imobiliare în Dubai
SOBHA organizează o serie de evenimente despre investiţiile imobiliare în Dubai

Începând cu 28 septembrie, dezvoltatorul SOBHA din Dubai şi antreprenorul Răzvan Pascu ajung în estul ţării, la Iaşi, Suceava, Bacău, Brăila şi Galaţi pentru a discuta cu toţi cei interesaţi de o investiţie imobiliară în Dubai.


Investiţie de 125.000.000 lei pentru reabilitarea şi consolidarea sediului Academiei
Investiţie de 125.000.000 lei pentru reabilitarea şi consolidarea sediului Academiei

Academia se pregăteşte să "îmbrace" haine noi. Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, şi preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Irina Pătrăşcoiu, au semnat contractul de reabilitare, consolidare şi extindere a sediului Academiei. Investiţia este în valoare totală de aproximativ 125 de milioane de lei.

Revista BURSA Constructiilor
NICUŞOR DAN, PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI:
"PUZ-urile suspendate în instanţă - cel mai clar exemplu că urbanismul din Bucureşti s-a făcut haotic"
Sursa foto: facebook / Nicuşor Dan

Cele cinci planuri urbanistice zonale (PUZ) de sector suspendate/anulate de către instanţă în acest moment reprezintă cel mai clar exemplu că urbanismul din Bucureşti din ultimii ani s-a făcut haotic, apreciază Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, în cadrul unui inerviu acordat ziarului BURSA. Edilul ne-a precizat: "Consecţinele se văd zi de zi: blocaje în trafic, cartiere fără şcoli, turismul slab dezvoltat. Cel mai grav este că PUZ-urile de sector permiteau ca zonele verzi să devină construibile, ceea ce duce, implicit, la creşterea poluării. Deşi în Bucureşti sunt peste 30 de km de mal de lac (de la est la vest, în nord), în loc să apară în aceste zone oaze de verdeaţă, spaţii destinate sportului sau pentru relaxare, PUZ-urile - acum suspendate - prevedeau construcţii de blocuri de 14 etaje, chiar pe malul lacurilor".


ÎN URMĂTORII ANI
România va pune în prim plan inovarea şi dezvoltarea sectorului cybersecurity
România va pune în prim plan inovarea şi dezvoltarea sectorului cybersecurity

Reporter: Cum au fost afectate proiectele smart city de pandemia de Covid 19?

Eduard Dumitraşcu: Provocările actuale ale zonelor urbane şi evoluţia tehnologiei au crescut, într-un ritm alert, nevoia de transformare digitală a oraşelor. Pandemia a fost un accelerator al unei tendinţe pre-existente, cea a introducerii tehnologiilor în viaţa noastră, prin urmare, şi în comunităţile din România.


ÎN CIUDA PANDEMIEI ŞI A RĂZBOIULUI DE LA GRANIŢĂ
Piaţa imobiliară - efervescentă pe toate segmentele
Piaţa imobiliară - efervescentă pe toate segmentele

Alexandru David, JLL Romania: "Piaţa imobiliară din ţara noastră se află într-o poziţie rezonabil de bună"

Piaţa imobiliară din ţara noastră se află într-o poziţie rezonabil de bună, după mai bine de doi ani pandemie, care au testat rezilienţa mediului de afaceri, consideră Alexandru David, Head of Research JLL Romania. Acesta ne-a transmis: "Fără a diminua din însemnătatea evenimentelor recente, o criză de o anumită factură există în permanenţă, deci cumva efortul trebuie mutat dinspre încercarea de a evada din aceste crize înspre creşterea flexibilităţii în faţa lor şi găsirea de soluţii inovative, adaptate momentului, orice ar aduce el". În opinia reprezentantului JLL, provocările sunt multiple şi variază de la segment la segment: "Piaţa industrială a avut o evoluţie foarte bună, chiar şi în pandemie, dacă ne uităm la tranzacţii şi livrări de spaţii industriale. Există şi oportunităţi pentru mutarea unor unităţi mari de producţie în Europa, pentru a creşte siguranţa liniilor de aprovizionare, de exemplu.


Creşterile de preţ au redus accesibilitatea pe piaţa rezidenţială
Creşterile de preţ au redus accesibilitatea pe piaţa rezidenţială

Piaţa rezidenţială se află într-un moment de scădere a accesibilităţii, prin creşterile de preţuri care au depăşit majorările salariale începând cu acest an, după cum ne-a spus Gabriel Blăniţă, Associate Director Valuation & Advisory Services la Colliers România. Acesta a adăugat: "Locuinţele mai puţin accesibile, izbucnirea războiului din Ucraina şi creşterea inflaţiei şi a dobânzilor sunt principalii factori care au făcut ca cererea să intre într-o perioadă de recul începând cu al doilea trimestru al acestui an. Ne aşteptăm ca numărul record de tranzacţii înregistrat în ultimii doi ani să nu mai fie atins şi în 2022 şi vom asista la o echilibrare a raportului dintre cerere şi ofertă pe piaţa rezidenţială. Excepţia o reprezintă Clujul, unde preţurile au crescut accelerat în ultimii cinci ani, ajungând la un nivel sustenabil, iar potenţialul scăderilor de preţuri este destul de limitat, chiar şi în cazul unui scenariu economic advers mai puternic".


Piaţa de birouri se află într-o perioadă de echilibrare, după pandemie
Piaţa de birouri se află într-o perioadă de echilibrare, după pandemie

Piaţa de birouri se află într-o perioadă de echilibrare, în urma şocului de cerere înregistrat în urma pandemiei. Cererea de spaţii de birouri şi-a revenit mai rapid decât estimările preconizate, iar companiile care au renunţat la spaţii sau şi-au redus amprenta în această perioadă au fost mai degrabă o serie de excepţii, apreciază consultanţii Colliers. În ultimele patru trimestre, cererea nouă s-a aflat la un nivel superior mediei anuale de 120.000 mp înregistrate în ultimii ani, cu circa 130.000 mp tranzacţionaţi, semn că majoritatea companiilor sunt optimiste cu privire la viitor. Au existat şi noi intrări semnificative pe piaţă, cum este cazul companiilor Booking sau Ford, mai arată sursele citate.


Pe piata de retail, chiriile nu au înregistrat modificări în acest an
Pe piata de retail, chiriile nu au înregistrat modificări în acest an

Piaţa de retail din România a înregistrat livrări de doar 27.000 mp, în primul semestru al acestui an, în timp ce alţi 120.000 mp se află în diverse stadii de construcţie, în întreaga ţară, după cum ne-au spus reprezentanţii Colliers. Extinderea Colosseum Mall, de 16.500 mp, a marcat prima creştere semnificativă a stocului comercial din Capitală, după ani întregi de stagnare, apreciază aceştia, menţionând: "Piaţa muncii robustă şi creşterile salariale de două cifre au susţinut consumul în ultimii ani, însă apar semne de îngrijorare pe fondul creşterii inflaţiei şi scăderii puterii reale de cumpărare. Comerţul cu îmbrăcăminte şi încălţăminte a avut o evoluţie puternic pozitivă în primul semestru, urmat de sectorul de electrocasnice, în vreme ce sectorul de bricolaj a stagnat. Piaţa din România rămâne însă interesantă pentru noi comercianţi, înregistrând câteva intrări notabile, precum Primark, Bath & Body Works, Foot Locker sau TEDi".


Piaţa industrială a avut un ritm de dezvoltare accelerat
Piaţa industrială a avut un ritm de dezvoltare accelerat

Piaţa industrială şi de logistică a continuat ritmul de dezvoltare accelerat, stocul total ajungând la 6 milioane de mp la sfârşitul semestrului întâi, în creştere faţă de valoarea de 5,6 milioane înregistrată la începutul anului, potrivit specialiştilor de la Colliers.


Proiecte case Mexi
Proiecte case Mexi

Compania de case Mexi realizează construcţii pe structură metalică, indiferent de scopul utilizării: case, hale, spaţii de birouri etc.


"Imobiliarele de lux din România - din ce în ce mai căutate"
"Imobiliarele de lux din România - din ce în ce mai căutate"

(Interviu cu Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Development)

"Cumpărătorii de imobile de lux sunt atât clienţi români, cât şi investitori străini care vor să îşi protejeze economiile de inflaţie

Reporter: După mai bine de doi ani de pandemie şi în aşteptarea unei recesiuni, cu un conflict la graniţă şi în mijlocul unei crize a energiei, cum arată piaţa imobiliară de lux din Bucureşti?

Andrei Cantaragiu: Spre deosebire de segmentul rezidenţial mediu, care este cel mai puternic influenţat de contextul economic şi politic actual, piaţa imobiliară de lux se dovedeşte rezilientă şi îşi menţine trendul ascendent din ultimii ani. Cumpărătorii români trec printr-o perioadă de maturizare, accentuată de pandemie, prin urmare au început să aprecieze locuinţele construite la standarde superioare de calitate, care le pot oferi condiţii de locuire moderne. Chiar dacă preţul unei locuinţe din segmentul premium şi de lux este mai ridicat, această investiţie se amortizează în timp.


Lodging Econometrics: Numărul inaugurărilor de hoteluri în Europa creşte constant
Lodging Econometrics: Numărul inaugurărilor de hoteluri în Europa creşte constant

188 de hoteluri noi, cu 28.350 de camere - deschise în regiune, la finele lunii iunie 2022

Europa a înregistrat o creştere constantă a numărului de noi hoteluri deschise în 2022, potrivit celui mai recent raport "Hotel Construction Pipeline Trend" realizat de Lodging Econometrics, care menţionează că, la sfârşitul celui de-al doilea trimestru, în regiune au fost inaugurate 188 de hoteluri noi, cu 28.350 de camere.


ANALIZĂ METAL MINER
Industria siderurgică din China, în criză
Industria siderurgică din China, în criză

Piaţa oţelului din China, puternic afectată de restricţiile impuse în perioada pandemiei de Covid-19, dădea semne de redresare în 2022, însă multe alte obstacole stau acum în calea recuperării acesteia, atât pe termen lung, cât şi pe termen scurt, conform unei analize a site-ului american Metal Miner, preluată de oilprice.com. Potrivit sursei, penele de curent şi cererea redusă de produse siderurgice, determinată de criza construcţiilor din ţară împiedică creşterea.


Piaţa telefoanelor inteligente se micşorează
Piaţa telefoanelor inteligente se micşorează

Multiplele probleme cu care se confruntă oamenii pe tot întinsul globului au tăiat acestora din pofta de a mai achiziţiona telefoane noi, în ritmul din ultimul deceniu. Livrările globale de smartphone-uri au scăzut şi în al doilea trimestru al acestui an, acesta fiind al patrulea trimestru consecutiv de scădere a cererii pentru smartphone-uri, în condiţiile în care încrederea consumatorilor a fost afectată de inflaţie şi îngrijorările cu privire la o recesiune.


Apple pregăteşte lansarea unor căşti de realitate augumentată
Apple pregăteşte lansarea unor căşti de realitate augumentată

Apple dezvoltă în prezent mai multe versiuni ale propriilor aplicaţii cu funcţii de realitate virtuală şi realitate mixtă. Căştile Apple de realitate augmentată şi celelalte componente ale viitorului ecosistem vor folosi brandul "Reality". Astfel, căştile Apple s-ar putea numi "Reality One" sau "Reality Pro", iar procesorul folosit de acestea va fi promovat sub numele "Reality Processor".


"Tokenizarea imobiliarelor - un fenomen extrem de interesant în piaţa de profil"
"Tokenizarea imobiliarelor - un fenomen extrem de interesant în piaţa de profil"

(Interviu cu Marius Morra, CEO şi cofondator al TOKERO)

"Criptomonedele sunt din ce în ce mai utilizate în piaţa imobiliară şi în construcţii"

Reporter: Cum evoluează piaţa crypto, între pandemie şi război, pe un fond inflaţionist şi în perspectiva unei recesiuni globale?


ANUL ACESTA
"Estimăm că piaţa de real estate va ocupa circa 20% din business-ul Xclusiverse"
"Estimăm că piaţa de real estate va ocupa circa 20% din business-ul Xclusiverse"

(Interviu cu Florina Oneţiu, co-fondator XCLUSIVERSE)

Reporter: Ce este XCLUSIVERSE şi ce beneficii le aduce utilizatorilor?

Florina Oneţiu: Înainte de toate, platfoma XCLUSIVERSE presupune primul pas spre viitor. Pentru că oferă utilizatorilor o experienţă completă de business în mediul virtual, adresată pieţelor la nivel global.


"Buzăului i-au lipsit, mulţi ani, liniile directoare ale dezvoltării"
"Buzăului i-au lipsit, mulţi ani, liniile directoare ale dezvoltării"

(Interviu cu Raluca Bobescu, architectul şef al Municipiului Buzău)

"Sper ca Buzăul să devină un oraş complex din punct de vedere funcţional, cu infrastructură rutieră, feroviară, de ce nu şi aeriană, un oraş deschis către ţară, poate şi dincolo de graniţe"

Reporter: Cum apreciaţi modul în care se dezvoltă municipiul Buzău?

Raluca Bobescu: Încercăm, alături de domnul primar, Constantin Toma, să dezvoltăm un oraş coerent, care să acopere şi nevoile cetăţenilor, dar mai ales să aibă o serie de reguli, pe care cu toţii suntem obligaţi să le respectăm, dacă ne dorim pentru noi, pentru copiii noştri, o viaţă mai bună. Trebuie să avem însă răbdare, pentru că, spre deosebire de alte oraşe, Buzăului i-au lipsit, mulţi ani, liniile directoare ale dezvoltării, iar oamenii vor să se întâmple foarte rapid tot ceea ce văd în alte oraşe din ţară sau în afara ţării. Acest lucru nu este uşor, cei care privesc din exterior poate nu au viziunea de final, dar aşa cum am spus, cu răbdare, va deveni un oraş frumoş, un oraş care va putea să atragă atenţia şi, bineinţeles, investiţii.


Investiţii de 12 milioane euro într-o comună vrânceană, pentru atragerea turiştilor
Sursa foto: facebook / Catalin Toma

Vizantea-Livezi este o comună din Vrancea, aflată în nordul judeţului, în valea râului Vizăuţi, şi pe care primarul vrea să o transforme în prima staţiune balneoclimaterică din zonă. În acest sens, edilul Dragoş Ciubotaru a anunţat că, în următorii doi ani, acolo vor fi investiţi 12 milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind dedicată construirii unei baze de tratament , investiţie susţinută de Compania Naţională de Investiţii.


Litoralul a intrat în "febra" lărgirii tuturor plajelor
Litoralul a intrat în "febra" lărgirii tuturor plajelor

Lărgirea plajelor pe litoralul autohton nu s-a bucurat de succesul aşteptat, dar asta nu împiedică autorităţile să continue operaţiunea. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) a semnat contractele pentru lărgirea plajelor în zonele Jupiter - Neptun şi Balta Mangalia - Venus - Aurora.


Preţuri medii ale materialelor de construcţii
Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la începutul lunii septembrie 2022.


Licitaţii / Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Licitaţii / Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice


Adresa redacţiei "BURSA" (sediul central): str. Popa Tatu nr.71, sector 1, Bucureşti, cod 010804.
Telefoane: 315.43.56, 311.23.31/32/33 Fax: 312.45.56, Serviciul difuzare: 311.22.36
Copyright © 2003-2022 SC Meta Ring SRL. Toate drepturile rezervate