Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Research & Markets: Piaţa mobilierului şcolar din Europa va trece de 2,5 miliarde de dolari în 2032

Mobilier /

Sursa fotografiilor: https://www.ki.com/insights/blog/how-schools-are-designing-for-changes-in-education/

Sursa fotografiilor: https://www.ki.com/insights/blog/how-schools-are-designing-for-changes-in-education/


Valoarea pieţei europene a mobilierului şcolar a atins 1,61 miliarde de dolari în 2023 şi este estimată să ajungă la 2,51 miliarde de dolari în 2032, în baza unei rate de creştere anuale compuse (CAGR) de 5% în perioada 2023-2032, conform unui raport Research & Markets.

Acesta notează că popularitatea tot mai mare a amenajărilor de clasă flexibile şi a spaţiilor de învăţare multifuncţionale, progresul tehnologic emergent şi investiţiile guvernamentale în creştere în infrastructura educaţională şi proiectele de modernizare sunt câţiva dintre factorii majori care contribuie la creşterea pieţei analizate.

Amenajările flexibile, tot mai populare

Piaţa mobilierului şcolar din Europa este într-o expansiune semnificativă datorită creşterii popularităţii amenajărilor flexibile de clasă şi a spaţiilor de învăţare multifuncţionale. În plus, profesorii recunosc importanţa mobilierului adaptabil care poate fi uşor rearanjat astfel încât să fie potrivit cu diverse metodologii şi activităţi de predare, ceea ce susţine creşterea pieţei. Mai mult, aranjamentele flexibile ale scaunelor, cum sunt cele de birou şi cele mobile, permit tranziţii rapide în grupuri, lucrul individual şi proiectele interactive, ceea ce sporeşte implicarea elevilor şi încurajează participarea lor activă. Pe lângă aceşti factori care susţin piaţa analizată, devin predominante spaţiile de învăţare multifuncţionale, care găzduiesc numeroase metode de predare, accelerând astfel creşterea pieţei. Totodată, mobilierul care se poate transforma în numeroase configuraţii sprijină învăţarea bazată pe proiecte, atelierele şi prezentările care promovează o experienţă educaţională interactivă şi captivantă, alimentând creşterea pieţei.

Cresc investiţiile în infrastructura educaţională şi proiectele de modernizare

Piaţa mobilierului şcolar din Europa este alimentată de investiţiile guvernamentale în creştere în infrastructura educaţională şi proiectele de modernizare. Autorităţile recunosc rolul esenţial al sălilor de clasă bine echipate în promovarea învăţării eficiente şi alocarea de fonduri pentru a moderniza facilităţile şcolare şi a oferi soluţii moderne de mobilier, influenţând astfel creşterea pieţei, notează analiza. Totodată, mai multe iniţiative guvernamentale care vizează îmbunătăţirea rezultatelor educaţionale includ adesea prevederi pentru îmbunătăţirea infrastructurii şcolare şi numeroase investiţii în mobilier ergonomic şi confortabil, care au un impact pozitiv asupra angajamentului elevilor şi a performanţei lor, reprezentând un alt factor major de creştere. În plus, modernizarea include adoptarea unor metode de predare contemporane care necesită mobilier adaptabil, ce sprijină învăţarea colaborativă.

Birourile şi scaunele - cele mai populare produse

Pe piaţa analizată întâlnim birouri şi scaune, spaţii de depozitare, echipamente de laborator şi altele. Potrivit raportului, birourile şi scaunele au cea mai mare cotă de piaţă, acestea răspunzând nevoilor holistice ale instituţiilor de învăţământ, inclusiv confortul fizic şi eficienţa pedagogică, care prioritizează bunăstarea elevilor şi eficacitatea învăţării, contribuind astfel la creşterea pieţei. În afară de aceasta, birourile şi scaunele sunt esenţiale în amenajarea sălilor de clasă moderne, cu integrarea mobilierului ergonomic, facilitând învăţarea interactivă, colaborarea şi o concentrare îmbunătăţită. Toate acestea îmbunătăţesc, în cele din urmă, experienţa educaţională şi susţin creşterea pieţei supuse analizei.

Lemnul deţine cea mai mare cotă pe piaţa mobilierului şcolar din Europa

Estetica atemporală şi căldura inerentă a lemnului contribuie la popularitatea sa ca material principal pentru mobilierul şcolar, conform raportului care menţionează că alura sa naturală creează un mediu propice învăţării, favorizează o atmosferă primitoare care rezonează cu elevii şi profesorii. În plus, lemnul permite crearea a numeroase modele de mobilier, pentru nevoi diverse şi preferinţe educaţionale, influenţând astfel creşterea pieţei.

Totodată, accentul tot mai mare pe durabilitate a dus la adoptarea de materiale responsabile din punct de vedere ecologic, cum este lemnul, datorită naturii lor regenerabile şi a amprentei de carbon mai reduse în comparaţie cu alternativele sintetice. Conform raprotului, instituţiile de învăţământ sunt înclinate să opteze pentru materiale responsabile din punct de vedere ecologic, făcând din lemn o alegere logică în comparaţie cu alternativele sintetice.

Durabilitatea şi longevitatea asociate cu mobilierul din lemn asigură o utilizare extinsă şi oferă în cele din urmă soluţii rentabile, iar colaborarea cu artizanii şi producătorii locali propulsează creşterea pieţei de profil.

Germania domină piaţa

Raportul analizează toate pieţele regionale majore, care includ Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania şi restul Europei, subliniind că Germania deţine cea mai mare cotă pe piaţa de profil. Research & Markets susţine că Germania le oferă şcolilor resursele necesare pentru a investi în soluţii de mobilier de înaltă calitate şi moderne, îmbunătăţind mediul de învăţare. Mai mult, accentul tot mai mare pe educaţie şi infrastructura educaţională este esenţial pentru a oferi facilităţi educaţionale de top, care se aliniază cu cererea de mobilier şcolar funcţional şi inovator. Drept urmare, instituţiile de învăţământ din Germania investesc într-un mobilier care se aliniază abordărilor pedagogice moderne şi promovează spaţii confortabile de învăţare.

Analiza mai precizează că poziţia centrală a ţării pe continent facilitează reţele de distribuţie eficiente, permiţând transportul la timp şi rentabil al mobilierului şcolar către ţările vecine. Acest avantaj logistic întăreşte poziţia Germaniei ca furnizor preferat de mobilier şcolar pe piaţa europeană extinsă.

Peisaj competitiv

Jucătorii cheie de pe piaţa analizată folosesc diverse iniţiative strategice ca să-şi consolideze poziţiile şi să rămână competitivi într-un peisaj dinamic. Aceste acţiuni au ca scop creşterea valorii mărcii lor, o acoperire extinsă pe piaţă şi satisfacerea cerinţelor în evoluţie ale clienţilor. Companiile din domeniu investesc în cercetare şi dezvoltare ca să creeze soluţii inovatoare şi ergonomice de mobilier şcolar prin proiectarea de produse care se aliniază cu metodologiile educaţionale moderne şi cu integrarea tehnologiei. Acestea sunt destinate şcolilor care doresc să creeze medii de învăţare contemporane şi eficiente.

În plus, companiile încorporează practici durabile în operaţiunile lor, inclusiv utilizarea de materiale ecologice, implementarea proceselor de producţie eficiente din punct de vedere energetic şi asigurarea reciclării produselor lor. Jucătorii cheie de pe piaţa de profil folosesc platforme digitale pentru prezentarea produselor şi serviciilor lor, ceea ce le permite să se conecteze direct cu potenţialii clienţi din Europa.

Conform raportului citat, unii dintre principalii jucători din domeniu sunt Herman Miller Inc., HNI Corp., KI Furniture, Steelcase Inc., Fleetwood Group, Hertz Furniture, Knoll Inc., VS America.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional