Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Business Research: Piaţa globală a materialelor de construcţii ecologice, în creştere solidă

Materiale /

Business Research: Piaţa globală a materialelor de construcţii ecologice, în creştere solidă
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Dimensiunea pieţei va atinge 490,8 miliarde de dolari în 2028

    Piaţa materialelor de construcţii ecologice a cunoscut o creştere rapidă în ultimii ani, fiind preconizată o expansiune a acesteia de la 305,63 miliarde de dolari în 2023 la 338,53 miliarde de dolari în 2024, în baza unei rate de creştere anuale compuse (CAGR) de 10,8%, potrivit unui raport realizat de The Business Research Company. Conform aşteptărilor, această traiectorie ascendentă va persista, dimensiunea pieţei materialelor de construcţii ecologice fiind estimată să ajungă la 490,8 miliarde de dolari în 2028, prin menţinerea unei creşteri anuale compuse solide, de 9,7%. Expansiunea promiţătoare a sectorului este susţinută de adoptarea din ce în ce mai extinsă a practicilor durabile şi introducerea de materiale ecologice.

    Sprijinul guvernamental stimulează creşterea pieţei

    Politicile guvernamentale de susţinere la nivel mondial vor stimula în continuare piaţa materialelor de construcţii ecologice, potrivit analizei citate. Guvernele impun integrarea tehnologiilor ecologice pentru rezolvarea problemelor de mediu, reducerea emisiilor de carbon, conservarea resurselor, sporirea eficienţei energetice şi promovarea sustenabilităţii. Astfel de reglementări nu urmăresc doar atenuarea schimbărilor climatice şi îmbunătăţirea sănătăţii publice, ci stimulează, totodată, inovaţia în sectorul tehnologiei verzi.

    De exemplu, recenta măsură a Israelului de a face obligatorii panourile solare de pe acoperiş pentru toate structurile noi nerezidenţiale este un prim exemplu de iniţiative guvernamentale care conduc la adoptarea tehnologiilor ecologice. Această măsură, cu un termen limită de implementare de 180 de zile, subliniază angajamentul Israelului de a obţine 30% energie din surse regenerabile până în 2030.

    Inovaţii ecologice

    Principalii jucători de pe piaţa materialelor de construcţii ecologice răspund cererii de durabilitate prin lansarea de soluţii ecologice. În mod special, compania elveţiană Holcim a lansat ECOPlanet în iulie 2021, o soluţie de ciment "verde" care îndeplineşte standardele de construcţie durabilă, inclusiv certificările BREEAM şi LEED. ECOPlanet oferă emisii de CO2 cu cel puţin 30% mai mici în comparaţie cu cimentul tradiţional, utilizând materii prime inovatoare cu emisii scăzute, cum sunt argila calcinată şi deşeurile reciclate de construcţii şi demolări.

    Segmentul structurilor - 47,2% din piaţa totală a materialelor de construcţii verzi

    Raportul citat mai notează că segmentul structurilor este cel mai extins, reprezentând 47,2% sau 144.344,5 milioane de dolari din piaţa totală a materialelor de construcţii verzi în 2023.

    Conform sursei, America de Nord a preluat conducerea pe piaţa de profil, cu o cotă de 33,5%, respectiv 102.398,3 milioane de dolari din piaţa totală a materialelor de construcţii verzi în 2023. Urmează Asia-Pacific, Europa de Vest şi alte regiuni.

    Privind în perspectivă, raportul arată că Asia-Pacific şi Europa de Vest vor fi regiunile cu cea mai rapidă creştere pe piaţa materialelor de construcţii verzi, cu CAGR anticipate de 11,9%, respectiv 10,9%.

    China va promova utilizarea materialelor de construcţii verzi

    Autorităţile chineze au dezvăluit în luna ianuarie un plan care vizează promovarea utilizării materialelor de construcţii ecologice, potrivit Xinhua.

    Până în 2026, se aşteaptă ca sectoarele de activitate care au legătură cu materialele de construcţii ecologice să atingă venituri operaţionale anuale de peste 300 de miliarde de yuani (aproximativ 42,2 miliarde de dolari), conform planului publicat de zece organe de stat din CHina, inclusiv Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei (MIIT).

    Planul anticipează că acest venit va creşte cu o medie de peste 10% anual între 2024 şi 2026, şi vor apărea peste 30 de clustere industriale aferente în perioada respectivă. Eforturile ar trebui să se concentreze pe îmbunătăţirea tehnicilor de producţie, înlocuirea energiei tradiţionale cu energie verde, reducerea consumului de energie şi încurajarea reciclării resurselor pentru a asigura o scădere atât a poluării, cât şi a emisiilor de carbon, se arată în plan. Materialele de construcţii verzi se caracterizează printr-un consum scăzut de energie şi emisii reduse de carbon, siguranţă ridicată, disponibilitate şi reciclabilitate, conform MIIT.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional